ajmo napravit top listu najboljih konzervi
Moderator: anex
-
schnjufko
#1 ajmo napravit top listu najboljih konzervi
ajmo napravit top listu najboljih konzervi
meni su od njih bile jestive samo
1 japanska tuna
2 neka svapska haringa sa paradajzom u malim zlatnik mutijicama (nemislim na onu teretnu od mackerela )
3 neka spanska onzerva mala crvena kockasta dosla jednom nemam pojma kako je zalutala i bilo meso u njioj cak sta vise
4 kad nesto skontam i nije bilo br 4
na top listi najgorih
IKAR (samo dobro ugljenisan i sa puno senfa je bio jestiv )
Machkerel (bljak nikad nije bio jestiv moj upokojeni pas se slaze s tim )
uf ima ih puno dalje al bila je neka konzerva zelena koja sva pocrni nakon 3 minute sto je otvorena
lista podugacka
meni su od njih bile jestive samo
1 japanska tuna
2 neka svapska haringa sa paradajzom u malim zlatnik mutijicama (nemislim na onu teretnu od mackerela )
3 neka spanska onzerva mala crvena kockasta dosla jednom nemam pojma kako je zalutala i bilo meso u njioj cak sta vise
4 kad nesto skontam i nije bilo br 4
na top listi najgorih
IKAR (samo dobro ugljenisan i sa puno senfa je bio jestiv )
Machkerel (bljak nikad nije bio jestiv moj upokojeni pas se slaze s tim )
uf ima ih puno dalje al bila je neka konzerva zelena koja sva pocrni nakon 3 minute sto je otvorena
lista podugacka
-
schnjufko
pa cuj dakle na pijaci 4 kutije cigara za tubu nekog svapskog sa secerom (isto bljak ) al kad se dobro uzga ikar sa njim bilo jstivo ako zazmuris (mada to ije bio problem jer obicno nema struje)
a za tu 3-4 kile konzervu sam cuo Mislio sam da je mit al izgleda da nije dakle jos jedan urbana legenda je pala. Postojala je tunjevina u konzervi od 3 kile
ehh mogla si zovnut na kakvu salaticu sad se ofiras da je i to bilo
a za tu 3-4 kile konzervu sam cuo Mislio sam da je mit al izgleda da nije dakle jos jedan urbana legenda je pala. Postojala je tunjevina u konzervi od 3 kile
ehh mogla si zovnut na kakvu salaticu sad se ofiras da je i to bilo
- Meshtar
joj bila je ona konzerva Hamburg tako nešto (piletina ako se ne varam)
Ali zna se šta je najveći luksuz bio, ponos i dika svake humanitarne pomoći. Razlog da svaki Povjerenik se pomariše s pola haustora. Zbog njega su čak i oni makaroni bez jaja bili ukusni...jedan jedini FETA SIR

Ali zna se šta je najveći luksuz bio, ponos i dika svake humanitarne pomoći. Razlog da svaki Povjerenik se pomariše s pola haustora. Zbog njega su čak i oni makaroni bez jaja bili ukusni...jedan jedini FETA SIR
-
schnjufko
De necemo sad o ilegalnim stvarima kao sto su jaja zelena salata i bjeli luk to su bile teske droge.
Nama jednom komsija donio secer sto je dobio u nekom paketu ko da ispadne lafac i mi zdrndali neku kafu kad kafa i slana i slatka al nemozes provalit sta je kad delegat pomjesao (zajeb.. se nesto ) secer i so sto su mu poslali. Zajebo nam zadnjih 32 zrna kafe za malu pucu sreca stari nije bio kuci postao bi ratni zlocinac garant .
Nama jednom komsija donio secer sto je dobio u nekom paketu ko da ispadne lafac i mi zdrndali neku kafu kad kafa i slana i slatka al nemozes provalit sta je kad delegat pomjesao (zajeb.. se nesto ) secer i so sto su mu poslali. Zajebo nam zadnjih 32 zrna kafe za malu pucu sreca stari nije bio kuci postao bi ratni zlocinac garant .
-
Max.Cherry
sjecam se ko da je bilo juče... CARNE BOVINA IN BRODO se zvala... mala talijanska tamno crvena konzerva sa goveđim mesom u vlastitom soku unutra... hladetina prava... specijalitet... samo se jednom zajebali pa nam je podijelili... mislim da ni sada ne bih mogao naći bolje konzerve od te. Uhhh, lijepi rat.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ma Ikar je zakon. Pitam se oduvijek sta li je ono bilo unutra...mljeveni majmuni ili rog od bizona... 
-
Kukuruz_Barbe-q
Ja sam volio onaj sok od ikara jest.Svi su me zbog nekog razloga smatrali cudnim
Dobra je bila i ona tunjevina bijela sa zastavom japana konzerva.
Dobra je bila i ona tunjevina bijela sa zastavom japana konzerva.
- horns&drums
Ja sam se onoj haringi radovao ko malo dijete...
Ali jebes haringu, nas cetvorica na jednu...vazda je zeljan ostao
Ali jebes haringu, nas cetvorica na jednu...vazda je zeljan ostao
- TareSA
Ja mislim da su unutra bili mljeveni ljudi ali eto mi smo jeli, ja se jos i sjecam da mi je to bila najdraza konzervahorns&drums wrote:Ma Ikar je zakon. Pitam se oduvijek sta li je ono bilo unutra...mljeveni majmuni ili rog od bizona...
- horns&drums
Ma i meni, meso je meso
-
Stari
Nisam bio na teritoriji BiH u vremenu ratnih dejstava tako da sam ostao uskracen za iskostvo konzumiranja vecine tih konzervi o kojima pricate.
konzerve sam konzumirao i konzumiram ...mnogo. Ali mi u sjecanju osta ona iz JNA. Dakle SDO je bio tip B a limenka je bila ona grandiozna KKM (ne sjecam se koje godiste). Burageri moji ...tu vam nije puno toga moglo pomoci, samo jedno 1-2 dana potpunog posta ... eh onda ju je bilo moguce jesti.
konzerve sam konzumirao i konzumiram ...mnogo. Ali mi u sjecanju osta ona iz JNA. Dakle SDO je bio tip B a limenka je bila ona grandiozna KKM (ne sjecam se koje godiste). Burageri moji ...tu vam nije puno toga moglo pomoci, samo jedno 1-2 dana potpunog posta ... eh onda ju je bilo moguce jesti.
- TareSA
Ma ti pojma nemas sta si propustio, konzumiranje konzervi u kojima je spakovan kancerogeni sadrzaj, ma daj, pa ti ces zivjeti duze nego mi.....Stari wrote:Nisam bio na teritoriji BiH u vremenu ratnih dejstava tako da sam ostao uskracen za iskostvo konzumiranja vecine tih konzervi o kojima pricate.
- flora.sa
neka veelika konzerva paštete (kao npr. 4 argete), ne znam kako se vabi, ali znam da je bila francuske proizvodnje...dooobra...nije bila u standardnoj humanitarnoj, nego u specijalnoj
...dobijali smo dvije
i konzervirani puter, danske proizvodnje, zuta konzerva, neka teta bila na njoj...
najgora riba...haringa, u plavoj konzervi...uh sto je to bilo gadno...gore od Ikara

i konzervirani puter, danske proizvodnje, zuta konzerva, neka teta bila na njoj...
najgora riba...haringa, u plavoj konzervi...uh sto je to bilo gadno...gore od Ikara
- horns&drums
Nece ba Tare, ovaj je Pantelijino godiste
:D