Moja poruka ministru-glumcu.... Hadžihafizbegoviću....

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Ahmmed

Post by Ahmmed »

lalemali wrote:I od mene mali doprinos ovoj temi. Poslano kantonalnoj vladi, ali nije prosljedjeno "glumcu-ministru" jer nije bilo potpisano, joj gluposti! Da se potpisem pa da me zivkaju i gnjave! To uostalom uopce nije nuzno ni bitno. Bitno je da zna sta neki od nas misle o njemu.

Kao gradjanin grada Sarajeva dižem svoj glas protiv imenovanja glumca Emira Hadžihaf... za ministra za kulturu (i sport). Zgrožen sam činjenicom da je ovaj stranac u našem gradu i po mnogo čemu loš lik zauzeo tako važnu poziciju. Pitao bih vas sljedeće: ZAŠTO ZA OVU I DRUGE SLIČNE FUNKCIJE U SARAJEVSKOM KANTONU NIJE IZABRAN NEKO KO JE IZ SARAJEVA? I NEKO KO SE U KULTURU RAZUMIJE? I NEKO KO JE U KRAJNJOJ LINIJI KULTURAN?
Mislim, ima funkcija i u tuzlanskom kantonu koje bi ovaj čovjek možda mogao obavljati. Apsurd je da on to radi u Sarajevu. Ili, možda bi mogao obavljati neku dužnost na federalnoj razini (mada to nikad ne bih preporučio) jer na federalnoj razini funkciju može obavljati čovjek iz bilo kojeg dijela BiH!! Bilo bi uredu da funkcije u vladi KS, a posebice one koje se tiču kulture SARAJEVA obavljaju ljudi iz ovog grada. Logično bi bilo.

Mislim, ovaj čovjek ne samo da je loš glumac, već je apsolutno nesposoban da vodi ovakav jedan resor. K tomu je jako nekulturan. To je pokazao u svojim javnim nastupima.

Nadam se da ćete svi ovo pročitati, a posebice gorespomenuti. Emire, zamolio bih te da se hitno povučeš sa ove funkcije. I štaviše, da odeš iz ovog grada, da se vratiš u svoj i da tamo pokušaš nešto napraviti. Tvoje postojanje i djelovanje ovdje vidim kao tešku sramotu i poniženje za sve nas (ima više ljudi koje znam koji se slažu sa mnom). ZAPAMTI: NISI DOBRODOŠAO! Imaj na umu da ovdje ima ljudi koji misle svojom glavom i koji jako dobro mogu ocijeniti ko je zalutao u kulturu ili u politiku, a ko ne. (Nije ovo nikakvo prijeteće pismo ili nešto slično, nedajbože! čisto imam potrebu dati ovom čovjeku na znanje šta neki od nas misle.).

I molim te, ako budes odgovarao na ovo pismo (a bolje nemoj), poštedi me svojih šupljih i na KAKADEMIJI naučenih tirada koje si toliko puta koristio u svojim kič predstavama i poštedi me papanskog načina ophođenja, ok? U principu me tvoje mišljenje uopće ne zanima, stoga... Ti i slični tebi koji su došli na onaj NESRETNI ASU ste doprinijeli poseljačivanju ovog grada.
PLEASE, PLEASE, IDITE!

Svi drugi iz vlade KS bi takodjer trebali pročitati ovo pismo. Ne znam kako ste uopće dozvolili da ovaj čovjek dodje na funkciju??!!!

Neću se potpisati. Nema potrebe. A i Emir ne zaslužuje.
Da se razumijemo, ne bi mi bio problem da se predstavim, ne bojim se ja (ovo je moj grad), ali s obzirom da sam u stanovitoj mjeri javna osoba, ne bih htio upadati u neugodne polemike, svadje, olajavanja i sl.

Toliko

Lijep pozdrav

Ps. Vlado KS, zašto ne dovršite i ne dotjerate svoj web-site. Pravo je glupo da glavni grad ima tako lošu i nedovršenu stranicu. To shvatite kao konstruktivnu kritiku :-).
nevezano za Hadžihafizbegovića....Najbolji sarajevski gradonačelnici, pogotovo oni iza 1945, nisu bili iz Sarajeva, neki čak ni iz BiH.....

