Tako ga lija na konak sladi
a jež se brani, šta da se radi:
-Zahvaljujem se pozivu tvom,
al' mi je draži moj skromni dom!
-Ostani kume, lija sve guče,
moli ga, zove, za ruku vuče.
...
Moderator: Chloe
crvene korice A5 formata?A wrote:Ilistrovana Biblija za mlade - velika knjiga, sa lijepim slikama, sa fantasticnom pricom! Nosala sam to sa sobom na more, ma jedno godinu dana sam citala i vracala se na neke dijelove, ponavljala, citajuci usput druge stvari. Stari zavjet mi je jednostavno i dalje najuzbudljivija prica sto sam procitala.
bravo neki dan se sjetio knjige i sad ugledah temu, ta mi je knjiga ma joj ja mislim da sam zamalo zaplako kad je onaj mali jel od upale plucha ili tuberkuloze umro, chista petica to Ferenc majstoremrmot wrote:To majstore!delimiter wrote:JUNACI PAVLOVE ULICE - Ferenc Molinar
Citao sam "Svemochno oko" dobio kao nagradu u skoli za uspjeh nesto ako se sjecham pa reko treba je prochitati kad su ti je vech dalizmijaIzmaj wrote:meni su super od zil verna, put u srediste zemlje, i ono putovanje oko svijeta za 80 dana...citala sam ih u ratu, i sjecam se kad je onaj lik zaboravio da ugasi plin u stanu u londonu, kako sam se ja cudila tome, ja koja je to budala, da je nama sad plin...
a ima jedna knjiga, cudno sjecanje u mojoj glavi, svemocno oko, cini mi se, SF djecija prica o liku zoranu, ja mislim, koji je imao neke posebne moci