Indijski shop u Sarajevu?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Simply_Red

Post by Simply_Red »

imas s desne strane americke ambasade neki freaky shop. sigurno ces tamo naci bar nesto
alphonse kauders

#2 Re: Indijski shop u Sarajevu?

Post by alphonse kauders »

sheilak wrote:Da li mozda neko zna gdje se u Sarajevu mogu nabaviti indijske stvari, odjeca, nakit i slicno ?

:) :) :)
Zove se Gea taj shop pored američke ambasade i mogu ti reći da su cijene onako povisoke.. Meni se čini da sam isto vidio jedan tako sličan etno shop na ćošku kod Vrbanje mosta kad se krene prema Skupštini pa pogledaj i tu..
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

trebalo bi poceti uvoziti indijce k'o i kineze pa da imamo i malu indiju..negdje na alipasinom :D :D

al klinac, indija je jaca od nas ekonomski milion puta...mozda bi oni nas uvozili... :D :D jedino da uzmemo one iz bangladesa umjesto njih, nece niko skontat...
Bumbar

Post by Bumbar »

vidi i kod mosta olge i suade...odnosno vrbanje :)
laka

Post by laka »

Gea etno shop, na Ciglanama, da skuplja je nego drugi etno shop-ovi, nema previse odjecice ali ima nakita.
Vrbanja most, imas dva, u onom blize mostu, su uglavnom odjeca i nakit.
Imas cak i na D.Malti kod "Nagiba" mali shop (nema odjece, malo nakita).
Lisac

Post by Lisac »

ja bih takodjer toplo preporuchio etnoshop "horizont" (onaj manji) kod vrbanja mosta, nije orijentiran na odjecu i nakit kao vecina drugih a i pionir je (iliti bio prvi te vrste) u nashem gradu.

reklama reklama :D :D :D

GOA takodjer nije losha jer nudi shiri izbor, no ipak za one sa malo dubljim dzhepom pa se tako mozhe desiti da istu stvar nadjesh u "horizontu" za dvostruko manje novaca no shto bi je platilau GOA-i.
tigris

Post by tigris »

lisac, jel to nosis galebije? :D :D
Last edited by tigris on 08/05/2007 15:38, edited 1 time in total.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Nego kad smo kod indijskih sopova, ima li se gdje konoplje nabaviti...

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... sc&start=0
Kwaheri

Post by Kwaheri »

ima ju josh dvije radnje... dodushe pakistan.. namjestaj.. i dosta toga made in india :D
bezistan.. i
na carsiji blizu tramvajske

laus ili laos... nesto tako :oops:
Lisac

Post by Lisac »

tigris wrote:lisac, jel to nosis galebije? :D :D
wtf are galebije? :D :D mozhda i nosim u neznanju :D
tigris

Post by tigris »

to su ti one duge halje sto nose u indiji i muskarci i zene 8-) zna biti vrlo seksi :roll: .........................sad sam u jednoj bijeloj :-) :-) :-)
Lisac

Post by Lisac »

znachi sexi si :D
imam par, jedino shto sam uz shafran zatrazhio (i dobio) da mi se donese iz indije :D jedne sam poklonio majci, ubile se za stolnjaka :D a druge chuvam u ormaru i rabim samo na moru s tim da ih ne zavrchem izmedju nogu kao shto to indijci rade :D meni ljepshe stoje ravno, tj stajale su ne zna kako bi sad izgledale kad se popnu na stomak :D :D :D
tigris

Post by tigris »

ti si galebija tip 8-) stoji ti halja.............osjecam 8-) :D ....to mi dodje kao osvjezenje u oblacenju.....nakon majica i kosuljla ......

cemo se mjenjati...... :D
Lisac

Post by Lisac »

bojim se da sam malo shiri u kukovima od tebe :D :D pa bi me zatezalo ali ti mogu dati svoju/svoje (shta je gramatichki ispravno?) pa da pronosash :D

btw, kad smo vec kod indijskih shopova da li u ovom gradu igdje postoji radnja u kojoj se mogu kupiti indijsko-azijske poguzije tipa raznoraznih zachina, sosova, chutneya, kokosovog mlijeka, curry-a, turmerica i ostalih zerzevata koje svaki put sa sobom teglim kada se vracam sa putovanja?
Bajko

Post by Bajko »

Lisac wrote:bojim se da sam malo shiri u kukovima od tebe :D :D pa bi me zatezalo ali ti mogu dati svoju/svoje (shta je gramatichki ispravno?) pa da pronosash :D

btw, kad smo vec kod indijskih shopova da li u ovom gradu igdje postoji radnja u kojoj se mogu kupiti indijsko-azijske poguzije tipa raznoraznih zachina, sosova, chutneya, kokosovog mlijeka, curry-a, turmerica i ostalih zerzevata koje svaki put sa sobom teglim kada se vracam sa putovanja?
ovo i mene živo interesuje!!
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Bajko wrote:
Lisac wrote:bojim se da sam malo shiri u kukovima od tebe :D :D pa bi me zatezalo ali ti mogu dati svoju/svoje (shta je gramatichki ispravno?) pa da pronosash :D

ovo i mene živo interesuje!!
Kokosovo mlijeko se moze kupiti u Makro Viti ili u onoj bio-radnji na Bascarsiji.
Mislim da ipak ne postoji neka radnjica u kojoj se mogu kupiti ti zerzevati, ali se ipak ponesto moze naci u tim prodavnicama zdrave ishrane ili u bolje opremljenijim supermarketima.

Meni su inace ti indijski shopovi precijenjeni, mislim da su vlasnici zbog visokih poreza primorani podizati cijene, koje nisu ni blizu realnoj vrijednosti datog proizvoda. Prvenstveno mislim na tu odjecu i lampe/ukrasne predmete od kojih neke, uz malo mašte i vremena, možete napraviti sami sebi kod kuće.
Post Reply