I inače, sa "sarajevštinom" se pretjeruje bez ikakve mjere....A na ovom forumu, i to tek po frtalj, Sarajlije su samo basta sljezove boje, Infra i ja :D Što je meni, opet, važno koliko i lanjski snijeg :D I unaprijed "išćem" halala , ako sam kojeg roDŽenog, izostavio sa ovog skromnog spiska :-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

El_Mariachi wrote:de,ne jedite g**na. eto, da je Ivica Saric postao ministar, sad bi pismenost bila u enormnom porastu, hrvatska, srpska i bosanska djeca bi zagrljeni isli u skole, 98% omladine bi imalo zagarantiran posao nakon skolovanja, svi udzbenici bi bili besplatni. ah, taj Ivica Saric :x pa nisu svi ti problemi dosli sa Emirom, nego ih je doticni (kojeg ni ja ne gotivim, da se razumijemo) zatekao. ono sto sam ja cuo u razgovorima sa Hadzihafizbegovicem je da covjek,ako nista, ima jako dobrih ideja za ozivljavanje ''mrtvog'' KS, kako ga spodoba po nickom ''uvijek dobar gost'' nazva. radi svoj posao, i pusti druge da rade svoj. ostavi se tastaure,uhvati se posla...
Tipican primjer 'onih' koje uvjek_dobar_gost opisa u svom postu.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

El_Mariachi wrote:ok,mozda sam malo pretjerao. zaboravio sam da je ovo stjeciste visokoobrazovanih i iznimno kulturnih osoba. izvinjavam se jos jednom za epitet ''spodoba'', nije mi namjera uvrijediti nekog.
To si sve zakljucio u manje od mjesec dana?

Aferim.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Neelix wrote:
mIRCerka wrote:
uvjek dobar gost wrote:Zadnji izbori su ga iznjedrili kao uzoritog ministra koji je iz Tuzle doletio u Sarajevo...
nisu dusho...

Ivica Saric je dobio veliku vecinu glasova na tom izboru, however, Emir je imao JACU raju i postavljen je uprkos cinjenici da je brojem glasova IZGUBIO.
Da, i to je moguce kod nas...

al neka, evo imam ja 5 KM, vodim tebe i uvijek dobrog posta na kaficu negdje...
ivica saric nije dobio vecinu glasova jer se, koliko znam, kantonalni ministri ne biraju direktno na izborima :P
Nisam Sarajlija, ali je i meni upala u oci jedna stvar: kako se neko ko zivi u jednom gradu, ima prijavu boravka na teritoriji jednog kantona, uopste mogao kandidovati u drugom gradu i drugom kantonu? To je, koliko znam, kod nas nemoguce, te zato i postoje izborne jedinice ili kako se vec zovu.

S druge strane, po tom istom zakonu, dovoljno je doci u CIPS u nekoj od opstina i reci ja od sada zivim tu i tu, i ovaj problem je rijesen...
El_Mariachi

Post by El_Mariachi »

_Bosanac...pojedi nesto otrovno...za promjenu...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

El_Mariachi wrote:_Bosanac...pojedi nesto otrovno...za promjenu...
Ovo bi trebalo da bude - sta? :roll:
niskoprofilni

Post by niskoprofilni »

InfraRedRidinghood wrote:
Ahmmed wrote: I inaèe, sa "sarajev¹tinom" se pretjeruje bez ikakve mjere....A na ovom forumu, i to tek po frtalj, Sarajlije su samo basta sljezove boje, Infra i ja :D ©to je meni, opet, va¾no koliko i lanjski snijeg :D I unaprijed "i¹æem" halala , ako sam kojeg roD®enog, izostavio sa ovog skromnog spiska :-)
Ne znam za izostavljene, ali neki su ti ovdje definitivno viska :D:D:D:D:D

