Kokteli
Moderator: anex
-
klixober
#1 Kokteli
Kupio sam malibu rum i pina coladu.Imam narandze,limun.Koji jos sastojci idu za dobar koktel.Znate li neke posebno dobre,koji su sastojci,kako se prave?
- Dirty Harry
Eh sad ...
Ako želiš da malo eksperimentišeš treba ti dosta sastojaka, što isto nije baš jeftino ...
Nešto osnovno za početak bi bilo: Vodka, Tequila, Triple Sec, Bijeli rum, Kahlua ... razni sokovi.
Osim ovoga treba uvijek imati dosta leda, limete (ili bar limuna), sok od paradajza, ...
Od pribora barem šejker za početak, i neku mjeru za sastojke dok se ne ušteliš odoka da doziraš ...
E sad od ovih nabrojanih sastojaka moji omiljeni (ovim redoslijedom
):
White/black russian, Bloody Mary, Mojito, Cuba libre, Pina colada, Margarita, ...
(ima tu još par manjih sastojaka tipa tabasco, worcestershire sos, svježa nana, ...)
ima tu jos dobrih koktela , ali treba i jos sastojaka ...
Najbolje da nabavis neku knjigu sa receptima ili nađeš neku dobru web stranicu, ima ih više.
Hajd' ž.
Ako želiš da malo eksperimentišeš treba ti dosta sastojaka, što isto nije baš jeftino ...
Nešto osnovno za početak bi bilo: Vodka, Tequila, Triple Sec, Bijeli rum, Kahlua ... razni sokovi.
Osim ovoga treba uvijek imati dosta leda, limete (ili bar limuna), sok od paradajza, ...
Od pribora barem šejker za početak, i neku mjeru za sastojke dok se ne ušteliš odoka da doziraš ...
E sad od ovih nabrojanih sastojaka moji omiljeni (ovim redoslijedom
White/black russian, Bloody Mary, Mojito, Cuba libre, Pina colada, Margarita, ...
(ima tu još par manjih sastojaka tipa tabasco, worcestershire sos, svježa nana, ...)
ima tu jos dobrih koktela , ali treba i jos sastojaka ...
Najbolje da nabavis neku knjigu sa receptima ili nađeš neku dobru web stranicu, ima ih više.
Hajd' ž.
- StLouis
aaa evo eksperta za koktele
moj omiljeni ljetni koktel na moj nacin
mojito
potreban; rum, limunada u prahu, mala zlica smedjeg secera, mineralna voda, svjez lime, svjezi listovi minte, led, mikser
u mikser staviti sve sastojke; led[dvije velike case], 2 dl ruma, 1 dl mineralne vode, dvadesetak listova minte, smdji secer, jednu veliku zlicu limunade u prahu...sve dobro umiksati, sluziti u hladnoj casi, ukrasiti s mintom...nista bolje za ljetne vrucine
Zivjeli
mojito
potreban; rum, limunada u prahu, mala zlica smedjeg secera, mineralna voda, svjez lime, svjezi listovi minte, led, mikser
u mikser staviti sve sastojke; led[dvije velike case], 2 dl ruma, 1 dl mineralne vode, dvadesetak listova minte, smdji secer, jednu veliku zlicu limunade u prahu...sve dobro umiksati, sluziti u hladnoj casi, ukrasiti s mintom...nista bolje za ljetne vrucine
Zivjeli
- Dirty Harry
Ma i da sam neki ekspert i nisam, ali ponekad okupim raje kod sebe pa miksam malo ... uglavnom se ne žale 
A nekad i za svoju dušu smiksam nešto ...
A nekad i za svoju dušu smiksam nešto ...
-
pjega
Ja sve to, ali bez alkohola. Zovu ga menito, ja mislim. Dobrooo!StLouis wrote:aaa evo eksperta za koktele![]()
mojito
Zivjeli
- Dirty Harry
Dosta koktela ima i svoju bezalkoholnu verziju. Npr, Bloody Mary - Virgin Marypjega wrote:Ja sve to, ali bez alkohola. Zovu ga menito, ja mislim. Dobrooo!StLouis wrote:aaa evo eksperta za koktele![]()
mojito
Zivjeli
-
neko iz mase
ovaj je pravi, samo ga ja pravim malo drukcije.StLouis wrote:aaa evo eksperta za koktele![]()
mojito
Zivjeli
kao prvo, listove od nane zgnjecim i utrljam u casu da bi ispustili ulje. Zatim se doda sok od iscjedjenog lajma kao i secer, i sve se dobro izmjesa, i listovi jos par puta izgnjece u tom soku da otpuste koliko mogu vise. Zatim saspem taj sok u mikser, gdje dodam led, bijeli rum i mineralnu, pazeci da listovi nane ostanu u casi ( da nebi dobili izjeckane listove i imali problema sa ispijanjem istog pica
kad se sve izmiksa, vrati se nazad u casu sa listicima, i doda malo kole
- StLouis
neko iz mase wrote:ovaj je pravi, samo ga ja pravim malo drukcije.StLouis wrote:aaa evo eksperta za koktele![]()
mojito
Zivjeli
kao prvo, listove od nane zgnjecim i utrljam u casu da bi ispustili ulje. Zatim se doda sok od iscjedjenog lajma kao i secer, i sve se dobro izmjesa, i listovi jos par puta izgnjece u tom soku da otpuste koliko mogu vise. Zatim saspem taj sok u mikser, gdje dodam led, bijeli rum i mineralnu, pazeci da listovi nane ostanu u casi ( da nebi dobili izjeckane listove i imali problema sa ispijanjem istog pica)
kad se sve izmiksa, vrati se nazad u casu sa listicima, i doda malo kole
probat cu s kolom...dobro zvuci