Bube u kuhinji

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
CK5

#1 Bube u kuhinji

Post by CK5 »

Prije nekoliko dana počele su mi se pojavljivati neke bube u kuhinji. Ispostavilo se da imaju 'leglo' iza jednog kuhinjskog elementa.
Naprskali smo sprejem protiv gmižućih insekata pocrkalo ih je bruka. Helem, izgleda da su se ostale razišle po kuhinji i pojavljuju se iz svih ćoškova.
Ima li neko iskustva sa ovim bubama, i kako se boriti protiv njih?!
Evo i slika buba da ne opisujem.

Image

Image

Image
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Meni ovo plaho lici na zohare...
obuca

Post by obuca »

ja to zovem kuhinjske bube :lol:

e bez zezze imaju neke kutijice sa ljepilom pa ih hvatas a nadi rupu i zacepi silikonom (al onu iz koje izlaze bube)
Saian

Post by Saian »

bube su u glavi, to su godine, bube su u glavi, sto tiiiiiiii ne :D :D :D bube su u glavi, proci ce i to, to nije nista opasno :D :D :D
Šandor

Post by Šandor »

Gadno. Ovo se uglavnom pojavljuje u stanovima u kojima je čistoća misaona imenica. A uz to najčešće drže otvorena ulazna vrata od stana....i smeće pored vrata. Samo još da napišu WELCOME ( :lol: )

Ne znam kako bi se drukčije mogli pojaviti. Možda iz susjednih stanova kroz ventilaciju. :cry:
CK5

Post by CK5 »

Ma nisu žohari, ovi koje sam uslikao su najveći primjerci. Mada, osjećam se kao da mi se uživo dešava ''Joey's apartment''. :D
Mislim da ulaze kroz otvor od nape, s obzirom da sam na prvom spratu, a ispod prozora su komše napravile malu deponiju. Tako da nema ništa od toga da začepim taj otvor.
Gdje da potražim te ''kutijice s ljepilom''?
CK5

Post by CK5 »

ostro i na prvu wrote:kakve kutijice,znas koliko tebi treba kutijica :D
:? :?
Cu

Post by Cu »

nisu zohari, ali jesu rusi... meni su se "naselili" iza frizidera (izmedju ostaloga), pa je istom crk'o motor... ima ih bezbroj, posvuda, dolaze iz susjednih stanova, osobito ako ih je neko vec spricao... pogoduje im vlaga, toplota i prljavstina... ja pozovem bugbustere, oni naspricaju i miran si skoro godinu a sav ostatak buba ode u komsiluk... nazalost... eh, da, ima kineska kreda kojom povuces liniju po rubovima uz zid, pa bube pocrkaju... bugbusteri su zakon :D
Phia

Post by Phia »

Neo pitroid
Šandor

Post by Šandor »

Kod mene imaju dva otvora za ventilaciju koja vode u susjedne stanove. Jedan je otvoren dovoljno da prođe buba. Ako bi mi se ikad desilo nešto slično zazidao bih ga. :D
obuca

Post by obuca »

CK5 wrote:Ma nisu žohari, ovi koje sam uslikao su najveći primjerci. Mada, osjećam se kao da mi se uživo dešava ''Joey's apartment''. :D
Mislim da ulaze kroz otvor od nape, s obzirom da sam na prvom spratu, a ispod prozora su komše napravile malu deponiju. Tako da nema ništa od toga da začepim taj otvor.
Gdje da potražim te ''kutijice s ljepilom''?
ne znam nisam imala te buhe u sarajevu vec u nama dragoj dijaspori. tamo kupila kutijice. to je papir na kojem neko smrdljivo, otrovno ljepilo stavis ga u coskove i one se ljepe. gadne su. mogu doci i kroz napu i ventilaciju, i od komsije. uglavnom ne mora znaciti da zivi neko u svinjcu ako mu se pojave buHe. et

bosmene ne znam svega mi kako se one rupe u zagradi zacepe :lol:
RIZVA

Post by RIZVA »

imao sam isti problem prije par godina isti slucaj u kuhinji, prvo ako imas kakvih rupica iza frizidera, kod cijevi od grijanja, zacepi ih gipsom,gletafiskom izaberi i nabavi prah za zlatice sto stavljaju na krompir i malo nabacaj tog praha iza sporeta, frizidera vidjeces efekat vjeruj mi
Saian

