Sajam knjige 18.-23.04.
Moderator: Chloe
- van Basten
#1 Sajam knjige 18.-23.04.
Eto ga... približava se sajam i ove godine... pa da ovdje dijelimo utiske sa istoga... ja ga planiram posjetiti bar 2 puta, već imam u glavi desetak naslova koje ću potražiti, a opet možda nešto i "neplanirano" uleti, a i budžet je spreman za to...
-
drug_komesar
dva pitanja
postoji li oficijelna stranica sajma
i
da li je ovo sajam knjiga i ucila kao prosle godine ili nesto drugo, odnosno kako se zove sajam?
i
da li je ovo sajam knjiga i ucila kao prosle godine ili nesto drugo, odnosno kako se zove sajam?
-
pljuskavice
ja još nisam pročitala sve što sam nakupovala na onom u decembru.
-
_sa_
pa isto kao prosle, svake godine u aprilu je sajam knjiga.drug_komesar wrote:dva pitanja
i
jedva cekam ali se iskreno nadam da ce biti raznovrsniji, prosli put su se sve iste knjige vrtile u krug...
-
Hierarchia
#6 Re: Sajam knjige 18.-23.04.
Mislim da je Sajam knjige prilika da se kupi sve ono što se tokom godine činilo preskupim.van Basten wrote:Eto ga... približava se sajam i ove godine... pa da ovdje dijelimo utiske sa istoga... ja ga planiram posjetiti bar 2 puta, već imam u glavi desetak naslova koje ću potražiti, a opet možda nešto i "neplanirano" uleti, a i budžet je spreman za to...
Mislim na nepotrebna podizanja cijena knjige, koje će se tokom Sajma sniziti (nekad čak i drastično), pa je svima u međuvremenu jasno da ljubitelji knjiga samo čekaju ovu priliku da kupe ono što im je zapelo za oko, a što sebi nisu mogli kupiti.
Nisam još otišla, ali ću ga sigurno posjetiti. Bez obzira na česte organizacijske propuste, nezainteresiranost izlagača (vidi pod: ostali sajmovi knjiga u regionu), i šta sve još nisam čula kao zamjerke sajmovima knjige u Sarajevu, ovo je ipak odlična prilika da ono malo čitača nađe što traži.
Nelo, zaista treba para - ali nekome ko voli knjige, mnogo više para treba da kupuje knjige u knjižarama. Često su ovi sajmovi jedina prilika da mnogi kupe i pročitaju knjigu.
-
Pearl
#7 Re: Sajam knjige 18.-23.04.
izdavac Laguna ima dosta lose prevode, ali nigdje drugo se ne moze pruziti prilika da se kupi npr 5 knjiga za 40 ili 45 KM, a sve novi naslovi...Hierarchia wrote:Mislim da je Sajam knjige prilika da se kupi sve ono što se tokom godine činilo preskupim.van Basten wrote:Eto ga... približava se sajam i ove godine... pa da ovdje dijelimo utiske sa istoga... ja ga planiram posjetiti bar 2 puta, već imam u glavi desetak naslova koje ću potražiti, a opet možda nešto i "neplanirano" uleti, a i budžet je spreman za to...
Mislim na nepotrebna podizanja cijena knjige, koje će se tokom Sajma sniziti (nekad čak i drastično), pa je svima u međuvremenu jasno da ljubitelji knjiga samo čekaju ovu priliku da kupe ono što im je zapelo za oko, a što sebi nisu mogli kupiti.
Nisam još otišla, ali ću ga sigurno posjetiti. Bez obzira na česte organizacijske propuste, nezainteresiranost izlagača (vidi pod: ostali sajmovi knjiga u regionu), i šta sve još nisam čula kao zamjerke sajmovima knjige u Sarajevu, ovo je ipak odlična prilika da ono malo čitača nađe što traži.
Nelo, zaista treba para - ali nekome ko voli knjige, mnogo više para treba da kupuje knjige u knjižarama. Često su ovi sajmovi jedina prilika da mnogi kupe i pročitaju knjigu.
ako neko vidi Kite Runner od Khaleda Hosseinija, kod nas preveden kao "Lovac na zmajeve" please please javite mi stand i cijenu... po mogucnosti na engleskom jeziku.. prosli put je bilo kad lagune, ali se prodalo..
buybookovo izdanje od 30Km je ipak malo preskupo...
