Ne isplati se jer onda ode debelo preko 400KM.
Hajde neka neko napise ako su mu progledali kroz prste...
Moderator: anex
Ne isplati se jer onda ode debelo preko 400KM.
Na pesotu ne, iz razloga što nikad nisam imao ništa skuplje od 300 maraka. Sa BH poštom, jednom kako je ovo do 300 i prije dok je bilo do 50 svaku drug su mi puštali, recima. Međutim, ne bih preporučio takvu kocku, i ovi iz pesota su fino napisali šta može a šta ne. Jedino, imati spreman novac za platiti troškove, i nadati se da ih neće biti. Ja ne bih.channel10 wrote: ↑24/05/2021 18:33Ne isplati se jer onda ode debelo preko 400KM.
Pa nije problem do 600 KM po osobi i da račun glasi na tu osobu. Podrazumijeva se da je za ličnu upotrebu to što si kupio. Ali probaj više računa imati na svoje ime, eto ti problema sa carinom. Čak i da su u autu još tri osobe sa tobom, a ti imaš 4 računa na svoje ime budi spreman platiti carinu. Tako je isto i sa ovim paketima, samo je iznos 300 KM.nane81 wrote: ↑24/05/2021 14:26Pa okej prijavim se za povrat poreza, i neka jave nasima, ali ako je ispod 600KM vrijednosti, sta mi mogu? Kako neko moze dokazati da je to za licnu upotrebu ili preprodaju?Stipuganjemojneganje wrote: ↑24/05/2021 10:44Po zakonu kada ti licno prevozis imas pravo na uvoz u vrijednosti od 600km bez carine i sve sto se smatra licnom odjecom i gardarobom ne podlijeze carinjenju sto je opet naravno na cariniku da odredi. Probaj prijaviti na izlasku iz Hrvatske ako zelis da uzmes povrat PDV oni odmah jave nasoj carini pa te onda nasi peglajunane81 wrote: ↑24/05/2021 01:39 Podsjeti me nesto, vidim da se ovdje spominje sta sve moze oznacavati robu komercijalnog karaktera, tipa 10 gaca, 5 majica i slicno; a sta je s ljudima koji prelaze granicu pa nakupuju hrpu robe, tipa ono prije odes u shopping u Zagreb ili Bec, nakupujes sebi, zeni, djeci, punici, komsiji itd. Nikad me niko na granici nije peglao sto nosim 10 kesa odjece i obuce, niti je iko mislio da je za komercijalnu upotrebu. Zasto ova druga carina pravi problem oko toga? Zasto smatraju da ako kupim hrpu robe odjednom da je to komercijalno?
A vidim i sad narod ide i kupuje i preprodaje, ikeu, primark.. pepco. I nikom nista.
I da, jesam radio povrat pdv-a, ali bilo je tipa 200-300KM robe i nisu javili nasima![]()
Nismo mi carinici, samo prenosimo iskustvo i pozivamo vas da budete svjesni zakona, jer smo im te zakone MI DOPUSTILI.
Neće progledati kroz prste iz jednog jednostavnog razloga, privatne firme se finansiraju sa špediterskim troškovama koji naplate pri carinjenju.
Ma kakvi...lika boli k...drinaobicna wrote: ↑25/05/2021 19:44 Jel samo ja imam problem sa ovim Pesoto suportom na njihovoj stranici? Vec par dana ne dobijam odgovor na upit
channel10 wrote: ↑24/05/2021 18:33Ne isplati se jer onda ode debelo preko 400KM.
_Astra_ wrote: ↑25/05/2021 21:50Ma kakvi...lika boli k...drinaobicna wrote: ↑25/05/2021 19:44 Jel samo ja imam problem sa ovim Pesoto suportom na njihovoj stranici? Vec par dana ne dobijam odgovor na upit
Hajd' bitno je da ce bit
Pa prvi četvrtak u junu...kicor83555 wrote: ↑27/05/2021 19:56 Ja sam se čuo juče sa nekim iz pesota kaže trebao bi avion krenut sljedeće sedmice, no nije to 100 % jer zavisi reče od brojnih nekih stvari. pa eto čisto da imate ovu poluinformaciju
kicor83555 wrote: ↑27/05/2021 19:56 Ja sam se čuo juče sa nekim iz pesota kaže trebao bi avion krenut sljedeće sedmice, no nije to 100 % jer zavisi reče od brojnih nekih stvari. pa eto čisto da imate ovu poluinformaciju
Pa ja sam nešto naručivao. Imam nešto na 033 koji svi čekamo, a još jedan paket mi je u skladištu u US koji tek treba biti poslan.