Ljetovanje all about

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
vratnik

#151 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by vratnik »

Image

hlada ima, ne kosta puno
Neelix

#152 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Neelix »

cener dnevno meni nije bas malo ;)
Image

ovdje je dzaba. i lakse se dise.
burek_in_space

#153 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by burek_in_space »

Joj Neelixe, samo neshto kontrirash. :P :D
Neelix

#154 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Neelix »

vratnik wrote:
Neelix wrote:a nadam se da nisi mislio na mene, jer sam ja slicne tvrdnje iznosio, ali sam naveo i druge obale koje sam posjetio :)

razlika izmedju cro i cg mora jeste nebo i zemlja...pogledaj samo postavljene fotografije :) plaze ni ne lice. mozda se nekome vise svidja model siroke plaze na kojima se naplacuje hlad, ili betonske plaze - postujem, takvi trebaju ici u cg. ali meni su milion puta ljepse plaze u cro sa suncanim mjestima, ali i florom, (lakse se dise) mjestima u hladu, sa lijepim setalistima ... :) pa ko sta trazi
vjeruj mi da nisam, inace bih te citirao. Ovo je bilo neko opste promatranje.
Ali sad te citiram: "mozda se nekome vise svidja model siroke plaze na kojima se naplacuje hlad, ili betonske plaze".
Ne znam da li se naplacuje plaza u sezoni, mi krajem augusta i pocetkom septembra nismo istu placali. (mada ni s tim ne bih imao problema, ne naplacuju se plaze, vec lezaljke, a na istim se ne mora lezati, pijesak je super, makar u Ulcinju.
Sto se tice betonskih plaza, pa isto tako kao sto ne poznajem sve plaze u CG ne poznajem ni sve u Cro, ali odgovorno tvrdim da u Cro ima kamara betoniranih "plaza", od Zlatnih stijena, preko Zatona malih i velikih, to Orebica. A da ne spominjem kamenje koje kao da je nastalo erupcijom vulkana u npr. Novom Vinodolskom?
A ovo gore sa setnjama i slicno, ne znam da li znas, ali Ulcinj je jedan od najstarijih gradova na Jadranu, ima se tu svasta vidjet, nije Dubrovnik, ali se ne naplacuje ulaz na zidine.
;) mislio sam na naplatu suncobrana - jer ako ga ne iznajmis naje*o si. u cro nema potrebe za tim :) govorim generalno, jer sigurno i na jednoj i na drugoj obali ima pokoja plaza koja se ne uklapa u te klisee.

nisam mislio na tu vrstu setnje - ala dubrovnik i ulcinj :) nego na obicna setalista pored plaze.

Bureche, jel ti to korijene vrijedjam :shock: :D
burek_in_space

#155 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by burek_in_space »

Ma jok ba, nego gledam te kako branish Makarsku, a uskoro necemo moci ni do Neuma otici, kada cijene krenu rasti.
Znam i Hr i CG (nju malo bolje) relativno dobro, i sve je to u 5 deka, ali fakat.
U Hr dobijash na plazhi, ali gubish na nocnom zhivotu, dok je u CG situacija obrnuta.

Medjutim kako je drug Neelix sa djevojkom na moru, ne zamjeram mu shto nije spoznao chari CG. :P
vesela_sveska

#156 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by vesela_sveska »

vratnik wrote:Image

hlada ima, ne kosta puno
Meni se Ulcinj ne svidja samo zbog onog plicaka od ''kilometar'' :)
vratnik

#157 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by vratnik »