- van Basten
Danas sam onako brzinski proletio kroz sajam... čisto da se upoznam sa ponudom i rasporedom i napravim plan djelovanja za subotu.
Uzeh tek jednu knjigu, onako usput, Losos sumnje od Daglas Adams-a, al kad se zadam u subotu... moraću prvo do bankomata svratiti
Nema ništa revolucionarno u odnosu na prošle godine, al daleko od toga da se nema šta probrati
Uzeh tek jednu knjigu, onako usput, Losos sumnje od Daglas Adams-a, al kad se zadam u subotu... moraću prvo do bankomata svratiti
Nema ništa revolucionarno u odnosu na prošle godine, al daleko od toga da se nema šta probrati
-
Pearl
ovoga je i mene strahvan Basten wrote:Danas sam onako brzinski proletio kroz sajam... čisto da se upoznam sa ponudom i rasporedom i napravim plan djelovanja za subotu.
Uzeh tek jednu knjigu, onako usput, Losos sumnje od Daglas Adams-a, al kad se zadam u subotu... moraću prvo do bankomata svratiti![]()
zato imam liste knjiga: kupiti...mozda kupiti... kupiti ako ne bude knjiga sa prve dvije liste
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Ja ne volim sajam knjige samo zato sto ga uvijek organizuju u drugoj polovini mjeseca i ja onda kokuzli odem tamo i kupim samo mirisnih stapica jer nemam para za knjige koje zelim kupiti....

-
Pearl
ja zato i spremam spiskove i lovu unaprijed...mIRCerka wrote:Ja ne volim sajam knjige samo zato sto ga uvijek organizuju u drugoj polovini mjeseca i ja onda kokuzli odem tamo i kupim samo mirisnih stapica jer nemam para za knjige koje zelim kupiti....
nikad jos nisam kupila sve sto sam htjela.. vecinom po 2-3 knjige.. i vecinom na laguninom standu.. hem su najjeftiniji, hem imaju popuste...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
lažovicemIRCerka wrote:Ja ne volim sajam knjige samo zato sto ga uvijek organizuju u drugoj polovini mjeseca i ja onda kokuzli odem tamo i kupim samo mirisnih stapica jer nemam para za knjige koje zelim kupiti....
to je zato što ne čitaš
inače baš me zanima na šta trošiš onu platu od 1800 eura
-
mIRCerka
Platu koja nije ni priblizna toj cifri trosim na 11 macaka u kuci i 8 macaka iza kuce.komi wrote:lažovicemIRCerka wrote:Ja ne volim sajam knjige samo zato sto ga uvijek organizuju u drugoj polovini mjeseca i ja onda kokuzli odem tamo i kupim samo mirisnih stapica jer nemam para za knjige koje zelim kupiti....
to je zato što ne čitaš:D:D
inače baš me zanima na šta trošiš onu platu od 1800 eura
Knjige koje zelim kupim mimo sajma, jer su na sajmu jeftinije za 2 KM, a nikad za nikad DZAMONJE nema na sajmovima...
Ono sto uglavnom ganjam po sajmovima jesu 2 metra crvenih knjiga za spavacu sobu!!
Ako je ovaj sajam isti kao i prosla dva, onda treba obic 2 standa i to je to, ja sam satlno gledala iste naslove....Kao da skinu google listu najtrazenijih naslova....
-
Pearl
ma to je jedina konstantakomi wrote::D:D dobro dobro nisam tražio tvoju životnu priču
![]()
![]()
meni je drago što su stalno iste knjige na sajmu
ako ne kupim ove biće iduće![]()
ja trazim "igru staklenih perli" za tatu na svakom sajmu do sad i nema sanse da nadjem...
"1984" sam nakon dugogodisnjeg trazenja nasla na nekom naizgled birvaktilnom standu..
ono sto je IN, toga ima na svih 15/15 standova
sreca pa nisam neki znalac.. tek tad bih se bas bas rayocarala ponudom
- van Basten
E na ovom sajmu ga ima... vidjeh na jednom štandu novo izdanje njegovih Priča, doduše bez popusta, al tek je prvi dan sajma biomIRCerka wrote: Platu koja nije ni priblizna toj cifri trosim na 11 macaka u kuci i 8 macaka iza kuce.
Knjige koje zelim kupim mimo sajma, jer su na sajmu jeftinije za 2 KM, a nikad za nikad DZAMONJE nema na sajmovima...
Ono sto uglavnom ganjam po sajmovima jesu 2 metra crvenih knjiga za spavacu sobu!!
