I. Bosansko-hercegovacki Bal u Austriji/Becu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply

Koliko su bosanci i hercegovci zainteresovani za manifestacije ovakve vrste?

veoma
8
32%
onako
7
28%
nikako
10
40%

Total votes: 25

Normaala

#1 I. Bosansko-hercegovacki Bal u Austriji/Becu

Post by Normaala »

28. marta 2008 u becu ce se odrzati prvi oficijelni bh bal. Lokacija odrzavanja bit ce dvorac/ Schloss Schönbrunn, jedan od najljepsih evrope, mozda i svijeta.

Sta mislite o ovom projektu???

Meni licno je ovo jedna ideja, kakvu dugo nisam cuo. Pored raznih, nama dobro poznatih "zvijezda" (goga, stoja, jana, dana, hana,...) koje redovno gostuju u becu, smatram da ovakvo nesto bas dobro dolazi dusama koje bi na malo kulturni nacin volile provesti noc ili slavlje!!!!

Evo i adresa stranice bala:

http://www.bihbal.com

vozdrica...
mrs. zurbrigen

#2 Re: I. Bosansko-hercegovacki Bal u Austriji/Becu

Post by mrs. zurbrigen »

Normaala wrote:28. marta 2008 u becu ce se odrzati prvi oficijelni bh bal. Lokacija odrzavanja bit ce dvorac/ Schloss Schönbrunn, jedan od najljepsih evrope, mozda i svijeta.

Meni licno je ovo jedna ideja, kakvu dugo nisam cuo. Pored raznih, nama dobro poznatih "zvijezda" (goga, stoja, jana, dana, hana,...) koje redovno gostuju u becu, smatram da ovakvo nesto bas dobro dolazi dusama koje bi na malo kulturni nacin volile provesti noc ili slavlje!!!!

vozdrica...
pa jel se to nije moglo malo ranije postati? :D sad bih ja trebala do 28.03. nauciti i plesati i kulturno se ponasati i uz to pronaci nekog mladog, kulturnog bosanskog plesaca koji bi sa mnom isao na bal. pa to je mission impossible. :lol: :-) :D
idia

Post by idia »

.
Last edited by idia on 05/03/2011 10:33, edited 2 times in total.
Normaala

Post by Normaala »

To organizuju dva nasa momka, koje je fakultet odveo u bec!!!!!

mislim da na webstrani ima vise informacija...

vozdrica
sibelius

Post by sibelius »

valcer uz harmoniku :lol:

na bal, hocu na bal...kakav bal... mars na vodu :D
janje_

Post by janje_ »

presijecanje vrpce.. koje preseravanje..

ovo je isto ko kad su od hasanaginice napravili operu.. eto, da i mi imamo jednu..
pirmin

Post by pirmin »

Iz pouzdanih :D izvora saznajem da ce se na balu pojaviti i Richard Lugner a sa njim u pratnji i Hanka Paldum.
teletrader

Post by teletrader »

Na ulazu ce vas nas sarmantne hostese docekati sa sampanjcem a onda mozhete opaliti po koktelima u Lounge-u..
Meni ovo sve malo nejasno,hoce li onda za glavno jelo biti spargla a odozdo narendano malo truffela? (ne znam na bosanskom kako se kazhe) :-)
Cuj bosanski bal,poznati smo kao narod vrhunskih plesaca i ljubitelja waltzer-a..

:roll:
ArtefakT

Post by ArtefakT »

Popznati glas je garant Boris Nemsic...
U svakom slucaju ja podrzavam ovu akciju, i jedva cekam da vidim kako ce se nasi ljudi predstaviti na takvoj manifestaciji... Nije bal za svakoga ;)
teletrader

Post by teletrader »

ArtefakT wrote:Popznati glas je garant Boris Nemsic...
U svakom slucaju ja podrzavam ovu akciju, i jedva cekam da vidim kako ce se nasi ljudi predstaviti na takvoj manifestaciji... Nije bal za svakoga ;)
Ma podrzhavam i ja samo koliko ce ih biti da znaju valcer plesati :)
Ergot

Post by Ergot »

Malogradjanstina i preser.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

bal :shock:

eno sad me zadevera, moram obnoviti klasicne plesove pa pravo na dvor :D:D:D
Saian

Post by Saian »

aj, zhaba, konji, potkivanje kako ide ono :roll: :-) jel bal dolazi od balavo :D, bilesi je i onaj "austrijski" vec plejada srednjovjechnih mushkih kriza identiteta, ljubitelja penis surogata, pohabanih neuspjelih faceliftinga i silicon "soula" u nedostatku pravih, taj bal je ocajnichki pokushaj potvrde da te lova koju ne mozes jest ipak chini nekim, kad vec bez nje nisi, no zasto bi to bio razlog da nesto tako nakaradno i pretenciozno ne kopiramo, kad je u orginalu fijasko ko kazhe da ga Bosanac ne mozhe nachinit grotesknijim dajuci mu novu dimenziju pokondirenosti :)
Saian

Post by Saian »

i koooooooooji KUA ovo stoji na "UMJETNOST i KooLTURA" :shock:
jasminasab

Post by jasminasab »

Mislim da ovi gore postovi daju super odgovor na zadano pitanje iz ankete. :lol: :lol: :lol:
Last edited by jasminasab on 12/01/2008 22:17, edited 1 time in total.
Tesssa

Post by Tesssa »

eki na bal..........a rat :D
homo_sapiens

#17 Re: I. Bosansko-hercegovacki Bal u Austriji/Becu

Post by homo_sapiens »

Normaala wrote:28. marta 2008 u becu ce se odrzati prvi oficijelni bh bal. Lokacija odrzavanja bit ce dvorac/ Schloss Schönbrunn, jedan od najljepsih evrope, mozda i svijeta.

vozdrica...