Na ovim mjestima gdje sam ja boravio u Cro nije bilo suncobrana nikako, tako da ne znam da li se naplacuju. U Novom Vinodolskom naplacuju lezaljke, sto ne razumijem bas, posto je leci na "plazu" ravno zavrsnom ispitu za fakira.
A sad, ta obicna setalista pored plaze koja spominjes, jel mislis s donje, ili gornje strane ceste? Mislis li na setnju po npr. Gradcu :D , ili gdje?
Neelixe, Cro i CG su u pet deka. bio, vidio. Imaju i CG i Cro svoje prednosti i mane, ali to je vec domena subjektivnog. Nemam interesa da branim ili napadam ni jedne ni druge, meni su to da budem iskren, dvije drage destinacije. Malo smijesne u nekim svjetskim, ili da ne idemo tako daleko, evropskim razmjerima, ali to je valjda ta neka blizina ;-)
Neelix

#158 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Neelix »

Sto se tice cijena tu si upravu, Cro je sve skuplja a nema opravdanja zasto. Ali kad ubacis suncobrane, razlika u cijeni smjestaja je manja. A i meni je draze otic 7 dana gdje mi je lijepo, nego 10 gdje cu se nervirat :)

Sto se tice nocnog zivota, konkretno Makarsku su gradske vlasti upropastile, raznim planiranjem, dozvolama, ukidanjem dobrog dijela beach barova, situacija je bila mnoooogo bolja prije nekih 7-8 godina. Ali i sad nije da je rijec o penzionerskom mjestu, samo je izbor nesto manji nego prije :)
vratnik

#159 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by vratnik »

vesela_sveska wrote:
vratnik wrote:
hlada ima, ne kosta puno
A ja se strasno bojim ajkula, tako da mi to nekako ulijeva sigurnost. (malo subjektivno da bi bilo mjerodavno, zar ne?)
mig

#160 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by mig »

.
Last edited by mig on 28/02/2012 12:22, edited 1 time in total.
vesela_sveska

#161 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by vesela_sveska »

vratnik wrote:
vesela_sveska wrote:
vratnik wrote:
hlada ima, ne kosta puno
A ja se strasno bojim ajkula, tako da mi to nekako ulijeva sigurnost. (malo subjektivno da bi bilo mjerodavno, zar ne?)
:)
Neelix

#162 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Neelix »

vratnik wrote:Na ovim mjestima gdje sam ja boravio u Cro nije bilo suncobrana nikako, tako da ne znam da li se naplacuju. U Novom Vinodolskom naplacuju lezaljke, sto ne razumijem bas, posto je leci na "plazu" ravno zavrsnom ispitu za fakira.
A sad, ta obicna setalista pored plaze koja spominjes, jel mislis s donje, ili gornje strane ceste? Mislis li na setnju po npr. Gradcu :D , ili gdje?
Neelixe, Cro i CG su u pet deka. bio, vidio. Imaju i CG i Cro svoje prednosti i mane, ali to je vec domena subjektivnog. Nemam interesa da branim ili napadam ni jedne ni druge, meni su to da budem iskren, dvije drage destinacije. Malo smijesne u nekim svjetskim, ili da ne idemo tako daleko, evropskim razmjerima, ali to je valjda ta neka blizina ;-)
druze vratnice, opet se ne razumijemo :D

naravno da nije bilo suncobrana kad nema potrebe za suncobranima, pogledaj gore sliku :) hlad je dzaba, ima ga ispod stabala kolko hoces :-D s druge strane, pogledaj tu tvoju sliku, i zamisli dan na plazi bez 5€ za suncobran :)

tucepi, makarska, gradac, setalista pored plaza, na to mislim :)
vesela_sveska

#163 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by vesela_sveska »

mig wrote:A je l' vi svake godine idete na more u isto mesto?
Ja ne!
mig

#164 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by mig »

.
vesela_sveska

#165 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by vesela_sveska »

mig wrote:
vesela_sveska wrote:
mig wrote:A je l' vi svake godine idete na more u isto mesto?
Ja ne!
Ni ja, nikada. Ima toliko lepih mesta za videti... Prekratak je ovaj zivot da ih sve obidjem :-) A svaki put kada otkrivam neko novo mesto za mene je to.... :thumbup:

