Gdje kupiti odijelo?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Husein_Captain

#1 Gdje kupiti odijelo?

Post by Husein_Captain »

Gdje odabrati dobro odijelo? Kakva su vasa iskustva sa kupovinom?
nudis verbis

#2 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by nudis verbis »

husejne kapetane fala na temi :D i sàm sam se pito dje se ima kupiti odijelo ovdi :) ili dje ljudi vec kupuju :-D

nadajmo se obojica da ce nam se neko javiti i pojasniti :D
Husein_Captain

#3 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by Husein_Captain »

Koliko sam skužio najlogičnije rješenje je odlazak u Travnik u P.S. Borac ili kupovina kod šanera! Eh sad kad bi se javio neko sa konkretnim iskustvom ili savjetom bilo bi super!?
starii

#4 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by starii »

ja sam sebi kupio u borcu travnik (u fabrici odijelo), to je bilo prije godinu bilo je dosta odijela..mislim da je bio i neki popust..
nudis verbis

#5 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by nudis verbis »

meni etika ne dozvoljava od sanera kupovati :-D ne za..bavam casna rijec :-D

i ja sam mislio ici u travnik, no ne znam je l ima neki ducan ili se direktno u tvornici kupuje. znas ti sta o ovome?
skojotovski

#6 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by skojotovski »

zahebi etiku...shana majka...boss, armani...

a, ako vec ne mozes spavati zbog etike, onda odi u Granoff. neces fulati.
u Borcu nemas neki izbor, a i ona odijela do kojih mozes doci, uglavnom nisu strukirana. ubila se za Tarika Helica :-) :-) :-) :-)
mislim, rade oni i strukirana, ali do tih ne mozes doci. to je za izvoz. ustvari, mozes, ali ti treba debela stela...
nadrealista

#7 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by nadrealista »

Najbolja i najzahvalnija varijanta je butik "tete Bebe". Nalazi se u Radićevoj ulici kod kafića, mislim da se zove, Bono. Odijela su super cijena je ista za sve 150 KM i u tu cijenu ulazi košulja i kravata. Ima uvijek dobar izbor :thumbup:
nudis verbis

#8 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by nudis verbis »

hebem ti drzavu kad mi i za odijela treba shtela :x
imas pravo, pogazit cu kodekse :D i nositi armanija :D i bosa :D od shanera, dakako. tacka.
nudis verbis

#9 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by nudis verbis »

nadrealista wrote:Najbolja i najzahvalnija varijanta je butik "tete Bebe". Nalazi se u Radićevoj ulici kod kafića, mislim da se zove, Bono. Odijela su super cijena je ista za sve 150 KM i u tu cijenu ulazi košulja i kravata. Ima uvijek dobar izbor :thumbup:
da ovo nije neki nadrealizam :? cuj, 150 marki :? i kosulja i kravata pride :? jesi l siguran :?:
Mahalac

#10 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by Mahalac »

mozda dodje i teta beba pa eto ti belaja :D
nadrealista

#11 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by nadrealista »

nudis verbis wrote:
nadrealista wrote:Najbolja i najzahvalnija varijanta je butik "tete Bebe". Nalazi se u Radićevoj ulici kod kafića, mislim da se zove, Bono. Odijela su super cijena je ista za sve 150 KM i u tu cijenu ulazi košulja i kravata. Ima uvijek dobar izbor :thumbup:
da ovo nije neki nadrealizam :? cuj, 150 marki :? i kosulja i kravata pride :? jesi l siguran :?:
100%..nema fule
harka

#12 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by harka »

cuuuuj odijelo prekeo stele :lol: :lol: :lol:
a majko moja :lol: :lol:
nadrealista

#13 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by nadrealista »

Mahalac wrote:mozda dodje i teta beba pa eto ti belaja :D
Samo kad kupuješ na veliko...... :-) :-) :-)
nudis verbis

#14 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by nudis verbis »

ja cu sa husejnom kapetanom kod tete bebe :D sam ne smijem :D

@harka ovo odijela na shtelu - to samo u travniku :-D u tete bebe: ljubav za ljubav :D odijela za pare :D 150km :D
blackberry

#15 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by blackberry »

do koliko novaca trazite odijelo? moja preporuka - kada vec idete do Travnika, svratite u FIS Vitez (prije tog ih nazovite i trazite odjel muske konfekcije te pitajte u kojoj smjeni radi gospodja Fatima...ako vas ona usluzi, 100% cete biti zadovoljni :D) nadam se da sam bar malo pomogla :D
nudis verbis

