Volim ljuto, al cesto patim, pa se samo s vremena na vrijeme pogoetim
Kutak za ljubitelje ljute hrane
Moderator: anex
-
ludacha
#26 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
Potrazite jutu spizu. Online
-
Eborg
#27 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
Sriracha razvaljuje!
U "Pingvinu" imaju domaće sušene papričice koje izmrvljene stavljaju u sendviče na zahtjev. E to je jedini sendvič u životu da sam bukvalno disao na škrge 20 minuta i tražio nešto da radi da kupim kakvu vodu za piće. Otresa stvarno iz cipela ali ne bude uvijek jednako ljuto.
Ja kao hobi uzgajam papričice na balkonu a poseban ćeif mi je praviti veggie chili sa 3 vrste graha i cimetom.
Ostali pušu i odustaju, meni taman.
U "Pingvinu" imaju domaće sušene papričice koje izmrvljene stavljaju u sendviče na zahtjev. E to je jedini sendvič u životu da sam bukvalno disao na škrge 20 minuta i tražio nešto da radi da kupim kakvu vodu za piće. Otresa stvarno iz cipela ali ne bude uvijek jednako ljuto.
Ja kao hobi uzgajam papričice na balkonu a poseban ćeif mi je praviti veggie chili sa 3 vrste graha i cimetom.
- dječak sa šibicama
#28 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
Volim ljuto.
Oznojih se samo citajuci temu
Ali ne jedem previse ljutu hranu, ne zelim da ispaljujem vatrene kugle, znate vec odakle.
Ponekad, Tabasco sos i tako to.
Oznojih se samo citajuci temu
Ali ne jedem previse ljutu hranu, ne zelim da ispaljujem vatrene kugle, znate vec odakle.
Ponekad, Tabasco sos i tako to.
-
AdnanSA
#29 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
Pojede li se štogod ljuto ovih dana? Moje zalihe svježih chili paprićica su pri kraju pa moram kupiti jednu srirachu čisto da imam dok ne počnu ponovo rađati.
- Bluemore
#31 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
gdje pribavis te sadnice ili sta vec, jesu li zahtjevne? voljela bih imati jednuAdnanSA wrote:Pojede li se štogod ljuto ovih dana? Moje zalihe svježih chili paprićica su pri kraju pa moram kupiti jednu srirachu čisto da imam dok ne počnu ponovo rađati.
i kako pravite taj ljuti grah sa chillijem i cimetom, moze recept @eborg
-
AdnanSA
#32 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
Pa nemam ti ja sadnica. Vec kupis sjeme i posadis u male saksije ili case pa kad naraste za 30-40 dana onda presadis u vece saksije i onda cekas plodove. Imas i brzi metod kupis na pijaci Ciglane kod jedne tete gotovu biljku sa plodovima koja kosta 5-10KM. Ima tamo tema o Chiliju na pod forumu Priroda i ekologija.
- Bluemore
#33 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
AdnanSA wrote:Pa nemam ti ja sadnica. Vec kupis sjeme i posadis u male saksije ili case pa kad naraste za 30-40 dana onda presadis u vece saksije i onda cekas plodove. Imas i brzi metod kupis na pijaci Ciglane kod jedne tete gotovu biljku sa plodovima koja kosta 5-10KM. Ima tamo tema o Chiliju na pod forumu Priroda i ekologija.
- ljevoruki
#34 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
Mnogo volim ljutu hranu.
Trebalo mi je malo vremena da se naviknem ali vec neko vrijeme naljutim sve sto kuham.
Moja omiljena ljuta jela, koje sam kuham, su chicken curry i chilly.

Trebalo mi je malo vremena da se naviknem ali vec neko vrijeme naljutim sve sto kuham.
Moja omiljena ljuta jela, koje sam kuham, su chicken curry i chilly.

- HardCore
#35 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
Zna li neko gdje se ima kupiti sriracha od Huy Fong, vidim u merkatoru imaju 2 različita prozivodjaca, neki royal family i drugog nisam zapamtio, ovaj od Huy fong mi je Top
- tramvajtrojka
#36 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
nigdje otkako je covid poceo nema uvoza iz Kalifornije
jedino sto je top i drzi cijenu je zlotvor