ajmo napravit top listu najboljih konzervi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

schnjufko

#1 ajmo napravit top listu najboljih konzervi

Post by schnjufko »

ajmo napravit top listu najboljih konzervi
meni su od njih bile jestive samo
1 japanska tuna
2 neka svapska haringa sa paradajzom u malim zlatnik mutijicama (nemislim na onu teretnu od mackerela )
3 neka spanska onzerva mala crvena kockasta dosla jednom nemam pojma kako je zalutala i bilo meso u njioj cak sta vise
4 kad nesto skontam i nije bilo br 4

na top listi najgorih
IKAR (samo dobro ugljenisan i sa puno senfa je bio jestiv )
Machkerel (bljak nikad nije bio jestiv moj upokojeni pas se slaze s tim )
uf ima ih puno dalje al bila je neka konzerva zelena koja sva pocrni nakon 3 minute sto je otvorena
lista podugacka
Meshtar

Post by Meshtar »

Odakle ti senf sreće ti?? :) :)
FAtka

Post by FAtka »

mi smo jedanput dobili neke konzerve od 3-4 kile tunjevine....bila je to najbolja tunjevina koju sam ikad jela...bolja od rio mare... :D :D :D
schnjufko

Post by schnjufko »

pa cuj dakle na pijaci 4 kutije cigara za tubu nekog svapskog sa secerom (isto bljak ) al kad se dobro uzga ikar sa njim bilo jstivo ako zazmuris (mada to ije bio problem jer obicno nema struje)

a za tu 3-4 kile konzervu sam cuo Mislio sam da je mit al izgleda da nije dakle jos jedan urbana legenda je pala. Postojala je tunjevina u konzervi od 3 kile
ehh mogla si zovnut na kakvu salaticu sad se ofiras da je i to bilo
schnjufko

Post by schnjufko »

eh da zaboravio sam naravno jednu pravo dobru konzervu odnosno gotovo jelo lazanje doslo jednom u humanitarnoj fakat bilo jestivo i ukusno.
Meshtar

Post by Meshtar »

joj bila je ona konzerva Hamburg tako nešto (piletina ako se ne varam)

Ali zna se šta je najveći luksuz bio, ponos i dika svake humanitarne pomoći. Razlog da svaki Povjerenik se pomariše s pola haustora. Zbog njega su čak i oni makaroni bez jaja bili ukusni...jedan jedini FETA SIR :lol: :lol:
Stitch__

Post by Stitch__ »

ili POLA Feta sira :D uzme noz i prereze pakovanje :D pola po osobi dijelili ;)
Meshtar

Post by Meshtar »

Stitch__ wrote:ili POLA Feta sira :D uzme noz i prereze pakovanje :D pola po osobi dijelili ;)
ma vala je i frtalj vrijedio više od haringe one odvratne :D :D
schnjufko

Post by schnjufko »

Bilo je feta sira fakat nisu to zavrtali to mi cudno pravo mora da je bila neka konspiracija u vezi sa sirom nije to moglo tek tako da prodje
by the way sir nije meso :-(
Meshtar

Post by Meshtar »

Ma znam da nije...ali je haram ne spomenuti taj sir :-) :-)
Stitch__

Post by Stitch__ »

joj al kad dodje komshinica i donese sestri i meni po jaje :shock: a nije u prahu :-D

koji je to dernek bio :D
H

Post by H »

Stitch__ wrote:joj al kad dodje komshinica i donese sestri i meni po jaje :shock: a nije u prahu :-D

koji je to dernek bio :D
Joj sad se sjetih plastičnog 'čumeza' i kokoški na balkonu. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
schnjufko

Post by schnjufko »

De necemo sad o ilegalnim stvarima kao sto su jaja zelena salata i bjeli luk to su bile teske droge.
Nama jednom komsija donio secer sto je dobio u nekom paketu ko da ispadne lafac i mi zdrndali neku kafu kad kafa i slana i slatka al nemozes provalit sta je kad delegat pomjesao (zajeb.. se nesto ) secer i so sto su mu poslali. Zajebo nam zadnjih 32 zrna kafe za malu pucu sreca stari nije bio kuci postao bi ratni zlocinac garant .
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

sjecam se ko da je bilo juče... CARNE BOVINA IN BRODO se zvala... mala talijanska tamno crvena konzerva sa goveđim mesom u vlastitom soku unutra... hladetina prava... specijalitet... samo se jednom zajebali pa nam je podijelili... mislim da ni sada ne bih mogao naći bolje konzerve od te. Uhhh, lijepi rat.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ma Ikar je zakon. Pitam se oduvijek sta li je ono bilo unutra...mljeveni majmuni ili rog od bizona... :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ARGETA
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

Ja sam volio onaj sok od ikara jest.Svi su me zbog nekog razloga smatrali cudnim :D
Dobra je bila i ona tunjevina bijela sa zastavom japana konzerva.
rumenko

Post by rumenko »

ikar dva puta preprzen...sa glavicom luka je meni lijego bolje nego sto mi sad legne pecenje....k'o da je bilo vazno sta je unutra....
horns&drums

Post by horns&drums »

Ja sam se onoj haringi radovao ko malo dijete...

Ali jebes haringu, nas cetvorica na jednu...vazda je zeljan ostao
TareSA

Post by TareSA »

horns&drums wrote:Ma Ikar je zakon. Pitam se oduvijek sta li je ono bilo unutra...mljeveni majmuni ili rog od bizona... :D
Ja mislim da su unutra bili mljeveni ljudi ali eto mi smo jeli, ja se jos i sjecam da mi je to bila najdraza konzerva
horns&drums

Post by horns&drums »

Ma i meni, meso je meso
Stari

Post by Stari »

Nisam bio na teritoriji BiH u vremenu ratnih dejstava tako da sam ostao uskracen za iskostvo konzumiranja vecine tih konzervi o kojima pricate.

konzerve sam konzumirao i konzumiram ...mnogo. Ali mi u sjecanju osta ona iz JNA. Dakle SDO je bio tip B a limenka je bila ona grandiozna KKM (ne sjecam se koje godiste). Burageri moji ...tu vam nije puno toga moglo pomoci, samo jedno 1-2 dana potpunog posta ... eh onda ju je bilo moguce jesti.
TareSA

Post by TareSA »

Stari wrote:Nisam bio na teritoriji BiH u vremenu ratnih dejstava tako da sam ostao uskracen za iskostvo konzumiranja vecine tih konzervi o kojima pricate.
Ma ti pojma nemas sta si propustio, konzumiranje konzervi u kojima je spakovan kancerogeni sadrzaj, ma daj, pa ti ces zivjeti duze nego mi..... :lol: :lol:
flora.sa

Post by flora.sa »

neka veelika konzerva paštete (kao npr. 4 argete), ne znam kako se vabi, ali znam da je bila francuske proizvodnje...dooobra...nije bila u standardnoj humanitarnoj, nego u specijalnoj :D...dobijali smo dvije :D :D

i konzervirani puter, danske proizvodnje, zuta konzerva, neka teta bila na njoj...

najgora riba...haringa, u plavoj konzervi...uh sto je to bilo gadno...gore od Ikara :roll: :( :(
horns&drums

Post by horns&drums »

Nece ba Tare, ovaj je Pantelijino godiste :D:D
Post Reply