Infra je takodjer sljegla :D:D:D:D:D:D I udala se za Sandzakliju, pride :D:D:D:D:D:D:D:D:D
Hm, ja sam rodjen u Sarajevu, to me cini sarajlijom iako trenutno ne zivim u Sa, ili treba da imam neki drugi kriterij za pedigre? :D
Btw, ministar-glumac, fuj! fuj ministre! polikita!
Sogan

Post by Sogan »

InfraRedRidinghood wrote:
Ahmmed wrote: I inače, sa "sarajevštinom" se pretjeruje bez ikakve mjere....A na ovom forumu, i to tek po frtalj, Sarajlije su samo basta sljezove boje, Infra i ja :D Što je meni, opet, važno koliko i lanjski snijeg :D I unaprijed "išćem" halala , ako sam kojeg roDŽenog, izostavio sa ovog skromnog spiska :-)
Ne znam za izostavljene, ali neki su ti ovdje definitivno viska :D:D:D:D:D

Infra je takodjer sljegla :D:D:D:D:D:D I udala se za Sandzakliju, pride :D:D:D:D:D:D:D:D:D
... sta nam papci uradise na kvadrat :oops:

:lol: :lol:
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

_BosanaC wrote:
El_Mariachi wrote:de,ne jedite g**na. eto, da je Ivica Saric postao ministar, sad bi pismenost bila u enormnom porastu, hrvatska, srpska i bosanska djeca bi zagrljeni isli u skole, 98% omladine bi imalo zagarantiran posao nakon skolovanja, svi udzbenici bi bili besplatni. ah, taj Ivica Saric :x pa nisu svi ti problemi dosli sa Emirom, nego ih je doticni (kojeg ni ja ne gotivim, da se razumijemo) zatekao. ono sto sam ja cuo u razgovorima sa Hadzihafizbegovicem je da covjek,ako nista, ima jako dobrih ideja za ozivljavanje ''mrtvog'' KS, kako ga spodoba po nickom ''uvijek dobar gost'' nazva. radi svoj posao, i pusti druge da rade svoj. ostavi se tastaure,uhvati se posla...
Tipican primjer 'onih' koje uvjek_dobar_gost opisa u svom postu.
Pošto sam radio svoj posao nije me bilo bar sedam dana... pa sa malim zakašnjenjem... da kažem još par stvari...

Prvo spodoba ili ne zavisi ko gleda i procjenjuje.... ali za sebe ne bih baš to rekao... no ljudi koji me ne poznaju mogu šta hoće... reći il pomisliti...

Žovjek koji u raznim intervjuima ne vadi k..ac iz usta te pri tome svaka druga mu je kurva.... čovjek koji od snimanja nema vremena za posao, isti onaj koji pjan priča gluposti na pulskom festivalu..... je ministar, dok za to vrijeme nepismenost cvjeta i djeca ne dobivaju ono što ih zakonom sljeduje.... kao daće 10 000 kompleta za ugrožene...... aloooo toliki im budžeti...koje mi punimo.....
........ no kad je Suada Paravlić... u ustavnom sudu... ministar sa pramenovima je mehlem....

P.S

Lalemali svaka čast ja sam par puta na taj način kontaktirao opštinu Novi Grad... i bez uspjeha... apsolutno mi na jedno pet mailova nisu odgovorili....
To bi možda i bio put ka rješenju kad bi mi živjeli u Belgiji il kad bi bar deset hiljada ljudi slalo mailove....
janje_

Post by janje_ »

meni se cini da se ne umijete artikulisati kako treba. kad ovo procitam sto ste do sad napisali, veci je problem sto ministar nije iz sarajeva, nego sto ne radi svoj poso.
ĐiđiTr

#36 Re: Moja poruka ministru-glumcu.... Hadžihafizbegoviću....

Post by ĐiđiTr »

spijun_KA wrote:
razbijač_magle wrote:
uvjek dobar gost wrote:Poštovani,

Uzoriti ministre..... ili da vas zovem glumcem, nisam ni sam siguran jer nekako više Vas doživljavam kao glumca nego kao ministra... možda i pjevačem čak da Vas zovem, ali nikako ne ministrom.