Ako je ovaj sajam isti kao i prosla dva, onda treba obic 2 standa i to je to, ja sam satlno gledala iste naslove....Kao da skinu google listu najtrazenijih naslova....
-
Nancy Drew
- Rania
Bila sam na sajmu jucer, a evo sad se opet spremam
Meni se sajam svidja, ima dosta izlagaca i veliki broj knjiga koje bih voljela imati u svojoj kucnoj biblioteci ali naravno nece moci..
Kupila sam 2 knjige jucer.
Dzevdet-beg i njegovi sinovi, prvi roman Orhana Pamuka i
U Afganistan Bog dolazi jos samo plakati, Siba Shakib
Kupila sam i neke duhovne muzike, kao i DVD-ova
moze se svasta naci
Meni se sajam svidja, ima dosta izlagaca i veliki broj knjiga koje bih voljela imati u svojoj kucnoj biblioteci ali naravno nece moci..
Kupila sam 2 knjige jucer.
Dzevdet-beg i njegovi sinovi, prvi roman Orhana Pamuka i
U Afganistan Bog dolazi jos samo plakati, Siba Shakib
Kupila sam i neke duhovne muzike, kao i DVD-ova
moze se svasta naci
- van Basten
Pa i ja bih rado izbjegao subotu za taj veliki izlet, al tako se podrepilo ove godine sa terminom sajma i mojim poslom da sam prinuđen gurati se sa vikendašima
Zato se dobro naoružati strpljenjem, pojačivačima za laktove, cigaretama i sitnišem za kafu
Zato se dobro naoružati strpljenjem, pojačivačima za laktove, cigaretama i sitnišem za kafu
-
mIRCerka
Na moje pitanje KOJA JE RAZLIKA IZMEDJU PRVOG I DRUGOG niko, ama bas niko ni od izdavaca ni prodavaca nije znao reci TO I TO...van Basten wrote:E na ovom sajmu ga ima... vidjeh na jednom štandu novo izdanje njegovih Priča, doduše bez popusta, al tek je prvi dan sajma biomIRCerka wrote: Platu koja nije ni priblizna toj cifri trosim na 11 macaka u kuci i 8 macaka iza kuce.
Ako je ovaj sajam isti kao i prosla dva, onda treba obic 2 standa i to je to, ja sam satlno gledala iste naslove....Kao da skinu google listu najtrazenijih naslova....A uostalom, za tvrdo ukoričenu knjigu od 600ikusur stranica teško da i može biti popust na cijenu od 20KM. Ona mi je na vrhu liste za kupiti u subotu
Vidi nancy shto mi viri u kucu
- van Basten
Ja sam to i na forumu ovdje pitao prije desetak dana pa još čekam odgovor
A o "znalcima" za štandovima nema svrhe ni pričati... kad vidim neke (ne sve, naravno) beogradske i zagrebačke štandove i kako tamo reklamiraju knjigu koju uzmeš u ruke, o svakoj znaju sve kao da su ih sve pročitali, pa se uleti u konverzaciju o toj knjigi, o tom piscu, o njegovim knjigama o knjigama uopće... iako sam svjestan da su pola toga naštrebali napamet, al opet imponuje ta neka pažnja koju ti posvete...
Najbolje prepisati naslove iz prvog izdanja pa u džep i onda na licu mjesta uporediti sadržaj
Možda je jednostavno prvo izdanje rasprodano pa onda samo odštampali drugo
Najbolje prepisati naslove iz prvog izdanja pa u džep i onda na licu mjesta uporediti sadržaj
-
mIRCerka
pise da je dopunjeno...van Basten wrote:Ja sam to i na forumu ovdje pitao prije desetak dana pa još čekam odgovorA o "znalcima" za štandovima nema svrhe ni pričati... kad vidim neke (ne sve, naravno) beogradske i zagrebačke štandove i kako tamo reklamiraju knjigu koju uzmeš u ruke, o svakoj znaju sve kao da su ih sve pročitali, pa se uleti u konverzaciju o toj knjigi, o tom piscu, o njegovim knjigama o knjigama uopće... iako sam svjestan da su pola toga naštrebali napamet, al opet imponuje ta neka pažnja koju ti posvete...
Najbolje prepisati naslove iz prvog izdanja pa u džep i onda na licu mjesta uporediti sadržajMožda je jednostavno prvo izdanje rasprodano pa onda samo odštampali drugo