I. Bosansko-hercegovacki Bal u Austriji/Becu
Moderator: anex
-
Normaala
#1 I. Bosansko-hercegovacki Bal u Austriji/Becu
28. marta 2008 u becu ce se odrzati prvi oficijelni bh bal. Lokacija odrzavanja bit ce dvorac/ Schloss Schönbrunn, jedan od najljepsih evrope, mozda i svijeta.
Sta mislite o ovom projektu???
Meni licno je ovo jedna ideja, kakvu dugo nisam cuo. Pored raznih, nama dobro poznatih "zvijezda" (goga, stoja, jana, dana, hana,...) koje redovno gostuju u becu, smatram da ovakvo nesto bas dobro dolazi dusama koje bi na malo kulturni nacin volile provesti noc ili slavlje!!!!
Evo i adresa stranice bala:
http://www.bihbal.com
vozdrica...
Meni licno je ovo jedna ideja, kakvu dugo nisam cuo. Pored raznih, nama dobro poznatih "zvijezda" (goga, stoja, jana, dana, hana,...) koje redovno gostuju u becu, smatram da ovakvo nesto bas dobro dolazi dusama koje bi na malo kulturni nacin volile provesti noc ili slavlje!!!!
vozdrica...
- mrs. zurbrigen
#2 Re: I. Bosansko-hercegovacki Bal u Austriji/Becu
pa jel se to nije moglo malo ranije postati?Normaala wrote:28. marta 2008 u becu ce se odrzati prvi oficijelni bh bal. Lokacija odrzavanja bit ce dvorac/ Schloss Schönbrunn, jedan od najljepsih evrope, mozda i svijeta.
vozdrica...
-
teletrader
Na ulazu ce vas nas sarmantne hostese docekati sa sampanjcem a onda mozhete opaliti po koktelima u Lounge-u..
Meni ovo sve malo nejasno,hoce li onda za glavno jelo biti spargla a odozdo narendano malo truffela? (ne znam na bosanskom kako se kazhe)
Cuj bosanski bal,poznati smo kao narod vrhunskih plesaca i ljubitelja waltzer-a..

Meni ovo sve malo nejasno,hoce li onda za glavno jelo biti spargla a odozdo narendano malo truffela? (ne znam na bosanskom kako se kazhe)
Cuj bosanski bal,poznati smo kao narod vrhunskih plesaca i ljubitelja waltzer-a..
-
teletrader
Ma podrzhavam i ja samo koliko ce ih biti da znaju valcer plesatiArtefakT wrote:Popznati glas je garant Boris Nemsic...
U svakom slucaju ja podrzavam ovu akciju, i jedva cekam da vidim kako ce se nasi ljudi predstaviti na takvoj manifestaciji... Nije bal za svakoga
- Saian
aj, zhaba, konji, potkivanje kako ide ono
jel bal dolazi od balavo
, bilesi je i onaj "austrijski" vec plejada srednjovjechnih mushkih kriza identiteta, ljubitelja penis surogata, pohabanih neuspjelih faceliftinga i silicon "soula" u nedostatku pravih, taj bal je ocajnichki pokushaj potvrde da te lova koju ne mozes jest ipak chini nekim, kad vec bez nje nisi, no zasto bi to bio razlog da nesto tako nakaradno i pretenciozno ne kopiramo, kad je u orginalu fijasko ko kazhe da ga Bosanac ne mozhe nachinit grotesknijim dajuci mu novu dimenziju pokondirenosti 
-
jasminasab
Mislim da ovi gore postovi daju super odgovor na zadano pitanje iz ankete.