Kao kad bi Austrijanci, ili slični, iz BiH organizirali u Sarajevu, npr. veče sevdalinke i BiH etno muzike, ili igrali izvorna bosanska kola, i zvali Austrijance da prisustvuju.
Ne znam je li organizatorima lakše da se sami sebi podsmijavaju i rugaju, ili da im to drugi rade :lol:
JEDRILICA

Post by JEDRILICA »

Svaka cast momcima koji su to organizovali!
Ima nas koji smo dugo godina cekali na ovako nesto.
Ima nas koji ne pripadamo standardu bih festi sa aromom srbijansko turskog zacina!
Ima nas koji se ne trebamo u dva mjeseca uciti kulturi i plesu!

Samo naprijed, nadam se da ce to postati tradicija! Da ce tu dolaziti ljudi koji se tu osjecaju u svojoj kozi i da ce pokondirene tikve shvatiti da tu ne pripadaju i da njihovo bogatstvo i nacin razmisljanja tu ne pije vode!

Jos jednom,
Svaka cast organizatoru
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

a sta to kosta? mislim, koliko bi ja i moj john hajro travolta morali investirati, da bi imali cast prisustovati tom eventu? :-) :D
konyan

Post by konyan »

Hoce djecaci para nabrzaka, cini mi se.

Imaju "vrhunsko sastavljen meny(???)" i "cocktail-lounge uz mali schow(???)"
:D :D Slatki su.
nausnica

Post by nausnica »

pirmin wrote:Iz pouzdanih :D izvora saznajem da ce se na balu pojaviti i Richard Lugner a sa njim u pratnji i Hanka Paldum.
Richard Lugner ove godine dovodi neku svjetsku facu ponovo (Hiltonovica prošle godine, Carmen Electra pretprosle, Pamela Anderson predpredprosle, itd...), a nekidan na kafi čujem od jaranice joj da je Tinka Milinovic pozvana i ide na taj famozni Vienna Opera Bal, ne od Lugnera već od strane organizatora.

A ovaj nas bh bal... e tog me malo strah na sta ce to liciti :sad:

Karte po osobi za Opera Bal u Beču stoje izmedju 250 - 30.0000 Eura, zavisi šta zeliš.

:D
Normaala

Post by Normaala »

Nemam pojma tko je sebi uzeo za pravo da ovu temu prebacuje u UMJETNOST ZIVLjENJA, ali moram dodati da nema nikakve veze sa pomenutom grupom..

Tema je prvenstveno postavljena u grupu Umjetnost i Kultura, gdje je i mjesto za ovakav dogadjaj.
Ovaj spektakel od manifestacije je najbolji nacin prezentiranja Kulture i Umjetnosti jednog naroda!!!!!

Pored primjedbe na prebacivanje teme u grupu gdje joj nije mjesto,
mogu jos dodati da je http://www.bihbal.com site aktueliziran i da sadrzi par novih informacija koje ne bi trebale ostati ne zapazene...

vozdrica

Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

bal kao manifestacija nije utemeljen u be ha kulturi i tradiciji, pa ga prema tome ne bismo trebali koristiti kao nacin "predstavljanja" naseg naroda u svijetu.

ili odmah mozemo uvesti i "tradicionalne bosanskohercegovacke skokove sa stare skijaske skakaonice i innsbrucku".

to sad ne znaci da sam zagovarac stoje i karleuse, ali ovo je sprdanje u drugu krajnost.
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

Kurt_Kombajn wrote:bal kao manifestacija nije utemeljen u be ha kulturi i tradiciji, pa ga prema tome ne bismo trebali koristiti kao nacin "predstavljanja" naseg naroda u svijetu.

ili odmah mozemo uvesti i "tradicionalne bosanskohercegovacke skokove sa stare skijaske skakaonice i innsbrucku".

to sad ne znaci da sam zagovarac stoje i karleuse, ali ovo je sprdanje u drugu krajnost.
joj, ja bi za ovo odma dosla u innsbruck! ako vec ne bih skakala sa skakaonice, jedan elegantan skok sa "goldene dachl" bih mogla probati. bi li to sta valjalo? :D

a sto se tice bala, jos uvijek ne znamo koliko ce ta zabava kostati... :?
The 51st State

Post by The 51st State »

Kad si u Rimu....., bolje i to nego da se tradiconalno okupe pored Dunava uz stoku sitnog zuba na raznju.l
Post Reply