Pravi Bosanski cevap?Ko je to ljubomoran?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
kubanac

#1 Pravi Bosanski cevap?Ko je to ljubomoran?

Post by kubanac »

Sta mislite sta hoce Hrvati sa bosanskim cevapima?Gledam danas na TV-u kako su neki magarci hteli da kupe pse i izvezu u BiH kako bi se pravili cevapi.Pa stvarno ne znam ,ako se kod njih rostilj pravi od kereceg mesa da li misle da se to radi i u Bosni?
biscanka84

Post by biscanka84 »

ljubomora ba,hrvati su uvijek pokusali da uniste ono malo dobra sto ima u Bosni
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Ljubomora, ljubomora, to je to.
Pokusavaju na svakom cosku i kroate a i drugi da kopiraju Bosansku hranu al nesto im ne ide za rukom.
Vidi se koliko je danas narod sirom svijeta pao na niske grane da izmisljaju bilo sta, nebi li koga drugog ukopo ili ponizio :roll:
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

ja sam za masivan export bosanskog cevapa u svijet, ja mislim, da ako bi svako dobio sansu, da proba bosanski cevap, ovaj svijet bi bio puno lijepsi.
:D
nineac

Post by nineac »

Vise mi ej te hrvatske ljubomore i nadmenosti na vrh necega!
Valjda krivo sto u BiH mozes tri puta jeftinije meso kupiti, i jos napraviti nemjerljivo bolji cevap!
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

... :D ja se malo zbunila... pardon
Eva Braun

Post by Eva Braun »

Da da na forumu Hrvatskom sam videla da niko osim njih ne zna da pravi ćevape, eto i ćevap posta hrvatski brend. I ako do sada niste znali u "Prave hrvatske" ćevape se stavlja JUHA.
:-) :-) :-)
dark side of the moon

Post by dark side of the moon »

Eva Braun wrote:Da da na forumu Hrvatskom sam videla da niko osim njih ne zna da pravi ćevape, eto i ćevap posta hrvatski brend. I ako do sada niste znali u "Prave hrvatske" ćevape se stavlja JUHA.
Ma i kod nas ih siptari prave :D
dalmatinka

Post by dalmatinka »

Eva Braun wrote:Da da na forumu Hrvatskom sam videla da niko osim njih ne zna da pravi ćevape, eto i ćevap posta hrvatski brend. I ako do sada niste znali u "Prave hrvatske" ćevape se stavlja JUHA.
A gdje si ti to uspjela naći "hrvatski ćevap", svi restorani uz ponudu ćevapa imaju naznaku - orijentalna kuhinja od tebe prvi put čujem o takvom hrvatskom brendu. Ili je to ono tri put izgovorena laž postaje istina. Ruku na srce, ćevap nije nešto sa čime bi se nečija nacionalna kuhinja baš ponosila.
Ali pite..... Hm, mljac, to je ono pravo u bosanskoj kuhinji.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

dalmatinka wrote:
A gdje si ti to uspjela naći "hrvatski ćevap", svi restorani uz ponudu ćevapa imaju naznaku - orijentalna kuhinja od tebe prvi put čujem o takvom hrvatskom brendu. Ili je to ono tri put izgovorena laž postaje istina. Ruku na srce, ćevap nije nešto sa čime bi se nečija nacionalna kuhinja baš ponosila.
Ali pite..... Hm, mljac, to je ono pravo u bosanskoj kuhinji.
ni corbice i ostala kuhana jela nisu za baciti... :D :D bosanski lonac je pojam hrane za cevape :D jebes bilo kakavo jelo s mljevenim mesom... :D
dalmatinka

Post by dalmatinka »

Alfons Kauders

ni corbice i ostala kuhana jela nisu za baciti... :D :D bosanski lonac je pojam hrane za cevape :D jebes bilo kakavo jelo s mljevenim mesom... :D
E to umalo da zaboravimm imaš pravo jebeš bilo što s mljevenim mesom, i zašto nitko ovdje ne otvara restorane s bosanskim pitama, da se vratim na moju čežnju? :roll: :roll: :roll:
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Eto sad ko cevap neko jelo? halo ba cevap ostaje cevap.,,. navrat na nos klopa.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

dalmatinka wrote:
Alfons Kauders

E to umalo da zaboravimm imaš pravo jebeš bilo što s mljevenim mesom, i zašto nitko ovdje ne otvara restorane s bosanskim pitama, da se vratim na moju čežnju? :roll: :roll: :roll:
dobro pitanje... ali vjeruj mi, i u bosni bas nije neki izbor... u svakom gradu imas mali milion pekara u kojim se spravljaju i pite, te restorana... ali po mojoj gruboj ocjeni 90% tih grozota se ne isplati jesti... medjutim... jos bi bilo zanimljivije kad bi neko poceo izvoziti u hrvatsku "jami" smrznute pite, koje su prilicno dobre, ako gdje nadjes obavezno isprobaj...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Image
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#16 Re: Pravi Bosanski cevap?Ko je to ljubomoran?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

kubanac wrote:Sta mislite sta hoce Hrvati sa bosanskim cevapima?Gledam danas na TV-u kako su neki magarci hteli da kupe pse i izvezu u BiH kako bi se pravili cevapi.Pa stvarno ne znam ,ako se kod njih rostilj pravi od kereceg mesa da li misle da se to radi i u Bosni?
Treba malo zakuhati i odgovoriti, kada mogu oni praviti cevape sa svinjetinom sto to ne bi mogli mi sa psecim mesom. :D :lol:
Vingo

Post by Vingo »

biscanka84 wrote:ljubomora ba,hrvati su uvijek pokusali da uniste ono malo dobra sto ima u Bosni

Boze sacuvaj!
Neelix

Post by Neelix »

ovo je zajebancija, bar mi se cini tako :D
dalmatinka

Post by dalmatinka »

Alfons Kauders wrote:Image
Ovo nisam primjetila u zamrzivačima u trgovini, iako moram priznati da kupujem isključivo u jednom trgovačkom lancu (koji me hrani), ali proširiti ću potragu.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

invizigot323 wrote:DALMATINKO obavezno probaj pitu... ima ih nekoliko vrsta... ja imace volim sve da jedem ali bas kad sam gladan odem na cevape... cak mislim da su oni travnicki kod lutve bolji od ovih nasih sarajevskih...
long live the cevap
travnicki i banjalucki su i meni bolji od sarajevskih... :D sarajevski su komercijala... :D :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

dalmatinka wrote: Ovo nisam primjetila u zamrzivačima u trgovini, iako moram priznati da kupujem isključivo u jednom trgovačkom lancu (koji me hrani), ali proširiti ću potragu.
sumnjam da ovog ima u hr... a inace ista firma pravi 4-5 vrsta pita i jos toliko gotovih jela, npr. sitni cevam, sarma, muckalica...
Post Reply