hlada ima, ne kosta puno
Moderator: anex

vratnik wrote:vjeruj mi da nisam, inace bih te citirao. Ovo je bilo neko opste promatranje.Neelix wrote:a nadam se da nisi mislio na mene, jer sam ja slicne tvrdnje iznosio, ali sam naveo i druge obale koje sam posjetio
razlika izmedju cro i cg mora jeste nebo i zemlja...pogledaj samo postavljene fotografijeplaze ni ne lice. mozda se nekome vise svidja model siroke plaze na kojima se naplacuje hlad, ili betonske plaze - postujem, takvi trebaju ici u cg. ali meni su milion puta ljepse plaze u cro sa suncanim mjestima, ali i florom, (lakse se dise) mjestima u hladu, sa lijepim setalistima ...
pa ko sta trazi
Ali sad te citiram: "mozda se nekome vise svidja model siroke plaze na kojima se naplacuje hlad, ili betonske plaze".
Ne znam da li se naplacuje plaza u sezoni, mi krajem augusta i pocetkom septembra nismo istu placali. (mada ni s tim ne bih imao problema, ne naplacuju se plaze, vec lezaljke, a na istim se ne mora lezati, pijesak je super, makar u Ulcinju.
Sto se tice betonskih plaza, pa isto tako kao sto ne poznajem sve plaze u CG ne poznajem ni sve u Cro, ali odgovorno tvrdim da u Cro ima kamara betoniranih "plaza", od Zlatnih stijena, preko Zatona malih i velikih, to Orebica. A da ne spominjem kamenje koje kao da je nastalo erupcijom vulkana u npr. Novom Vinodolskom?
A ovo gore sa setnjama i slicno, ne znam da li znas, ali Ulcinj je jedan od najstarijih gradova na Jadranu, ima se tu svasta vidjet, nije Dubrovnik, ali se ne naplacuje ulaz na zidine.
Meni se Ulcinj ne svidja samo zbog onog plicaka od ''kilometar''vratnik wrote:
hlada ima, ne kosta puno
A ja se strasno bojim ajkula, tako da mi to nekako ulijeva sigurnost. (malo subjektivno da bi bilo mjerodavno, zar ne?)vesela_sveska wrote:Meni se Ulcinj ne svidja samo zbog onog plicaka od ''kilometar''vratnik wrote:
hlada ima, ne kosta puno
vratnik wrote:A ja se strasno bojim ajkula, tako da mi to nekako ulijeva sigurnost. (malo subjektivno da bi bilo mjerodavno, zar ne?)vesela_sveska wrote:Meni se Ulcinj ne svidja samo zbog onog plicaka od ''kilometar''vratnik wrote:
hlada ima, ne kosta puno
druze vratnice, opet se ne razumijemovratnik wrote:Na ovim mjestima gdje sam ja boravio u Cro nije bilo suncobrana nikako, tako da ne znam da li se naplacuju. U Novom Vinodolskom naplacuju lezaljke, sto ne razumijem bas, posto je leci na "plazu" ravno zavrsnom ispitu za fakira.
A sad, ta obicna setalista pored plaze koja spominjes, jel mislis s donje, ili gornje strane ceste? Mislis li na setnju po npr. Gradcu, ili gdje?
Neelixe, Cro i CG su u pet deka. bio, vidio. Imaju i CG i Cro svoje prednosti i mane, ali to je vec domena subjektivnog. Nemam interesa da branim ili napadam ni jedne ni druge, meni su to da budem iskren, dvije drage destinacije. Malo smijesne u nekim svjetskim, ili da ne idemo tako daleko, evropskim razmjerima, ali to je valjda ta neka blizina
Ja ne!mig wrote:A je l' vi svake godine idete na more u isto mesto?
Navika valjda,sta li je,ali dok si mlad i ako imas mogucnosti sto vise obici i vidjetimig wrote:Ni ja, nikada. Ima toliko lepih mesta za videti... Prekratak je ovaj zivot da ih sve obidjemvesela_sveska wrote:Ja ne!mig wrote:A je l' vi svake godine idete na more u isto mesto?A svaki put kada otkrivam neko novo mesto za mene je to....
![]()
Nekako sam stekla utisak da ljudi godinama posecuju jedne te iste gradove i plaze.
A planina npr. ljeti?Neelix wrote:ja idemgodinama u Makarsku, pokusao promijeniti prosle godine, otisao u Budvu, bljak, obisao Igalo, HN, nidje veze sve, i vratio se u Ma
Ja sam za planinu,ali samo zimi,more je moreradostan dan wrote:A planina npr. ljeti?Neelix wrote:ja idemgodinama u Makarsku, pokusao promijeniti prosle godine, otisao u Budvu, bljak, obisao Igalo, HN, nidje veze sve, i vratio se u Ma
Zima ili proljece da, provedem svake godine 2-3 vikenda na Vlasicuradostan dan wrote:A planina npr. ljeti?Neelix wrote:ja idemgodinama u Makarsku, pokusao promijeniti prosle godine, otisao u Budvu, bljak, obisao Igalo, HN, nidje veze sve, i vratio se u Ma
I ja da potvrdim da je Rovinj ekstra,a vala i Porecivannn wrote:Samo nije more Makarska- ima prekrasna Istra, malena turneja po unutrašnjosti, gradići Motovun, Grožnjan, najmanji grad na svijetu - Hum. A da ne govorim o Rovinju, Puli, Novigradu, Umagu, Brijuni itd. Jest da su cijene paprenije, ali je pravi doživljaj. I napominjem nije za one koji samo vole diskoteke, partyje već nešto i vidjeti, uživati ali na neki drugi način. A blizu je i Opatija, Rab... pa se može i kombinirati s Kvarnerom.