Post by Saian »

ostro i na prvu wrote:kakve kutijice,znas koliko tebi treba kutijica :D
ma nabavi jednu al vel'ku :D :D :D
CK5

Post by CK5 »

OK, hvala vam na konstruktivnim prijedlozima. I meni su se pojavile iza elementa koji je nad frižiderom. Pokušaću uraditi ovo što ste mi savjetovali.
Jel' imaju negdje u Sarajevu ti 'bugbusteri'?
ghost_in_the_machine

Post by ghost_in_the_machine »

Ma nisu žohari, ovi koje sam uslikao su najveći primjerci.
bube poznatije u narodu kao "Rusi".....najcesci stanovnici alipasinog polja, kojeg sam, na zalost bio i ja godinu dana :run:
oni su ti svuda...uticnice, bojler, masina za sude, instalacioni slic....gdje im je toplo i vlazno tu najvole...vole se prislonit toplim guzovima:D
jednostavno...u citavoj su zgradi

neces ih se rijesiti pojedinacnim akcijama sa kojekakvim ljepenkama...pips chips ili nekim drugim preparatima koji djeluju trenutno. s "rusima" moras takticki da igras

nezalost, zaboravio sam kako se zove, ali jedino sredstvo koje je meni pomoglo od milion upotrebljenih ImageImage
Image

je neki sprej na bazi vode i jos necega. time poprskas coskove i sva mjesta odakle bi mogli da izadu. to sredstvo ih ne ubija odmah nego nakon odredenog vremena...to im daje mogucnost da se vrate u leglo sa otrovom koji si poprskao i tako se unistava leglo. cilj je unistiti lego, a ne lupat ih papucom. kad poprskas i ako ih vidis nemoj ih ubijat....ukratko
ima taj sprej u svim vecim shopping centrima...ako ne, probaj u OBI-u

joooooj uzasa tog...samo kad sjetim...jurnjava preko cijelog stana
lagano pogledom ispratim "rusa" kako trci po dijagonali preko dnevnog boravka :D :D

nazaslost, ako imas "ruse" ne mozes si priustiti luksuz ostavljanja prljavih tanjira na sred kuhinje ili ostataka meze nakog derneka
Radoje B.

Post by Radoje B. »

Ta buba prezivljava atomski rat, pa eto sad kontaj koje ces oruzje uzeti
ghost_in_the_machine

Post by ghost_in_the_machine »

Radoje B. wrote:Ta buba prezivljava atomski rat, pa eto sad kontaj koje ces oruzje uzeti
zato kazem...mora takticki da igra

mora da ih malo posmatra...da vidi kuda se krecu, s kim se druze, gdje se hrane, jesu li demokrate ili republikanci :D :D

i onda da ih udari tamo gdje namanje ocekuju :dance:
nostalgicar

Post by nostalgicar »

Pokupi to i posalji da napravim lizala....bas bi to super izgledalo :D
Brunello

Post by Brunello »

Cuj nisu zohari???? :roll: Zohari samo sto su mutirali....... :D
pljuskavice

Post by pljuskavice »

Mi smo se jednom utalili sa komšijama i istovremeno pozvali bugbastere. Morali smo na jedan dan iseliti iz stanova, ali se isplatilo.

Kad smo se sutradan vratili crknutih buba je bilo na hiljade, i kod nas i kod komšija. Nakon ovog udara nisu se više pojavljivale. :D
Samo moraš imati razumne komšije.
GODZZILA

Post by GODZZILA »

RIZVA wrote:imao sam isti problem prije par godina isti slucaj u kuhinji, prvo ako imas kakvih rupica iza frizidera, kod cijevi od grijanja, zacepi ih gipsom,gletafiskom izaberi i nabavi prah za zlatice sto stavljaju na krompir i malo nabacaj tog praha iza sporeta, frizidera vidjeces efekat vjeruj mi
To si imo zato sto si prljav.
Post Reply