Nekako sam stekla utisak da ljudi godinama posecuju jedne te iste gradove i plaze.
Navika valjda,sta li je,ali dok si mlad i ako imas mogucnosti sto vise obici i vidjeti ;)
Neelix

#166 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Neelix »

ja idem :) godinama u Makarsku, pokusao promijeniti prosle godine, otisao u Budvu, bljak, obisao Igalo, HN, nidje veze sve, i vratio se u Ma :)
mig

#167 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by mig »

.
radostan dan

#168 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by radostan dan »

Neelix wrote:ja idem :) godinama u Makarsku, pokusao promijeniti prosle godine, otisao u Budvu, bljak, obisao Igalo, HN, nidje veze sve, i vratio se u Ma :)
A planina npr. ljeti?
vesela_sveska

#169 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by vesela_sveska »

radostan dan wrote:
Neelix wrote:ja idem :) godinama u Makarsku, pokusao promijeniti prosle godine, otisao u Budvu, bljak, obisao Igalo, HN, nidje veze sve, i vratio se u Ma :)
A planina npr. ljeti?
Ja sam za planinu,ali samo zimi,more je more :)
Neelix

#170 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Neelix »

radostan dan wrote:
A planina npr. ljeti?
Zima ili proljece da, provedem svake godine 2-3 vikenda na Vlasicu :) ljeti ne volim.
ivannn

#171 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by ivannn »

Samo nije more Makarska :D - ima prekrasna Istra, malena turneja po unutrašnjosti, gradići Motovun, Grožnjan, najmanji grad na svijetu - Hum. A da ne govorim o Rovinju, Puli, Novigradu, Umagu, Brijuni itd. Jest da su cijene paprenije, ali je pravi doživljaj. I napominjem nije za one koji samo vole diskoteke, partyje već nešto i vidjeti, uživati ali na neki drugi način. A blizu je i Opatija, Rab... pa se može i kombinirati s Kvarnerom.
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#172 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by WipeOut »

ivannn wrote:Samo nije more Makarska :D - ima prekrasna Istra, malena turneja po unutrašnjosti, gradići Motovun, Grožnjan, najmanji grad na svijetu - Hum. A da ne govorim o Rovinju, Puli, Novigradu, Umagu, Brijuni itd. Jest da su cijene paprenije, ali je pravi doživljaj. I napominjem nije za one koji samo vole diskoteke, partyje već nešto i vidjeti, uživati ali na neki drugi način. A blizu je i Opatija, Rab... pa se može i kombinirati s Kvarnerom.
I ja da potvrdim da je Rovinj ekstra,a vala i Porec :thumbup:
Ja cuh da u Porecu ima neka diskoteka...et sad ne znam joj ime

Zasto svi idu u Makarsku a tamo pola mahale :?
Neelix

#173 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by Neelix »

zadnje dvije godine bosanaca u makarskoj je na kapaljku, tako da ti ta nije istinita.

usput, sta je lose u tome i da jest tamo pola mahale :? :? :? nikad mi to nije bilo jasno.
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#174 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by WipeOut »

Pa ne znam kako ti zamisljas ljetovanje,ali ja to zamisljam kao odmor i zadnje sto mi treba je da srecem iste ljude koje vidjam i kod kuce.Kada se promijeni sredina,trebaju se vala promijeniti i face koje gledas...

A nisam nesto primijetila da je oslabio promet bosanaca u Makarskoj,jer od 10 poznanika koje sam pitala 8,5 je islo u Makarsku :lol: .Al sad za ozbiljno,ide puno naroda iz mog mjesta,i idu bas organizovano.Tako da ako za jednu turu odu 2 busa kako da se ne sretnu ?!
mig

#175 Re: Jeftino u Crnu Goru na more?

Post by mig »

.
Last edited by mig on 28/02/2012 12:20, edited 1 time in total.
Post Reply