Emancipacija Bosanske zene
Moderator: anex
- dacina_curica
ti suti, nemoj da te hanumi prijavimpitt wrote:jest jest....za sve to su samo zene krive:D
BTW. moj kjafir pere i ves, i sudje, usisava, mjenja pelene....ma k'o kakva hanuma
- dacina_curica
ev' ja danas na poslu, zaradjujem pare, muz kod kuce sa bebachom, danas mu slobodan dan....on spremio rucak, cuva svoje dijete, presvlaci ga i cak ga hrani majcinim mlijekomtest01 wrote:a da muske ubacimo u kuhinje,da cuvaju i paze djecu,a da vi zenske radite i donosite placu kuci.
samo ne znam kako cemo podojit dijete.
- dacina_curica
eh *ebi ga sad....pusti me da smrsam jok jedno 10kg pa ce i mene moj nosatitech10 wrote:Lucijin je bolji, on je noHa da podrigne poslije jela.
- Citizen-X
- Zeno, trebaju li ti rolcange da zavrnes T- ventil
?
- Da donesem okasti 17 i vilasti 20 nemoj zaboravit' boncek platu
?
- Hos boga ti pogledat zeno sta je sa bosch bravom dok ja operem sudje
?
- De zeno molim te ponesi iz auta onu vrecu krompira dok ja odem do kuhinje
?
- Eh zeno hajd ti odvezi auto mehanicaru - ja cu da odmorim od kuhanja
- Eh zeno evo moja plata a ti svoju mozes u cipele, kozmetiku i te korisne stvari
- Je l mozes ti zeno zamjenit tocak dok ja zapalim
Koja se ovako emancipira halal joj vjera
Written by SHOWinista
All rights reserved 
- Da donesem okasti 17 i vilasti 20 nemoj zaboravit' boncek platu
- Hos boga ti pogledat zeno sta je sa bosch bravom dok ja operem sudje
- De zeno molim te ponesi iz auta onu vrecu krompira dok ja odem do kuhinje
- Eh zeno evo moja plata a ti svoju mozes u cipele, kozmetiku i te korisne stvari
Written by SHOWinista
-
FFK as Lucy01
Moj isto, jos nije kjafirdacina_curica wrote:ti suti, nemoj da te hanumi prijavimpitt wrote:jest jest....za sve to su samo zene krive:D
....pa ces ti vidjeti ko je kriv za sta
![]()
![]()
![]()
![]()
BTW. moj kjafir pere i ves, i sudje, usisava, mjenja pelene....ma k'o kakva hanuma![]()
![]()
![]()
Hahahahahaha...a najvise sam uzivala jedno vece na moru, kad smo rostiljali i pozvali par clanova familije i ja sjedim a moj hairlija izrostilj'o, postavio sto, ponudio pice....a hanuma sjedi sa casom vina i jos mu ono dobacim leteci kiss
Kazem ja to njemu, a on ce: "imal' sta da se pegla (a ne zna peglat), daj mi da peglam i zovni ih na kafu sutra, nek bar imaju materijala za citav sljedeci mjesec"
- cHupjahalic@
dzaba draga d_c, ako se nesto desi ne zaboravi da je sve to TVOJA greska, ok, samo zato sto si ZENSKO (ako cemo slijediti teoriju gospodina test01dacina_curica wrote:ev' ja danas na poslu, zaradjujem pare, muz kod kuce sa bebachom, danas mu slobodan dan....on spremio rucak, cuva svoje dijete, presvlaci ga i cak ga hrani majcinim mlijekomtest01 wrote:a da muske ubacimo u kuhinje,da cuvaju i paze djecu,a da vi zenske radite i donosite placu kuci.
samo ne znam kako cemo podojit dijete.(lijepa pumpa i rahatluk)
![]()
![]()
![]()
![]()
......I?...sta?....gdje je problem?
- cHupjahalic@
zene, za nekoliko dana cu naruciti onu lopticu sto sam prije ovdje ubacivala (vrti se i koluta po stanu dok vi radite i zaradjujete
, ocisti podove i cak se zna uvuci ispod namjestaja
).
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
ja bi da bidnem onaj u skandinaviji sto kara tudje zene
-
mamica papucarka
ovo ne zna sigurno ni 70 % muskaracaCitizen-X wrote:- Zeno, trebaju li ti rolcange da zavrnes T- ventil?
- Da donesem okasti 17 i vilasti 20 nemoj zaboravit' boncek platu?
- Hos boga ti pogledat zeno sta je sa bosch bravom dok ja operem sudje?
- De zeno molim te ponesi iz auta onu vrecu krompira dok ja odem do kuhinje?
Written by SHOWinistaAll rights reserved
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
to ti je rahatlukCitizen-X wrote:Da se emancipujeskarabaja-x wrote:ja bi da bidnem onaj u skandinaviji sto kara tudje zene?
- Citizen-X
Kol'ko vidim ovdje ogromna vecina "ne zna" 70% stvari da uradi dok musko ne odradimamica 31 wrote:ovo ne zna sigurno ni 70 % muskaracaCitizen-X wrote:- Zeno, trebaju li ti rolcange da zavrnes T- ventil?
- Da donesem okasti 17 i vilasti 20 nemoj zaboravit' boncek platu?
- Hos boga ti pogledat zeno sta je sa bosch bravom dok ja operem sudje?
- De zeno molim te ponesi iz auta onu vrecu krompira dok ja odem do kuhinje?