Zahvalite stranci demokratske akcije koja Vas je dovela na poziciju na kojoj ste ,mada isto tako trebate zahvaliti nepismenoj populaciji grada Sarajeva koja bira koga bira....

No kako ste Vi ministar ja Vam želim skrenuti pažnju da je nepismenost u porastu da djeca čiji se roditelji nalaze u socijalnoj potrebi napuštaju škole, da se ženska djeca sve manje šalju u škole, da čak i muška djeca starija od 15. godina napuštaju obrazovanje i hvataju se "posla"....

Knjige il udžbenike koji povratnici trebaju dobiti besplatno.... skreću negdje i novci koji su trebali biti namjenjeni za tu svrhu... sad nit se zna gdje su ni šta su.... škole se ne grade već se grade vjerski objekti, Dobrinjska gimnazija je samo jedan od najočiglednijih primjera..... čiji je to plan ne bih sad .... niti bih da predočavam svima jasan koncept čijem se ispunjenju teži...???!!!

No za to vrijeme Vi ministre pijete i pjevate u Puli... no nije to najgore... Vi se sem psovki (sa vremena na vrijeme) ni ne oglašavate u javnosti... pojavite se na nekoj premijeri il nekom politikantskom skupu.... garant se vozikate (il Vas vozikaju) u nekom skupom automobilu... dok cijela jedna generacija (il više njih) propada.... dok omladina ostaje na rubu zbivanja i pažnje javnosti... Vi se bavite politikantstvom...

Vi ste postali sušta suprotnost onoga čovjeka koji je u Sava centru rekao istinu o Basancu... o Bosni... nek Vam je na obraz sve i znajte Vi kao i svi ostali slični Vama..... bog sve vidi i sve zna... ne pozivajte se na njega bez potrebe i radite u interesu mladih i svih "građana" )mrtvog) Kantona Sarajevo.... il grada Sarajevo koji je samo na papiru grad..., a tome se ima i Vama zahvaliti...

S poštovanjem,

Stanovnik grada Sarajeva ,Bosne i Hercegovine i jedan obični Bosanac.....
:thumbup: još jedan stanovnik grada potpisuje...
i dodaje: Emire haram ti bilo onih pola miliona marka koje si juče ne trepnuvši oteo iz naših džepova za studentske biciklijade. :x

neko vam došapno da bi vam studenti (ko i u svakom vaktu i u svakom društvu) mogli dohakat, pa ste se usrali majku vam banditsku..(ja se izvinjavam kulturnim sugrađanima al da parafraziram jednog velikog gospodina- sa stokom razgovaram isključivo jezikom stoke)
:thumbup:
POTPISUJEM!!!
i ja potpisuejem. znam ga i kao profesora. ne radi na akademiji jer NIJE DOLAZIO NA NASTAVU! proizveo tužnu generaciju od nekoliko mladih glumaca potpuno izgubljenih u vremenu i prostoru...
windas

Post by windas »

Jos da vrati ZLATNI LJILJAN, sto ga nezasluzeno maknu od Zenicana.... :x
xon_sa

Post by xon_sa »

dje si glumac :D
uvjek dobar gost

janje_ wrote:meni se cini da se ne umijete artikulisati kako treba. kad ovo procitam sto ste do sad napisali, veci je problem sto ministar nije iz sarajeva, nego sto ne radi svoj poso.
Ponovni pokušaj artikulacije...
To je jedan papak... koji nije dorastao ulozi ministra, možda gospođe ministarke... i to jedva...

Nek glumi kad mu je bog dao.... ,a to što jeni iz Sarajeva..... da se ja pitam svi koji rade po opštinama, kantonima i gradu morali bi biti bar rođeni u Sarajevu..., a ako se pitate zašto.... okrenimo se oko sebe.....ali nije to glavno jer ima ljudi i neljudi svuda.....
_BosanaC

Post by _BosanaC »

uvjek dobar gost wrote:
janje_ wrote:meni se cini da se ne umijete artikulisati kako treba. kad ovo procitam sto ste do sad napisali, veci je problem sto ministar nije iz sarajeva, nego sto ne radi svoj poso.
Ponovni pokušaj artikulacije...
To je jedan papak... koji nije dorastao ulozi ministra, možda gospođe ministarke... i to jedva...

