Kako je u Ulcinju?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
outland

#1 Kako je u Ulcinju?

Post by outland »

E poz raja, samo ukratko nekoliko informacija o Ulcinju. Nisam nikada dole bio, (CG) pa me zanima ono...Znam da ima nekakva Mala i Velika plaza.
1. Gdje je najbolje preko dana (plivanje, sportovi, vocni kupovi fazoni...) :)
2. Gdje je najbolje po noci ? (isto plivanje...hehe) ma standardno ono...
3. Kakva je klopa, cijene, fazoni...

Eto ako se jos necega sjetite a da je proslo kroz vasu empirijsku spoznajnu stranu zivota u Ulcinju, informisite slobodno. Hvala unaprijed.
sarajevonekad

#2 Re: Kako je u Ulcinju?

Post by sarajevonekad »

Zavisi sta trazis.

Preko dana je meni licno bilo najbolje u "Boricima" jer volim hladovinu. Ako opet volis pijesak imas veliku plazu koja se prostire 12 kilometara do granice sa albanijom.

Cijene jeftinije nego u hrvatskoj al je zato daleko veca guzva (izbjegavaj sezonu-najbolje je pocetkom Juna ili krajem avgusta i u septembru).

Meni se licno najvise svidio Stari grad a nije lose ni na uscu rijeke Bojane u more.

Eto sretno

S.
outland wrote:E poz raja, samo ukratko nekoliko informacija o Ulcinju. Nisam nikada dole bio, (CG) pa me zanima ono...Znam da ima nekakva Mala i Velika plaza.
1. Gdje je najbolje preko dana (plivanje, sportovi, vocni kupovi fazoni...) :)
2. Gdje je najbolje po noci ? (isto plivanje...hehe) ma standardno ono...
3. Kakva je klopa, cijene, fazoni...

Eto ako se jos necega sjetite a da je proslo kroz vasu empirijsku spoznajnu stranu zivota u Ulcinju, informisite slobodno. Hvala unaprijed.
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#3 Re: Kako je u Ulcinju?

Post by Šeherzada »

Nikakko.Jednom sam bila i nikada vise....Bila sam na velikoj plazi....Plaza jeste krasna ali je sve sami plicak a ja volim plivanje pa me to smorilo.Druga stvar uzasna je ta sto se pjesak lijepi za tebe i nikako ga sprati dok se ne okupas,cesto sam kuci znala otici prljava od pjeska.....
Treca stvar ,naravno opet uzasna je ta sto se kupas obicno do 3 sata poslije se nadigne toliki vjetar i pjesak ti ide u oci pa je plaza pusta.....Cetvrta uzasna stvar je ta sto sam ja bila pored ulcinja(naravno velika plaza je pored ulcinja prema Adi Bojani)i trebas stopati navece do grada jer prevoz vozi jednom u 2 sata....A blizu je!Jedina lijepa stvar je bila Ada Bojana koju zaista vrijedi vidjeti.Nesto fantasticno.....I udaljenost plaze spada u uzasne stvari.....Nahodas se sit do velike plaze......A na maloj plazi nisam bila(tj nisam se kupala)ali i tu imam reci nesto uzasno-prepuna je i preprljava :x
Jednom i nikada vise u Ulcinj :x
babanovac

#4 Re: Kako je u Ulcinju?

Post by babanovac »

Na Adi sam vidio prvi "dzbun". I drugi, i treci...
Citavo ostrvo (tj. Ada) je nudisticko, a ja i babo, dva skauta,preplivali rijeku.Vratilo nas nazad obezbjedjenje.
Vjetar popodne, tacno. More je otvoreno, podloga meka, stvaraju se veliki talasi, sto moze biti izvor dobre i besplatne zezancije, ko je voli takvu.
Je li vidio neko crnce kako prodaju "sladoljed"? Legenda kaze da je iz gusarskog Ulcinja zarobljen jedan venecijanski brod koji je prevozio robove.Ovi su se trajno nastanili u Ulcinju.Navodno, imali su svoje selo pored Ulcinja, opet negdje sam citao da su svi zivjeli u gradu, vremenom se izmjesali...
Ulcinj je drugaciji od svih drugih jugoslovenskih gradova na Jadranu (mene je tako dojmio). Nema sivih "stjencuga u zaledju",dzamija je 30 metara od mora, ne vide se ni Hvar , ni Brac, ma ne vidi se nista u daljini sem
naftne platforme na pucini.
Šeherzada

#5 Re: Kako je u Ulcinju?

Post by Šeherzada »

Meni se stvarno ne svidja....Uostalom cijene jesu djaba mi smo porciju cevapa koja je veca nego nasa sa Puuuuuuuuuno salate (uk,paradajz i kupus)placali u nasim arama 5km.....Toliko je i kod nas.....Sto se nudisticke plaze tice,cula sam da je ima ali mi se na Adi nismo kupali nego setali i sjedili u restoranu.........Najbolja definitivno plaza u Ulcinju je Copakabana :thumbup:
campa_xxx

#6 Re: Kako je u Ulcinju?

Post by campa_xxx »

Bezze, nema struje, nema vode...kao da si u Tbilisi otisao, moja zena bila 3 dana i vratila se...
sarajevonekad

#7 Re: Kako je u Ulcinju?

Post by sarajevonekad »

Ne znam ovo za struju stvarno. Nikad mi se nije desilo da nestane struje, barem doka sam ja bio dole.Ja cesto idem dole sa porodicom jer smo upoznali par lokalnih porodica. Ljudi su fenomenalni. Prirodni i neiskvareni a sto je najvaznije jos imaju ono postivanje i uvazavanje koje kod nas ocigledno polako ali sigurno nestaje...a covjek bez dostojanstva nije Covjek...Nisu distancirani ko nase komsije lijevo...

Meni je jedino smetala guzva, ali opet drugi put kad sam otiso krajem avgusta (ili pocetkom juna) bilo nam je super.

Jedini drugi problem pored guzve je sto nemaju jak marketnig da objasne raji sta sve imaju, a kolko sam ja vidio imaju bogami....Npr. raja ne znaju da oni imaju dosta kamenih i betonskih plaza, za one sto ne vole pijesak, imaju plaze duz borove sume, imaju prelijep stari grad i muzej u njemu, imaju sve tri vreste Bogomolja za one koji vole vjerski turizam, a Boga mi imaju i ravnica u poledjini grada....imaju i jedno jezerio nadomak grada...

Mislim ovi ljudi su nas provodali svuda stvarno...

Kad bi malo sredili menadzment i marketing ja bi bio tamo jos cesci gost, vjerujte mi
campa_xxx wrote:Bezze, nema struje, nema vode...kao da si u Tbilisi otisao, moja zena bila 3 dana i vratila se...
Šeherzada

#8 Re: Kako je u Ulcinju?

Post by Šeherzada »

U Ulcinju jedino srto stvarno vrijedi vidjeti jeste plaza Kopakabana i Ada Bojana.Nesto prelijepo......
Ada Bojana(inace postavila bih jos slika ali je ovo jedina koja je na racunaru,ostale su na cd-u)
ImageImage
Post Reply