Written by SHOWinistaAll rights reserved
- dacina_curica
aaaa, kupujes robota za ciscenje podova.....superiska.....A imal' se gdje kupiti kakav robot sto zna kuhati?...meni bi taj bogme pravo dobro dosao (skuhamo mi (coEk ili ja) nekad ponesto, ali vala ne znamo nista kako valjacHupjahalic@ wrote:zene, za nekoliko dana cu naruciti onu lopticu sto sam prije ovdje ubacivala (vrti se i koluta po stanu dok vi radite i zaradjujete, ocisti podove i cak se zna uvuci ispod namjestaja
![]()
).
-
mamica papucarka
moracete naucit kad Dado podje sa dohranomdacina_curica wrote:aaaa, kupujes robota za ciscenje podova.....superiska.....A imal' se gdje kupiti kakav robot sto zna kuhati?...meni bi taj bogme pravo dobro dosao (skuhamo mi (coEk ili ja) nekad ponesto, ali vala ne znamo nista kako valjacHupjahalic@ wrote:zene, za nekoliko dana cu naruciti onu lopticu sto sam prije ovdje ubacivala (vrti se i koluta po stanu dok vi radite i zaradjujete, ocisti podove i cak se zna uvuci ispod namjestaja
![]()
).
)
- cHupjahalic@
ma kad i ako nadjem odmah ti javim pa makar i za 60 godina.dacina_curica wrote:aaaa, kupujes robota za ciscenje podova.....superiska.....A imal' se gdje kupiti kakav robot sto zna kuhati?...meni bi taj bogme pravo dobro dosao (skuhamo mi (coEk ili ja) nekad ponesto, ali vala ne znamo nista kako valja)
a sto ce ti bona robot kad imas coEka, nek on kuha, tvoje je da sjedis, jedes i uzivas.
-
mamica papucarka
ja sam mislila da tebi vec odavno onaj robot kupi kudeljicu po podu
a ti se tek kanis da ga kupis
a opet, sto ces bona to kupovat, kad mozes covjeka iskoristit umjesto robota
a te pare komotno mores iskoristit za cipejice
a ti se tek kanis da ga kupis
a opet, sto ces bona to kupovat, kad mozes covjeka iskoristit umjesto robota
a te pare komotno mores iskoristit za cipejice
Last edited by mamica papucarka on 30/08/2007 22:35, edited 1 time in total.
- dacina_curica
Ma Dadu cu svakodnevno slati majki u posjetu....ona odlicno kuhamamica 31 wrote: moracete naucit kad Dado podje sa dohranom
@choopki: ma pustila bi ja coEka da kuha svaki dan, ali bi mi onda bilo "hocemo li opet makarone?"
-
Vozdra_123
#47 Re: Emancipacija Bosanske zene
balkan je to nema se sta pricatiLucy01 wrote:Posto jos nosim svjeze utiske iz Bosne-Hrvatske, bas bih zeljela da malo prodiskutujemo (al' ljudski i po pravilima, bez vrijedjanja) o stvarnoj emanicipiranosti Bosanske i Hrvatske djevojke-zene.
Naime, primijetila sam da moj muz dobija odredjene "poglede" zato sto je uradio par stvari koje se jos uvijek smatraju "zenskim poslom".
Djevojke-zene koje zivite na tim prostorima, koliko se zaista od vas ocekuje i koliko vi same podgrijavate stereotip po kojem zena radi sve kucne poslove, a muz ako i uradi nesto, on to radi da vama "pomogne" a ne zato sto je to dio njegovih obaveza isto kao i vasih, jer skupa zivite, jedete, prljate....pa skupa treba i da cistite, pa i kuhate?
Je li emancipacija postoji samo u razgovorima i na papiru, dok se u stvarnom zivotu i dalje zadrzao patrijarhat po kojem se muskarac vrednuje vise nego zena i gdje je raspored obaveza gender related?
Koliko zene same doprinose tom stereotipu svojim ponasanjem da "mogu sve da stignu" i "nije meni tesko da za moje ukucane perem i kuham"?
nase zene mogu postati emancipovane samo vani...
- pitt
ili cevapedacina_curica wrote:Ma Dadu cu svakodnevno slati majki u posjetu....ona odlicno kuhamamica 31 wrote: moracete naucit kad Dado podje sa dohranom![]()
![]()
![]()
@choopki: ma pustila bi ja coEka da kuha svaki dan, ali bi mi onda bilo "hocemo li opet makarone?"![]()
![]()
![]()
- cHupjahalic@
kad mi se stan popravi i kad uselim ponovo u njega to cu prvo sebi kupiti na naselje.mamica 31 wrote:ja sam mislila da tebi vec odavno onaj robot kupi kudeljicu po podu![]()
a ti se tek kanis da ga kupis![]()
-
mamica papucarka
kad smo se vjencalii ja sam znala skuhat tri jela (palacinke, ustipke i krompir), a on dva (ispec meso i nesto indijskodacina_curica wrote:Ma Dadu cu svakodnevno slati majki u posjetu....ona odlicno kuhamamica 31 wrote: moracete naucit kad Dado podje sa dohranom![]()
![]()
![]()
@choopki: ma pustila bi ja coEka da kuha svaki dan, ali bi mi onda bilo "hocemo li opet makarone?"![]()
![]()
![]()
a evo, haman pet godina poslije bacam jufke
btw najgore mi je kad muskarac uzme busiclicu da nesto prihevta na zid, a kaze zeni "de drzi usisivac ispod, da malter ne opada"