Piše: OneWhoKnows
Akcenat – imam ga, na sreću. Tako stalno – da izvinete – trpati ga mogu, nerijetko tamo gdje ne treba.
Aludiranje – moj zašitni znak. Govorim o ovoj, a mislim na onu stvar. Žena kojoj se obraćam, poželjno je, morala bi znati čitati moje misli.
Baksuz – donosim nesreću sebi i nesretnicima drugim. Kao bivša ljubav ili aktuelni muž bivše ljubavi. Uništavam im dan, jer prečesto sretati me znaju.
Baraba - grub, prost čovek, nitkov. Ne znam zašto žena tepa mi, baš tako?
Bijeg - spašavanje guzice naglim odlaskom. Rješavanje problema karakteristično za mene.
Golgota - figurativno mjesto i vrijeme najvećih životnih muka. Započeta danom vjenčanja završit će se, tješe me, smrću mojom.
Gorak – dan moj svaki s ukusom pelina. Osjećaj u ustima jula svakog, Božjeg. Srebrnog.
Dizgin - kaiš uzdi koje drže se u rukama. Uz mikser, baš kao Šiptar svaki, iz ruku ne puštam ga.
Dovući - glagol. Omiljen ženi mojoj: Dovlači dupe! Najzad dovuk'o si se!
Intuicija - predosjećanje. Nešto čime moja žena hvali se. Zakaže u najvažnijim životnim situacijama.
Konfor- svi uredjaji u stanu koji, po meni, život čine udobnim. Djakuzi, mini teretana, posebna kuhinja za kuvanje sarme i aparat za brzo sušenje noktiju za ženu i gumena lutka na napuhivanje za mene.
Madjije - predmeti kojima se vrâča. Krilo slijepog miša, slonova jaja, testisi kita, kravlji zub, nokat od zmije – sve do čega je nemoguće doći. Stvar do koje se najlakše dolazi – moje gaće, ako ja sam ciljani muškarac.
Neovisnost – samostalnost. Utopija. Dok kraj ove sam moje.
Oproštaj - zanemarivanje greške koja uvijek vrijedna mi je oprosta. Praćen suzama, zaklinjanjima i divljim seksom.
Orjentacija - odredjivanje položaja u odnosu na neku tačku. Ne orjentišite se prema meni. U vremenu i prostoru ovom, dezorjentisan sam.
Plakati - roniti suze. Sramotno ali to često raditi znam. I, vrlo dobar sam u tome.
Pokrasti - uzeti kradom. Nikada ne kradem, jer na sve imam pravo. Žene kradu mustre, pelcere i tudje muškarce. Mustre i pelceri primaju se. Treće vrlo rijetko.
Raščisćavanje - razjašnjavanje. Odlažem ga na neodredjeno vrijeme. Nikad ništa ne raščistimo. Prilagodim joj se, uglavnom.
Štrčati – izdizati se iznad ostalih. Nedozvoljeno. Ni u visinu, ni u pamet. Nigdje.
Venera - boginja ljepote i ljubavi. Planeta u horoskopu. U mom slučaju, u pravoj kući.
Vitez - ratnik, konjanik, junak, ljubavnik. Posljednji te vrste.
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
OD A DO V
Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...
Moderator: anex
Return to “Umjetnost življenja”
Jump to
- Corona virus 2019 -Coronavirus (COVID-19)
- Forum
- ↳ Forum
- Opšte/opće diskusije
- ↳ Razne diskusije
- ↳ In memoriam
- ↳ Politika
- ↳ Lokalni izbori 2020
- ↳ Opći izbori 2018
- ↳ Bosna i Hercegovina
- ↳ Svijet
- ↳ Opći izbori 2022
- ↳ Lokalni izbori 2024