OD A DO V

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
OneWhoKnows

#1 OD A DO V

Post by OneWhoKnows »

Piše: OneWhoKnows

Akcenat – imam ga, na sreću. Tako stalno – da izvinete – trpati ga mogu, nerijetko tamo gdje ne treba.

Aludiranje – moj zašitni znak. Govorim o ovoj, a mislim na onu stvar. Žena kojoj se obraćam, poželjno je, morala bi znati čitati moje misli.

Baksuz – donosim nesreću sebi i nesretnicima drugim. Kao bivša ljubav ili aktuelni muž bivše ljubavi. Uništavam im dan, jer prečesto sretati me znaju.

Baraba - grub, prost čovek, nitkov. Ne znam zašto žena tepa mi, baš tako?

Bijeg - spašavanje guzice naglim odlaskom. Rješavanje problema karakteristično za mene.

Golgota - figurativno mjesto i vrijeme najvećih životnih muka. Započeta danom vjenčanja završit će se, tješe me, smrću mojom.

Gorak – dan moj svaki s ukusom pelina. Osjećaj u ustima jula svakog, Božjeg. Srebrnog.

Dizgin - kaiš uzdi koje drže se u rukama. Uz mikser, baš kao Šiptar svaki, iz ruku ne puštam ga.

Dovući - glagol. Omiljen ženi mojoj: Dovlači dupe! Najzad dovuk'o si se!

Intuicija - predosjećanje. Nešto čime moja žena hvali se. Zakaže u najvažnijim životnim situacijama.

Konfor- svi uredjaji u stanu koji, po meni, život čine udobnim. Djakuzi, mini teretana, posebna kuhinja za kuvanje sarme i aparat za brzo sušenje noktiju za ženu i gumena lutka na napuhivanje za mene.

Madjije - predmeti kojima se vrâča. Krilo slijepog miša, slonova jaja, testisi kita, kravlji zub, nokat od zmije – sve do čega je nemoguće doći. Stvar do koje se najlakše dolazi – moje gaće, ako ja sam ciljani muškarac.

Neovisnost – samostalnost. Utopija. Dok kraj ove sam moje.

Oproštaj - zanemarivanje greške koja uvijek vrijedna mi je oprosta. Praćen suzama, zaklinjanjima i divljim seksom.

Orjentacija - odredjivanje položaja u odnosu na neku tačku. Ne orjentišite se prema meni. U vremenu i prostoru ovom, dezorjentisan sam.

Plakati - roniti suze. Sramotno ali to često raditi znam. I, vrlo dobar sam u tome.

Pokrasti - uzeti kradom. Nikada ne kradem, jer na sve imam pravo. Žene kradu mustre, pelcere i tudje muškarce. Mustre i pelceri primaju se. Treće vrlo rijetko.

Raščisćavanje - razjašnjavanje. Odlažem ga na neodredjeno vrijeme. Nikad ništa ne raščistimo. Prilagodim joj se, uglavnom.

Štrčati – izdizati se iznad ostalih. Nedozvoljeno. Ni u visinu, ni u pamet. Nigdje.

Venera - boginja ljepote i ljubavi. Planeta u horoskopu. U mom slučaju, u pravoj kući.

Vitez - ratnik, konjanik, junak, ljubavnik. Posljednji te vrste.
Post Reply