#16 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by nudis verbis »

blackberry wrote:do koliko novaca trazite odijelo? moja preporuka - kada vec idete do Travnika, svratite u FIS Vitez (prije tog ih nazovite i trazite odjel muske konfekcije te pitajte u kojoj smjeni radi gospodja Fatima...ako vas ona usluzi, 100% cete biti zadovoljni :D) nadam se da sam bar malo pomogla :D
zadeveraste me sa tim imenima :D sad i gospodja fatima :) pa jos da se najavimo :D

ja ostajem vjeran teti bebi :D husejne kapetane, sta ti velis :?:
blackberry

#17 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by blackberry »

nudis verbis wrote:
blackberry wrote:do koliko novaca trazite odijelo? moja preporuka - kada vec idete do Travnika, svratite u FIS Vitez (prije tog ih nazovite i trazite odjel muske konfekcije te pitajte u kojoj smjeni radi gospodja Fatima...ako vas ona usluzi, 100% cete biti zadovoljni :D) nadam se da sam bar malo pomogla :D
zadeveraste me sa tim imenima :D sad i gospodja fatima :) pa jos da se najavimo :D

ja ostajem vjeran teti bebi :D husejne kapetane, sta ti velis :?:
ne kazem da se treba najaviti, nego sam htjela istaknuti ko na tom odjelu ZNA RADITI SVOJ POSAO....oni rade u smjenama, pa sam zato rekla da nazoves - da ti je lakse planirati odlazak :D
nudis verbis

#18 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by nudis verbis »

skonto sam bolan :D nego mi shega zvati i pitat ima l fatime :D u smjeni
Husein_Captain

#19 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by Husein_Captain »

nešto mi teta beba djeluje ko ubleha!čuj odijelo, kosulja i kravata za 150??? :shock: :shock: :shock: kontam da obidjem lokalnu ponudu prije svega pa onda se zaputim u te krajeve podno vlašića! ali svakako, sve utiske cu prenijeti dosljedno 8-) 8-)
skojotovski

#20 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by skojotovski »

harka wrote:cuuuuj odijelo prekeo stele :lol: :lol: :lol:
a majko moja :lol: :lol:
da, da...
to je za Borac poznato.
ljudi rade extra odijela, ali za izvoz. njima ne mozes prici. osim...stele...mrtve...

@Captaine - ne znam do koliko para, ali nemas fule kod Granoffa. jos ako imaju maturalna jos na lageru. cijene su oki, a modeli extra.
nije reklama. odi i uvjeri se. pa pregledaj i shanu majku i bebu i travnik.
burek_in_space

#21 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by burek_in_space »

Husein_Captain wrote:nešto mi teta beba djeluje ko ubleha!čuj odijelo, kosulja i kravata za 150??? :shock: :shock: :shock: kontam da obidjem lokalnu ponudu prije svega pa onda se zaputim u te krajeve podno vlašića! ali svakako, sve utiske cu prenijeti dosljedno 8-) 8-)
Nije ubleha ovo za Bebu,par jarana su tamo kupovali odijela.Ali ne treba ochekivati neki extra kvalitet tih odijela,jer je jednom jaranu sako vrlo brzo pukao po shavu od rukava,ali je odradilo nekih 5-6 noshenja!
A istina je da se dobiju i koshulja i kravata,ali prava je rijetkost da su izradjeni od kvalitetnog materijala.

Sve u svemu,Beba mozhe posluzhiti ukoliko je nekome frka pred neki ivent :D tipa svadba,diplomski ili neshto slichno...ali ta odijela jednostavno nisu za svakodnevnu upotrebu,npr. ukoliko su neophodna za posao.
Nadam se da sam pomogao. :D
rumenige_brajtner

#22 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by rumenige_brajtner »

granoff je smece zadnje od odijela i ko se imalo razumije u odijela zna o cemu govorim.
preporuka je butik kobra na bascarsiji. tamo nema odijela ispod 500KM, ali uglavnom su markirana. koga ne zanima porijeklo robe, moze sigurno naci nesto za sebe.
alphonse kauders

#23 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by alphonse kauders »

Varteks i Oviesse, ja sam odijela morao nabavljati silom prilika i po jedno sam kupio u obje ove prodavnice, fini modeli, fin materijal, ukupno 450 KM za oba (doduše, jedno je bilo na sniženju)... Helem, pogledaj i tu.
Last edited by alphonse kauders on 26/02/2009 22:11, edited 1 time in total.
Eborg

#24 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by Eborg »

Za nekih 400 KM se u Granoffu mozhe kupiti boli glava odijelo...Naravno,uz to idu Granoff koshulja i kravata... :thumbup:

Sve preporuke za njih ko se mozhe iskeshirati za to... :thumbup: Josh ako izgledash mladje pogledaj u maju i reci da si maturant,bude nekih popusta... :D
Epitop

#25 Re: Gdje kupiti odijelo?

Post by Epitop »

Znam da je u Muri u Zenici, a vjerujem i u Sarajevu u toku sniženje oko 30% na odijela, pa ispadne dobro odijelo oko 350 KM. lično su meni najkvalitetnija.
Nisu ni loša odijela u Cesar's, uglavnom su povoljnija od Granoff-a.
U Travniku (Borac) ćeš morati dati za lijepo odijelo oko 300 KM, ali ako odeš tamo na veleprodaju podmiti radnika sa 10-tak KM i onda će ti pokazati odijela koja se prave za izvoz.
Post Reply