Legenda o Ali-pasi

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Qler

#1 Legenda o Ali-pasi

Post by Qler »

jel ko gledao predstavu? kakva je? jesam li ja fulio ili niko nije otvorio temu o istoj?

kakav je glumac onaj Adnan?
manijak1

Post by manijak1 »

Jarane .........dobro si formulirao :D pitanja :oops: :D ......nisam gledao ne znam na šta misliš ( scenografija , dramaturgija :D autentičnost :D vremena :D .......) .........pojma ne znam samo sam upoznat da sam pogledao temu pa shodno istoj :D dao sebi oduška ............. :D pretpostavljam da taj Ado :D predstavlja lik i djelo paše Alija :oops: ........kako god ima istoimena džamija :oops: :D .
iceman ze

Post by iceman ze »

ja sam gledao i odusevljen sam, inace samo gledam komedije, ali ova predstava ima dosta komicnih situacija, za to su zaduzeni bili Mario Drmac, i onaj dr. lik sto glumi sa Enisom u ''Muji i Hasi'' sad znate ko je.....

Vrijedi 10 KM, malo mi se cinilo da je skupo, ali dobio sam prvi red, tako da sam odgledao predstavu bez da trepnem ocima......otidite, dozivite, svjedocite :D
flora.sa

Post by flora.sa »

iceman ze wrote:ja sam gledao i odusevljen sam, inace samo gledam komedije, ali ova predstava ima dosta komicnih situacija, za to su zaduzeni bili Mario Drmac, i onaj dr. lik sto glumi sa Enisom u ''Muji i Hasi'' sad znate ko je.....
Vrijedi 10 KM, malo mi se cinilo da je skupo, ali dobio sam prvi red, tako da sam odgledao predstavu bez da trepnem ocima......otidite, dozivite, svjedocite :D
Milan Pavlović.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: MP = redatelj a i režiser ujedno ? :oops:
Ko je dramaturg :? :D
flora.sa

Post by flora.sa »

...i moram reći :oops: da je to meni sjajna knjiga :-) ... nadam da je i predstava urađena na nivou... i mene :D se gleda, možda nekog i smuntam da odemo do teatra ovijeh dana... :D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D Izvini ja bih rado :D :D ali ne odgovara mi termin :oops: odigravanja ........djela :oops: :D
FortunaBela

Post by FortunaBela »

flora.sa wrote:...i moram reći :oops: da je to meni sjajna knjiga :-) ... nadam da je i predstava urađena na nivou... i mene :D se gleda, možda nekog i smuntam da odemo do teatra ovijeh dana... :D :D :D
E, zbog toga Vam zavidim.... :-?
flora.sa

Post by flora.sa »

manijak1 wrote::oops: :D Izvini ja bih rado :D :D ali ne odgovara mi termin :oops: odigravanja ........djela :oops: :D
Izvini :oops: ...je li te neko nešto pit"o??? :oops: :D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Sada jeste ..........maloprije nije ..........ali ja što mislim :D tako i uradim :oops: :D ..........Fojtuna........ :D :D biće repriza metar samo da akteri budu zdravi :D :D
FortunaBela

Post by FortunaBela »

manijak1 wrote::oops: Sada jeste ..........maloprije nije ..........ali ja što mislim :D tako i uradim :oops: :D ..........Fojtuna........ :D :D biće repriza metar samo da akteri budu zdravi :D :D
Haman ja sam vazda u Sa, kad je mrtva sezona....ni utakmicu ne mogu pogledat ko (htjedo napistai čojek)..... :-?
flora.sa

Post by flora.sa »

manijak1 wrote::oops: Sada jeste ..........maloprije nije ..........ali ja što mislim :D i uradim :oops: :D
pa odgovori kad te pitam... :D :D ...a ne javljaj se dok ti ne postavim pitanje :D :D :D ...i digni dva prsta :D ...kada ponovo poželiš da kažeš nešto :D :D :D ...ne ometaj druge đake...pardon forumashe u razvijanju :oops: :D :D diskusije :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

