haj' grah, al' pita
falilo je sto je mati stalno zaglavljena u kuhinji, a tata zna sve cool stvari i pravo je zanimljiv...
te napravi ustipke za dorucak sa domacim sirom i dzemom koji je mama napravila, te rucak trahana sa kokom koju je mama ocerupala i ajvarom koji je mama napravila, pita koju je mama razvila i krompir koji je sat vremena sjeckala za gladnike, uz to kompot koji je mama skuhala sa hosafom koji je mama sjeckala i susila i zahlada ko nece kompot- kiselo mlijeko koje je mama ukiselila...pa vecera...recimo palacinke...koje, naravno, mama stoji i pravi...plus pranje sudja koje se prlja u procesu kuhanja, plus pranje sudja nakon objeda...plus srediti kuhinju za sutra, plus dvije kafe izmedju...a fino je da ima i kakav kolac uz kafu, napraviti onako- sedmicno...i sad ta ista mama je i radila (osam sati, kao i tata).
i tako svaki dan...osim za praznike-tad se kuha i cisti vise.
znam da je sada dosta toga vec gotovo, ali ja prva nisam odusevljena podgrijavanjem gotovog...za domace, bogami, treba vremena.
i ta mama onda nema vremena da se ode srediti i da trazi finu obleku po prodavnicama...barem ne koliko neke druge tete.
zaboravila sam reci da je i trahanu mama rastirala
ja volim kuhati, jer sam poguzija...ali ne vjerujem da bih bila odusevljena ulogom dezurne u kuhinji.
volim i ja zasjesti na internet.