nevezano za Hadžihafizbegovića....Najbolji sarajevski gradonačelnici, pogotovo oni iza 1945, nisu bili iz Sarajeva, neki čak ni iz BiH.....lalemali wrote:I od mene mali doprinos ovoj temi. Poslano kantonalnoj vladi, ali nije prosljedjeno "glumcu-ministru" jer nije bilo potpisano, joj gluposti! Da se potpisem pa da me zivkaju i gnjave! To uostalom uopce nije nuzno ni bitno. Bitno je da zna sta neki od nas misle o njemu.
Kao gradjanin grada Sarajeva dižem svoj glas protiv imenovanja glumca Emira Hadžihaf... za ministra za kulturu (i sport). Zgrožen sam činjenicom da je ovaj stranac u našem gradu i po mnogo čemu loš lik zauzeo tako važnu poziciju. Pitao bih vas sljedeće: ZAŠTO ZA OVU I DRUGE SLIČNE FUNKCIJE U SARAJEVSKOM KANTONU NIJE IZABRAN NEKO KO JE IZ SARAJEVA? I NEKO KO SE U KULTURU RAZUMIJE? I NEKO KO JE U KRAJNJOJ LINIJI KULTURAN?
Mislim, ima funkcija i u tuzlanskom kantonu koje bi ovaj čovjek možda mogao obavljati. Apsurd je da on to radi u Sarajevu. Ili, možda bi mogao obavljati neku dužnost na federalnoj razini (mada to nikad ne bih preporučio) jer na federalnoj razini funkciju može obavljati čovjek iz bilo kojeg dijela BiH!! Bilo bi uredu da funkcije u vladi KS, a posebice one koje se tiču kulture SARAJEVA obavljaju ljudi iz ovog grada. Logično bi bilo.
Mislim, ovaj čovjek ne samo da je loš glumac, već je apsolutno nesposoban da vodi ovakav jedan resor. K tomu je jako nekulturan. To je pokazao u svojim javnim nastupima.
Nadam se da ćete svi ovo pročitati, a posebice gorespomenuti. Emire, zamolio bih te da se hitno povučeš sa ove funkcije. I štaviše, da odeš iz ovog grada, da se vratiš u svoj i da tamo pokušaš nešto napraviti. Tvoje postojanje i djelovanje ovdje vidim kao tešku sramotu i poniženje za sve nas (ima više ljudi koje znam koji se slažu sa mnom). ZAPAMTI: NISI DOBRODOŠAO! Imaj na umu da ovdje ima ljudi koji misle svojom glavom i koji jako dobro mogu ocijeniti ko je zalutao u kulturu ili u politiku, a ko ne. (Nije ovo nikakvo prijeteće pismo ili nešto slično, nedajbože! čisto imam potrebu dati ovom čovjeku na znanje šta neki od nas misle.).
I molim te, ako budes odgovarao na ovo pismo (a bolje nemoj), poštedi me svojih šupljih i na KAKADEMIJI naučenih tirada koje si toliko puta koristio u svojim kič predstavama i poštedi me papanskog načina ophođenja, ok? U principu me tvoje mišljenje uopće ne zanima, stoga... Ti i slični tebi koji su došli na onaj NESRETNI ASU ste doprinijeli poseljačivanju ovog grada.
PLEASE, PLEASE, IDITE!
Svi drugi iz vlade KS bi takodjer trebali pročitati ovo pismo. Ne znam kako ste uopće dozvolili da ovaj čovjek dodje na funkciju??!!!
Neću se potpisati. Nema potrebe. A i Emir ne zaslužuje.
Da se razumijemo, ne bi mi bio problem da se predstavim, ne bojim se ja (ovo je moj grad), ali s obzirom da sam u stanovitoj mjeri javna osoba, ne bih htio upadati u neugodne polemike, svadje, olajavanja i sl.
Toliko
Lijep pozdrav
Ps. Vlado KS, zašto ne dovršite i ne dotjerate svoj web-site. Pravo je glupo da glavni grad ima tako lošu i nedovršenu stranicu. To shvatite kao konstruktivnu kritiku.
I inače, sa "sarajevštinom" se pretjeruje bez ikakve mjere....A na ovom forumu, i to tek po frtalj, Sarajlije su samo basta sljezove boje, Infra i ja