Kutak za ljubitelje ljute hrane
Moderator: anex
-
AdnanSA
#1 Kutak za ljubitelje ljute hrane
Ima li još raje da voli ljutu hranu? Kako zadovoljavate potrebu za ljutim? Ja šta god kupim u trgovina po nazivom "hot" nije dovoljno ljuto. Kobasice, chips i ostale karafeke sve je to preblago za mene. Nasao sam negdje u BBI u podrumu onaj sos sa pjevcom mislim da se zove SRIRACHA e on je prilicno ok. Chili i ljute paprike domaće sorte me samo malo oznoje, još nisam naletio da je baš hot.
- petunija
#2 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
+1
Taj sos što spominješ nisam probala, ali ću prvom prilikom do BBI.
Taj sos što spominješ nisam probala, ali ću prvom prilikom do BBI.
-
frngla
#3 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
Sriracha je beton, samo hebe onaj bijeli luk 
- Mis mekinjas
#4 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
Ja bez ljutog ne živim.
I našla sam sebi ljute dostavljače.
Ne znam jel' dostavljaju u BiH.
https://www.volimljuto.com/
I našla sam sebi ljute dostavljače.
Ne znam jel' dostavljaju u BiH.
https://www.volimljuto.com/
-
AdnanSA
#5 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
Pa ima i bez bijelog luka Sriracha. Probao sam i onaj neki Tabasco sos sa bijelim lukom u malim bocama ali mi nije nesto taj ukus.
Ja pomalo za svoju dusu uzgajam i ljute paprićice po kući i oko kuće ali nisam nabavio bas neko extra sjeme.
Ima onaj indijski restoran kod velepekare e tu sam pojeo neko jelo koje je bilo prilicno ljuto da sam se sav oznojio. Rekoh konobaru da prenese kuharu da to ljudski začini a on tako i uradi. Tri sam pive poslje morao popiti da se smirim ali ne žalim.
Ja pomalo za svoju dusu uzgajam i ljute paprićice po kući i oko kuće ali nisam nabavio bas neko extra sjeme.
Ima onaj indijski restoran kod velepekare e tu sam pojeo neko jelo koje je bilo prilicno ljuto da sam se sav oznojio. Rekoh konobaru da prenese kuharu da to ljudski začini a on tako i uradi. Tri sam pive poslje morao popiti da se smirim ali ne žalim.
- beco
- ćiribiribela
#7 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
Sriracha je vrh. 
- JanuaryJones
#8 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
Volim ljuto i u manjini sam u familiji jer svi bježe i od aleve paprike ko djavo od krsta.
- JanuaryJones
#9 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
Ima kod mene u granapu, baš ću da probam. Poslije otvaranja u frižider?ćiribiribela wrote:Sriracha je vrh.
- sunceKOtepsija
#10 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
nije vazno, moze i na sunce, poboljsava ukusJanuaryJones wrote:Ima kod mene u granapu, baš ću da probam. Poslije otvaranja u frižider?ćiribiribela wrote:Sriracha je vrh.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#11 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
A gdje ti je granapJanuaryJones wrote:Ima kod mene u granapu, baš ću da probam. Poslije otvaranja u frižider?ćiribiribela wrote:Sriracha je vrh.
Pardon, upravo vidjeh prvi post i da ima u BBI.
- JThomas
#12 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane

ovaj ima po većim tržnim centrima, ali u suštini možete i sami napraviti. dobra stvar.
- JanuaryJones
#13 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
U Hrasnom, ako ti je blizu. Pogledaću cijenu, vidjeh da je flaša.KatarinaKosaca wrote:A gdje ti je granapJanuaryJones wrote:Ima kod mene u granapu, baš ću da probam. Poslije otvaranja u frižider?ćiribiribela wrote:Sriracha je vrh.Šalim se, ne želim te lokalizirati, nego znati gdje se ima kupiti. I u kakvom je pakovanju, kao tekućina?
Pardon, upravo vidjeh prvi post i da ima u BBI.
- JThomas
#14 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane

od iste firme kao ovo gore, ali mnogo jače, baš za ove što im ništa nije dovoljno ljuto. ove možeš srirachom zaliti k'o sokićem da sapereš. jedno tri komada u lonac jela - dovoljno da gore čarape na nogama. ekstremisti mogu pokušati grickati i same - ali oprez
-
Mentha_Piperita
#15 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
Da se upišem. 
- SpecialOffer
#16 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
A kad idete u wc je li vam ljuto?
-
ed72
#17 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
Samo ljuto. Cudna je to zaraza i ovisost. Ja sam dugo zivio u Aziji i zarazio se ljutim. Veliki sam gurman ali objed je kompletan ako je dobro ljut. Granice ljutog su cudne. To iskustvo u Aziji me naucilo da ti ljudi ne bi drugacije ni osjetili slast mnogih namirnica. O zdravlju da i ne govorim.
Odlicna tema!
Inace uzgajam sam svoj cilli i ljute papricice.
Odlicna tema!
-
Mentha_Piperita
#18 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
Supered72
-
Naslovnica
#19 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
Uz piletinu, nema dalje...

-
dert
#20 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
svi ste vi potencijalne pijandure
a stvarno, kad kakite jel'
faca ovaka bude 
-
vade_mecum
#21 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
da se upisem
obozavam ljuto i to je familijarna stvar, neko vise, neko manje.
neko je spomenuo srirachu bez bijelog luka? gdje to ima kupiti.
i jedan klip za ljubitelje ljutog kao i za one koji to ne razumiju.
neko je spomenuo srirachu bez bijelog luka? gdje to ima kupiti.
i jedan klip za ljubitelje ljutog kao i za one koji to ne razumiju.
-
SHTEVELEC
#22 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
O tome se ne bas i ne razmislja... A zna bit' interesantnodert wrote:svi ste vi potencijalne pijandurea stvarno, kad kakite jel'
faca ovaka bude
-
Mentha_Piperita
#23 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
dert
svi ste vi potencijalne pijandure![]()
- AkashaSa
#24 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
Adnane moj prijatelj uzgaja chilli papričice raznih vrsta. Ako želiš kontakt u ppAdnanSA wrote:Pa ima i bez bijelog luka Sriracha. Probao sam i onaj neki Tabasco sos sa bijelim lukom u malim bocama ali mi nije nesto taj ukus.
- JanuaryJones
#25 Re: Kutak za ljubitelje ljute hrane
Hoću i jaAkashaSa wrote:Adnane moj prijatelj uzgaja chilli papričice raznih vrsta. Ako želiš kontakt u ppAdnanSA wrote:Pa ima i bez bijelog luka Sriracha. Probao sam i onaj neki Tabasco sos sa bijelim lukom u malim bocama ali mi nije nesto taj ukus.