Last edited by jasminasab on 12/01/2008 22:17, edited 1 time in total.
- homo_sapiens
#17 Re: I. Bosansko-hercegovacki Bal u Austriji/Becu
Normaala wrote:28. marta 2008 u becu ce se odrzati prvi oficijelni bh bal. Lokacija odrzavanja bit ce dvorac/ Schloss Schönbrunn, jedan od najljepsih evrope, mozda i svijeta.
vozdrica...
Kao kad bi Austrijanci, ili slični, iz BiH organizirali u Sarajevu, npr. veče sevdalinke i BiH etno muzike, ili igrali izvorna bosanska kola, i zvali Austrijance da prisustvuju.
Ne znam je li organizatorima lakše da se sami sebi podsmijavaju i rugaju, ili da im to drugi rade
-
JEDRILICA
Svaka cast momcima koji su to organizovali!
Ima nas koji smo dugo godina cekali na ovako nesto.
Ima nas koji ne pripadamo standardu bih festi sa aromom srbijansko turskog zacina!
Ima nas koji se ne trebamo u dva mjeseca uciti kulturi i plesu!
Samo naprijed, nadam se da ce to postati tradicija! Da ce tu dolaziti ljudi koji se tu osjecaju u svojoj kozi i da ce pokondirene tikve shvatiti da tu ne pripadaju i da njihovo bogatstvo i nacin razmisljanja tu ne pije vode!
Jos jednom,
Svaka cast organizatoru
Ima nas koji smo dugo godina cekali na ovako nesto.
Ima nas koji ne pripadamo standardu bih festi sa aromom srbijansko turskog zacina!
Ima nas koji se ne trebamo u dva mjeseca uciti kulturi i plesu!
Samo naprijed, nadam se da ce to postati tradicija! Da ce tu dolaziti ljudi koji se tu osjecaju u svojoj kozi i da ce pokondirene tikve shvatiti da tu ne pripadaju i da njihovo bogatstvo i nacin razmisljanja tu ne pije vode!
Jos jednom,
Svaka cast organizatoru
- mrs. zurbrigen
a sta to kosta? mislim, koliko bi ja i moj john hajro travolta morali investirati, da bi imali cast prisustovati tom eventu?

-
nausnica
Richard Lugner ove godine dovodi neku svjetsku facu ponovo (Hiltonovica prošle godine, Carmen Electra pretprosle, Pamela Anderson predpredprosle, itd...), a nekidan na kafi čujem od jaranice joj da je Tinka Milinovic pozvana i ide na taj famozni Vienna Opera Bal, ne od Lugnera već od strane organizatora.pirmin wrote:Iz pouzdanihizvora saznajem da ce se na balu pojaviti i Richard Lugner a sa njim u pratnji i Hanka Paldum.
A ovaj nas bh bal... e tog me malo strah na sta ce to liciti
Karte po osobi za Opera Bal u Beču stoje izmedju 250 - 30.0000 Eura, zavisi šta zeliš.
-
Normaala
Nemam pojma tko je sebi uzeo za pravo da ovu temu prebacuje u UMJETNOST ZIVLjENJA, ali moram dodati da nema nikakve veze sa pomenutom grupom..
Tema je prvenstveno postavljena u grupu Umjetnost i Kultura, gdje je i mjesto za ovakav dogadjaj.
Ovaj spektakel od manifestacije je najbolji nacin prezentiranja Kulture i Umjetnosti jednog naroda!!!!!
Pored primjedbe na prebacivanje teme u grupu gdje joj nije mjesto,
mogu jos dodati da je http://www.bihbal.com site aktueliziran i da sadrzi par novih informacija koje ne bi trebale ostati ne zapazene...
vozdrica
Tema je prvenstveno postavljena u grupu Umjetnost i Kultura, gdje je i mjesto za ovakav dogadjaj.
Ovaj spektakel od manifestacije je najbolji nacin prezentiranja Kulture i Umjetnosti jednog naroda!!!!!
Pored primjedbe na prebacivanje teme u grupu gdje joj nije mjesto,
mogu jos dodati da je http://www.bihbal.com site aktueliziran i da sadrzi par novih informacija koje ne bi trebale ostati ne zapazene...
vozdrica
- Kurt_Kombajn
bal kao manifestacija nije utemeljen u be ha kulturi i tradiciji, pa ga prema tome ne bismo trebali koristiti kao nacin "predstavljanja" naseg naroda u svijetu.
ili odmah mozemo uvesti i "tradicionalne bosanskohercegovacke skokove sa stare skijaske skakaonice i innsbrucku".
to sad ne znaci da sam zagovarac stoje i karleuse, ali ovo je sprdanje u drugu krajnost.
ili odmah mozemo uvesti i "tradicionalne bosanskohercegovacke skokove sa stare skijaske skakaonice i innsbrucku".
to sad ne znaci da sam zagovarac stoje i karleuse, ali ovo je sprdanje u drugu krajnost.
- mrs. zurbrigen
joj, ja bi za ovo odma dosla u innsbruck! ako vec ne bih skakala sa skakaonice, jedan elegantan skok sa "goldene dachl" bih mogla probati. bi li to sta valjalo?Kurt_Kombajn wrote:bal kao manifestacija nije utemeljen u be ha kulturi i tradiciji, pa ga prema tome ne bismo trebali koristiti kao nacin "predstavljanja" naseg naroda u svijetu.
a sto se tice bala, jos uvijek ne znamo koliko ce ta zabava kostati...
-
The 51st State
Kad si u Rimu....., bolje i to nego da se tradiconalno okupe pored Dunava uz stoku sitnog zuba na raznju.l