Draga Floro .........da si nastavnica ili profesorica .......da ne širim dalje ........postupak kod dizanja :D dozvole za riječ.........želim ti da spojiš ugodno sa korisnim :D u ovom slučaju .......biće i edukacije ......sa katarzom :oops: :D :D :D
tigris

Post by tigris »

to mi je jedna od prvih knjiga koje sam procitala :-) i gadno mi se ide na predstavu...inace zadnje sto sam vise puta pokusala pogledati je tvrdjava i nikad ne nadjem karte....pokusala rezervisati jope nisam uspjela :?

mozda sa legendom budem imala vise srece :roll:
tigris

Post by tigris »

to mi je jedna od prvih knjiga koje sam procitala :-) i gadno mi se ide na predstavu...inace zadnje sto sam vise puta pokusala pogledati je tvrdjava i nikad ne nadjem karte....pokusala rezervisati jope nisam uspjela :?

mozda sa legendom budem imala vise srece :roll:
nebi

Post by nebi »

Po cijenu da bude anatemisan...knjiga ima nivo "Prica partizanki" :roll:
Fair Life

Post by Fair Life »

FortunaBela

Post by FortunaBela »

manijak1 wrote::oops: Sada jeste ..........maloprije nije ..........ali ja što mislim :D tako i uradim :oops: :D ..........Fojtuna........ :D :D biće repriza metar samo da akteri budu zdravi :D :D
Ja gledala, reprizu.... :)
Irm@

Post by Irm@ »

mah ne da sam odusevljena predstavom i vishe od toga :-D :-D
uistinu cak i oni koji nisu procitali knjigu su bili zadovoljni...ekipa glumaca izvanredna...iako ne volim prokletinju :oops: od Kupusovica... ovo je fino odradio...
mada bih ja uzela drugog glumca za ulogu Alije onak vishe korpulentnog ali et :)
ko nije gledao...toplo preporucujem 8)
broj1

Post by broj1 »

Predstava je vrlo dobra.....prica je takva da nije ni trebalo biti vecih fula...scenografija je zanimljivo rijesena...ja sam bio prijatno iznenadjen..
Ipak pricu nosi nekoliko glumaca ( prema mom skromnom misljenju)....ali to nije Ali-pasa, vec Mula-Hasan dedo, i Ismet ( kojeg glumi E.Sijamija) ...pa recimo i Meho ( u liku J.Pejakovica)....
Zaista mi se svidio i sejtan na kanafi (M.Drmac)....
eto, toliko.....fina lagana prica koja je more bit' bila, il' mozda ipak nije.... 8-)
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Gojer reče za Ali pašu da je scenska sehara nezaborava....
I jeste jedna divna razglednica teatarskog smjera okrenuta jednom toplom osjećaju, jednom spomenaru sarajevskih uspomena, jednoj izgubljenoj, a tako nama dragoj atmosferi....Sarajevu...
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Kad vec raspravljate o Ali pasi, da vas pitam nesto :-) :-) :-)

Kakav je utisak na vas ostavila Almasa?
Onako, kako je pisac opisao njen karakter, uopce mi se nije svidjela. :sad:
A knjiga je odlicna. Procitala sam je pet puta :-D
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Almasa hm...Sve govori to da je njena ljubav ya Lepirom postala stvarna onog časa kad je saznala za njegovu perobrazu u visokog dostojanstvenika...(da je znala za njegovu ljubav dok je bio hamal samo bi se podsmjehnula), i to valjda sve govori.... :-?
rumenko

Post by rumenko »

sta gledo ba...cito knjigu prije po' godine otprilike..knjiga je super...
(nisam je cit'o po' godine...nego prije po'godine...da neko ne konta da sporo citam)
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

FortunaBela wrote:Almasa hm...Sve govori to da je njena ljubav ya Lepirom postala stvarna onog časa kad je saznala za njegovu perobrazu u visokog dostojanstvenika...(da je znala za njegovu ljubav dok je bio hamal samo bi se podsmjehnula), i to valjda sve govori.... :-?
A sto je onda Lepir, onaj dobricina, nju htio????
I Lepir se povrsno zaljubio :oops:

Jos uvijek osjetim smrad Hasan -dedine kuce :lol:
Post Reply