pitt wrote:ma nisam supe zeljan....daj sta mesnato i domace:D:D
...i meni svako malo dode...spageta mi je puno i za jedan obrok...
Moderator: anex
Bogami pitt je poguzija....nije njemu mrsko izac malo iz grada pa svrati do brace amisha u nabavku:D:D:D ne moze biti prirodnije nego njihovoBumbar wrote:No frka...da se sjetim kako u USA jedete genetski modificiranu hranu dok se ovdje vise organska fura i to je cak jeftinija...
eh...jos ovo i bjezim...kod nas se popara pravi ovakonovalic wrote:stari kruh isjeci na velike komade, poslagati u tepsiju, pa u rernu 10tak min, da se dobro preprzi
ovamo na malo ulja izdinstati glavicu luka grubo isjecenu, malo crvene paprike, dodati vegetu, poslagati po tome kruh pa zaliti posoljenom vrucom vodom, ali ne previse, da kruh posve ne omekani, nego onako, pola-poa.. uvijek je lako dodati jos malo vode, ali ako pretjeras![]()
i izmijesati...
eto ti popare, potkriza je malo drugacija
smokljo wrote:Jadan tvoj cojk ako se ikad udas!Soul_Sista wrote:..sta vi svasta znate kuhatiiii![]()
...ja se uglavnom drzim pastejednostavno, brzo i najedes se
![]()
![]()
![]()
Ne bi mu bio u kozi!
Pa i jesam od svoje rahmetli nane pokupio!Soul_Sista wrote:smokljo wrote:Jadan tvoj cojk ako se ikad udas!Soul_Sista wrote:..sta vi svasta znate kuhatiiii![]()
...ja se uglavnom drzim pastejednostavno, brzo i najedes se
![]()
![]()
![]()
Ne bi mu bio u kozi!![]()
![]()
![]()
..ti ko moja nana![]()
smokljo wrote: Pa i jesam od svoje rahmetli nane pokupio!![]()
Nego imam jos jedan recpt, ovo sam naucio od Turaka i pravo je studentsko-becarsko;
Jaja sa krompirom;
krompir se isjece na malo krupnije komade nego sto je to potrebno za pitu, sa lukom se stavi na zagrijano ulje na tavi, pospe se klasovnim(kukuruznim) brasnom da se ne lijepi za tavu a i da bude ukusnije, kad krompir bude vec izprzen onda se dodaju izlupana jaja, vrlo je ukusno i jako se brzo sprema!![]()
![]()
@zeno bona ma necu vas zavadit, nego je to samo bila konstatacija!![]()
...ne znam...kod mene "casa" nije sud da se u njemu ista kuha sem' eventualno podvari mlijeko...il' kako bi rekli krajisnici "varen'ka"....seka wrote:@zeno hvala za bumbar i tagaru.![]()
bumbar do sada nisam jela, a za tagaru cini mi se negdje kazu casa?
mo's se udat'... komotno... ::Dzena wrote:..sta s' ti mislio...'vaki becarBigusDickus wrote:wow...![]()
![]()
jooooooooooj sad moram brisat ovu tastaturu dok sam chito nisam ni skonto da mi kapa iz ustazena wrote:
---jedno becarsko...brzo...
piletina, gljiva, riza, kikiriki, grozdjice...zacini
--pileci file, isjeckas malo krupnije, malo sampinjona...i sve lijepo poprzis zajedno...kad bude skoro gotovo zalijes s slane malo vode, kljucale...a onda u to ubacis rize.dodas zacine koje zelis..nako..da riza bude skoro iznad vode...i da se kuha 5-6 min, dok skoro ne ispari sva voda, ali ne dozvoliti da potpuno ispari...paznja...kad ubacis rizu vise ne mijesati, jer riza treba ostati na povrsini..a na rizu dodati zacine koje volis... ja stavljam malo jace...curry ili onu tursku ljutu papriku, vegetu, malo bibera...i obavezno listic metvice..poklopis i skines...
...to vruce vadis kasikom...i slazes na tanjir pa izgleda kao slojevi...a riza bude super..ne gnjecava...i onda tek dodas kikiriki i grozdice...malo ih pomijesas s rizom...i spremno...za jelo..naravno ako volis sos neki uz to..dodajes...