Pogledajte

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Vingo

Post by Vingo »

Ako ga izgovara kao ono francusko r koje zvuci kao hhhhh - slatko je
No sta ako ga izgovara kao v? (Kao onaj sto mogu da mu popuse kuv.....lanuh) :-D
Trazi logopeda i naruzi roditelje sto nisu reagovali na vrijeme.
sanjo18

#27 Re: Pogledajte

Post by sanjo18 »

HiBreeD wrote:jelo vrijeme ti g
sanjo18 wrote:E ovako, imam problem od kad sam se rodio, a taj je problem sto ne znam izgovoriti slovo R. Sada me interesuje da li neko zna vise o tome da li je moguce ljeciti isl. Da li neko zna objasniti zasto neko ima govornih mana ili mozda imate neki link koji tamo vodi. hvala :)
dobro je jarane, ti si jos sretan, ja nikako da se skontam sa L , meni je L=V(ne radimna federalnoj, ni na obn-u :D , tamo ona plavka ima isti problem)

Doso ja na trafiku da kupim cigare, reko dajte mi jedan pvavi vavter...kaze onaj ciko, staa hos??? reko daj mi pvavi vavter vovf...I krenu on da zatvara onaj prozorcic od trafike... Dobro, reko, daj mi onda pvavi ronhiv!!! izbulji on glavu, kaze mali, nemoj da me zajebavas... Vidim ja vrag odnio salu, ostacu bez cigara, jedino ova mi trafika radi dan noc...Dobro reko daj mi DRINU, vidis da ti to citavo vrijeme trazim :D :D

Ne sikiraj se brate puno zbog toga i mene su svi zezali godinama, ali na sve covjek navikne...gledaj to s pozitivne strane, normalnim curama je to slatko, vazda su me tjerale da im govorim vovim te, vovim, vovim te :D :D
a *ebo te jesam se ismijao.. golemo jel to vic ili..

Prvi put cujem da je to nekome simpaticno :) ... Inace ja malo nerazgovijetno pricam pa jos i slovo r (koje nekad "uhvatim") isto ko da pricam kineski
:) :) Kad pricam sve izgleda normalno, ali kad se snimim pa se slusam tek tad uvidam problem, pa evo u zadnje vrijeme malo vjezbam. Sada s p o r o p r i c a m. Treba mi pola godine da zavrsim recenicu.. A l i se sve razumije :) pozdrav svima, hvala na potpori i na strucnim savjetima. Ipak se necu odluciti na operativni zahvat, nego odo vjezbati :)
Skyfox

Post by Skyfox »

Moj rodjak ima to "meko R" ja to vise ne primjetim, a fakat mu je to + kod djevojaka.

Mene napadaju da govorim "sebi u bradu" i cesto moram ponavljati recenicu... Neki dan sam nazvao kolegu u drugom uredu i fino mu rekao trebas mi hitno pregledati ovaj projekat, nakon 15min ulazi sav zadihan sa isprintanim projektom na 60 strana, sto mi uopste ne treba, mislim, imam 2 printera na dohvat ruke :)
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

pa jebem ti mamu :D mislim ne tebi...nikome...nego znaš...
flora.sa

Post by flora.sa »

meni je to bas simpaticno :-)
Spring

Post by Spring »

nemojte me pogresno shvatiti aj' ja se dugo ne ismijah vise na forumu ...za ovog sa problemom "r" mozda nebi bilo lose da pocne pricati na francuskom a za problem "v" jednostavno ne vidim rjesenje....teska situacija......sretno sta god da odlucite al ja nebi nista dirao
Bumbar

Post by Bumbar »

Nancy Drew wrote:
Nancy Drew wrote:
Gray wrote:Ma nemoj to ni lijeciti, nema cure koja nije rekla da joj je to simpaticno ;)
amalka wrote:Ja volim kad neko ne moze izgovoriti slovo R, to mi je preslatkooo :) Jedan bivsi je govorio rrrr :D
lejla_usa wrote: Meni je to bas super slatko.
:D
:D :D
bedifferent12

Post by bedifferent12 »

amalka wrote:Ja volim kad neko ne moze izgovoriti slovo R, to mi je preslatkooo :) Jedan bivsi je govorio rrrr :D
i moj jedan bivsi je govorio v umjesto r... slatkis!!!
Post Reply