Aj' ne seri, matere ti.... De me jos nauci nesto o mom gradu....biscanka84 wrote:Pa rodbina moje prijateljice je iz prave sarajevske ugledne porodice i uvijek je i selam i merhaba bio dio njihovih pozdravada su pozdravi tipa: Selam, Faljenisus, Merhaba, Pomozbog nesto sto ne ide u Sarajevu, nego se zna kakvi su nasi pozdravi
dakle o cemu ti?
I ja sam iz stare sarajevske porodice, pa se znalo kome se kaze merhaba, a kome dobar dan i kada, a sada svaki kurton koji hoce da u datom momentu ispadne "mangup" selama svakoga i uvijek.
Koji kurac meni ima neko, a ne zna da li sam musliman(ja jesam, ali neko ko se nadje tu ne mora da bude), da naziva selam(narocito u institucuju u kojoj se zna red i protokol), a do jucer je govorio "dobar dan"?? I ne razumijem nacin razmisljanja vas koji ste naprasno poceli da se selamate i koji ste nam i navukljacili ovaj primitivizam na grbacu, dakle, ne razumijem sto vam je to postalo strano reci DOBAR DAN????? Kakvu li ste tu glupost smislili, pa ste poceli da izbjegavate taj pozdrav??? Po cemu bi taj pozdrav nama bio dalji od nekog na turskom ili arapskom?????(govorim i o tebi, jer sam te vec primijetio na par tema i uvijek si u tom fazonu da branis ovaj nazadni "SDA-poredak")