Nek glumi kad mu je bog dao.... ,a to što jeni iz Sarajeva..... da se ja pitam svi koji rade po opštinama, kantonima i gradu morali bi biti bar rođeni u Sarajevu..., a ako se pitate zašto.... okrenimo se oko sebe.....ali nije to glavno jer ima ljudi i neljudi svuda.....
Znaci i moj stari bi napokon dobio posao na drzavnim (odnosno bar opstinskim) jaslama :D

Doduse, samo je rodjen, i to je sve :D
Sogan

Post by Sogan »

uvjek dobar gost wrote:.... da se ja pitam svi koji rade po opštinama, kantonima i gradu morali bi biti bar rođeni u Sarajevu ...ali nije to glavno jer ima ljudi i neljudi svuda.....
:lol:

vrijeme je da se krene!!!

:D

DOSTA!

:D
windas

Post by windas »

Pa sta cekas , kreniiii..
Sogan

Post by Sogan »

windas wrote:Pa sta cekas , kreniiii..
Tko, jel ja?

Evo sa'cu, samo sendvich da pojedem :oops:
hammerhead

Post by hammerhead »

more bit svasta :D
uvjek dobar gost

Nema to veze sa porijeklom... već sa radom... nastupom, vokabularom... izjavama... i orjentacijom.... samo se pitam kako ima vremena za sve... obaveze i kako sve stigne...mislim biti ministar , glumac, medijska ličnost.... pjevač....komičar....
cico x

Post by cico x »

fakat nide veze sa emirom,u onoj vizi za buducnost glumi onog invalida,pravu stranu jadnih ljudi o kojima drzava ne brine,a u zivotu je on ta drzava,usrana.....
al doduse zaboravljate reci da je i ministar SPORTA!!
jebo te,ministar sporta,znate li vi sta to znaci?
pa igrao je emir picigena ko mali,garant,taj podatajk ga je doveo u na cel o ministarstva!

a ima i frizuru za ministra,a i pricu.....

jadno da jadnije ne moze biti-------- :sad:
uvjek dobar gost

Baš tako... kako on uopšte stigne uraditi išta od silnih snimanja... kastinga i čudesa...
O istupima u medijima susjednih zemalja je suvišno i govoriti....no ako nam je on ministar kulture , sporta i nauke... na nivou kantonna.... a meliha A na nivou federacije... djeco izađite vi na proteste kad stariji neće.... jer Vi od tih ljudi možete naučiti samo kako pronevjeriti, ukrasti, zavrnuti... kako se ofarbati i izvući pramenove...
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

nije valjda da se sam i farba? :shock: :lol:
Fiore

#49 we

Post by Fiore »

Ma nek se on drzi frizerskog salona i klema sa akumulatora najbolje m stoje-pashu.. :lol:

Imamo sjelo uskoro u Novom gradu.. ja jebene manifestacije.. :roll:
_ambassador

Post by _ambassador »

eh sad samo na sekundu zamislite... kada ovakav jad vlada u sarajevu, capitol city-ju, pomislite kako je zivjeti u drugim kantonima/gradovima/selima...

mislim da kada gledas sve te nepravilnosti, pogotovo kada se radi o jednoj maloj zajednici, kao gorazdu, pa te iste nepravilnosti u prolazu vidis kako kesom od uha do uha setaju ulicama ko da su po gorazda oslobodili........ neznam, mozda da svi u isto vrijeme pocnemo kukati, mozda nas neko cuje?

ja samo znam jedno, kada dodje do te evolucije-revolucije, ili ono: vrijeme je da se krene, u gorazdu cemo to pratiti preko vijesti...

eto, reko da znate da ima i gore od goreg :D
Post Reply