The Da Vinci Code
Moderator: Chloe
-
novalic
i sta onda.. ne mijenjam ni zarez, a kamoli sta drugoma_zdraoooo wrote:Kupi naocale, potrebne su ti. Vrati se nazad pa procitaj njegov post, i onda OPET procitaj moj post.novalic wrote:i men' se cini da je koja nulica dodana.. u vrijeme inkvizicije trebalo je nafatati tol'ke vjestice... ali nema veze, da su spalili i jednu, previse su...
kontam ja da nam nikako nije strano pretjerivanje...
al' kad se opet javi moron koji stavlja pod pitanje holokust...
meni dodje da ga pljunem
Mrzim kad se javljaju moroni koji ne citaju postove
Dodje mi da ih pljunem !
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Eto, procitah i Andjele i Demone (sto ti je marketing ) i ostajem pri svome. Knjiga je odlicna, zabavna i poucna (turisticki) kao i Da Vinci code. S tim sto je Da Vinci code popularizirana Sveta krv - Sveti Gral koju sam citao davno davno. Poucna je zbog toga (Andjeli i demoni) sto naucis brate gdje je koja ulica u Vatikanu i gdje su znamenitosti pa ako odes u Rim ne moras se muciti, imas bar nesto u glavi.
Dok Da Vinci code pored toga ima i dosta istine (skinute naravno sa Sveta Krv -Sveti Gral) , a to je teorija o Merovinzima kao Isusovim direktnim precima, nipodastavanje zena poslije Isusove smrti, postojanje reda Templara.
Joj, nekada sam zdusno citao i proucavao ovu tematiku, nemam sada vremena da pisem, sutra cu.
Adios
Dok Da Vinci code pored toga ima i dosta istine (skinute naravno sa Sveta Krv -Sveti Gral) , a to je teorija o Merovinzima kao Isusovim direktnim precima, nipodastavanje zena poslije Isusove smrti, postojanje reda Templara.
Joj, nekada sam zdusno citao i proucavao ovu tematiku, nemam sada vremena da pisem, sutra cu.
Adios
- pitt
Ma obje knjige jesu fikcije u kojima se iznose neki tacni historijski podaci ali one opet ostaju samo fikcije.
Horny jesi li citao The Templars: Knights of God (Templari- Vitezovi Gospodnji) by Edward Burman? Tu bi trebao naci jer znam da ima prevod na nas.
Horny jesi li citao The Templars: Knights of God (Templari- Vitezovi Gospodnji) by Edward Burman? Tu bi trebao naci jer znam da ima prevod na nas.
-
cowboy
Tom Hanks i Audrey Tautou su dobili glavne uloge. Audrey je perfektna za ulogu Sophie, ali nisam siguran za Hanksa....pitt wrote:Pricali su da ce Harisonu Fordu ponuditi ulogu Langdona
Prica se da je u pripremi i novi triler, smjesten u Washington DCju, sto mene licno veoma raduje
-
zili
meni to sa marijom magdalenom i odnosom crkve prema ženama nije bila neka novost (npr. žene su tek 300. god. n.e. "dobile dušu", tj. tad je na crkvenom saboru izglasano da i žene imaju dušu i to jedva, prevagnulo 5 glasova keltskih sveštenika)
dan brown je sve te teorije lijepo uklopio u jedan standardni krimić.
pročitala sam i ovu drugu, tj. hronološki prvu, angels & demons i baš me interesuje koliko su mu platili oni kafići po rimu da ih spomene u knjizi, ili koliko mu plaća sam vatikan ili italijansko ministarstvo turizma da ovako navlači turiste. znate da sad u parizu i rimu postoje turistički programi koje te vodaju samo po mjestima koja se spominju u brownovim knjigama?
dan brown je sve te teorije lijepo uklopio u jedan standardni krimić.
pročitala sam i ovu drugu, tj. hronološki prvu, angels & demons i baš me interesuje koliko su mu platili oni kafići po rimu da ih spomene u knjizi, ili koliko mu plaća sam vatikan ili italijansko ministarstvo turizma da ovako navlači turiste. znate da sad u parizu i rimu postoje turistički programi koje te vodaju samo po mjestima koja se spominju u brownovim knjigama?
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Da cuo sam. Cak ih ima (japanci pretezno) koji mjere neke korake od Mona Lizine slike prema izlazu...
Ma covjek je digao lovu i ja mu cestitam
Ma covjek je digao lovu i ja mu cestitam
-
Hart
Da cuo sam. Cak ih ima (japanci pretezno) koji mjere neke korake od Mona Lizine slike prema izlazu...
ma knjiga jeste zabavna za citati i nista vise, tek jos jedan pulp fiction roman... u klasi onog..kako se zvase.. yah, robert ludlum... izmisli teoriju zavjere pa onda dobro nakiti i zapetljaj ..
nego, mene brinu ovi japanci (i ostali) koji su spremni povjerovati necijoj (Dan Brownovoj) masti i na osnovu nje formirati misljenje
-
FortunaBela
#38 Re: The Da Vinci Code
Pročitala....Pročita;j Anđele i demone...nećeš se pokajati...komi wrote:kada pročitate obvezno pročitajte i Dekodirani Da Vinčijev kodma_zdraoooo wrote:Ako niste, obavezno morate procitati !