Indijski shop u Sarajevu?
Moderator: anex
- Simply_Red
imas s desne strane americke ambasade neki freaky shop. sigurno ces tamo naci bar nesto
- alphonse kauders
#2 Re: Indijski shop u Sarajevu?
Zove se Gea taj shop pored američke ambasade i mogu ti reći da su cijene onako povisoke.. Meni se čini da sam isto vidio jedan tako sličan etno shop na ćošku kod Vrbanje mosta kad se krene prema Skupštini pa pogledaj i tu..sheilak wrote:Da li mozda neko zna gdje se u Sarajevu mogu nabaviti indijske stvari, odjeca, nakit i slicno ?
![]()
![]()
-
Svemirski_Jebach
trebalo bi poceti uvoziti indijce k'o i kineze pa da imamo i malu indiju..negdje na alipasinom
al klinac, indija je jaca od nas ekonomski milion puta...mozda bi oni nas uvozili...
jedino da uzmemo one iz bangladesa umjesto njih, nece niko skontat...
al klinac, indija je jaca od nas ekonomski milion puta...mozda bi oni nas uvozili...
-
Lisac
ja bih takodjer toplo preporuchio etnoshop "horizont" (onaj manji) kod vrbanja mosta, nije orijentiran na odjecu i nakit kao vecina drugih a i pionir je (iliti bio prvi te vrste) u nashem gradu.
reklama reklama
GOA takodjer nije losha jer nudi shiri izbor, no ipak za one sa malo dubljim dzhepom pa se tako mozhe desiti da istu stvar nadjesh u "horizontu" za dvostruko manje novaca no shto bi je platilau GOA-i.
reklama reklama
GOA takodjer nije losha jer nudi shiri izbor, no ipak za one sa malo dubljim dzhepom pa se tako mozhe desiti da istu stvar nadjesh u "horizontu" za dvostruko manje novaca no shto bi je platilau GOA-i.
- GandalfSivi
Nego kad smo kod indijskih sopova, ima li se gdje konoplje nabaviti...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... sc&start=0
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... sc&start=0
-
Lisac
znachi sexi si
imam par, jedino shto sam uz shafran zatrazhio (i dobio) da mi se donese iz indije
jedne sam poklonio majci, ubile se za stolnjaka
a druge chuvam u ormaru i rabim samo na moru s tim da ih ne zavrchem izmedju nogu kao shto to indijci rade
meni ljepshe stoje ravno, tj stajale su ne zna kako bi sad izgledale kad se popnu na stomak

imam par, jedino shto sam uz shafran zatrazhio (i dobio) da mi se donese iz indije
-
Lisac
bojim se da sam malo shiri u kukovima od tebe
pa bi me zatezalo ali ti mogu dati svoju/svoje (shta je gramatichki ispravno?) pa da pronosash 
btw, kad smo vec kod indijskih shopova da li u ovom gradu igdje postoji radnja u kojoj se mogu kupiti indijsko-azijske poguzije tipa raznoraznih zachina, sosova, chutneya, kokosovog mlijeka, curry-a, turmerica i ostalih zerzevata koje svaki put sa sobom teglim kada se vracam sa putovanja?
btw, kad smo vec kod indijskih shopova da li u ovom gradu igdje postoji radnja u kojoj se mogu kupiti indijsko-azijske poguzije tipa raznoraznih zachina, sosova, chutneya, kokosovog mlijeka, curry-a, turmerica i ostalih zerzevata koje svaki put sa sobom teglim kada se vracam sa putovanja?
-
Bajko
ovo i mene živo interesuje!!Lisac wrote:bojim se da sam malo shiri u kukovima od tebe![]()
pa bi me zatezalo ali ti mogu dati svoju/svoje (shta je gramatichki ispravno?) pa da pronosash
-
Hierarchia
Kokosovo mlijeko se moze kupiti u Makro Viti ili u onoj bio-radnji na Bascarsiji.Bajko wrote:ovo i mene živo interesuje!!Lisac wrote:bojim se da sam malo shiri u kukovima od tebe![]()
Mislim da ipak ne postoji neka radnjica u kojoj se mogu kupiti ti zerzevati, ali se ipak ponesto moze naci u tim prodavnicama zdrave ishrane ili u bolje opremljenijim supermarketima.
Meni su inace ti indijski shopovi precijenjeni, mislim da su vlasnici zbog visokih poreza primorani podizati cijene, koje nisu ni blizu realnoj vrijednosti datog proizvoda. Prvenstveno mislim na tu odjecu i lampe/ukrasne predmete od kojih neke, uz malo mašte i vremena, možete napraviti sami sebi kod kuće.