Legenda o Ali-pasi
Moderator: Chloe
- Qler
#1 Legenda o Ali-pasi
jel ko gledao predstavu? kakva je? jesam li ja fulio ili niko nije otvorio temu o istoj?
kakav je glumac onaj Adnan?
kakav je glumac onaj Adnan?
- manijak1
Jarane .........dobro si formulirao
pitanja
......nisam gledao ne znam na šta misliš ( scenografija , dramaturgija
autentičnost
vremena
.......) .........pojma ne znam samo sam upoznat da sam pogledao temu pa shodno istoj
dao sebi oduška .............
pretpostavljam da taj Ado
predstavlja lik i djelo paše Alija
........kako god ima istoimena džamija
.
- iceman ze
ja sam gledao i odusevljen sam, inace samo gledam komedije, ali ova predstava ima dosta komicnih situacija, za to su zaduzeni bili Mario Drmac, i onaj dr. lik sto glumi sa Enisom u ''Muji i Hasi'' sad znate ko je.....
Vrijedi 10 KM, malo mi se cinilo da je skupo, ali dobio sam prvi red, tako da sam odgledao predstavu bez da trepnem ocima......otidite, dozivite, svjedocite
Vrijedi 10 KM, malo mi se cinilo da je skupo, ali dobio sam prvi red, tako da sam odgledao predstavu bez da trepnem ocima......otidite, dozivite, svjedocite
- flora.sa
Milan Pavlović.iceman ze wrote:ja sam gledao i odusevljen sam, inace samo gledam komedije, ali ova predstava ima dosta komicnih situacija, za to su zaduzeni bili Mario Drmac, i onaj dr. lik sto glumi sa Enisom u ''Muji i Hasi'' sad znate ko je.....
- manijak1
Ko je dramaturg
- manijak1
-
FortunaBela
E, zbog toga Vam zavidim....flora.sa wrote:...i moram rećida je to meni sjajna knjiga
... nadam da je i predstava urađena na nivou... i mene
se gleda, možda nekog i smuntam da odemo do teatra ovijeh dana...
![]()
![]()
- manijak1
-
FortunaBela
Haman ja sam vazda u Sa, kad je mrtva sezona....ni utakmicu ne mogu pogledat ko (htjedo napistai čojek).....manijak1 wrote:Sada jeste ..........maloprije nije ..........ali ja što mislim
tako i uradim
![]()
..........Fojtuna........
![]()
biće repriza metar samo da akteri budu zdravi
![]()
- flora.sa
pa odgovori kad te pitam...manijak1 wrote:Sada jeste ..........maloprije nije ..........ali ja što mislim
i uradim
![]()
- manijak1
Draga Floro .........da si nastavnica ili profesorica .......da ne širim dalje ........postupak kod dizanja
dozvole za riječ.........želim ti da spojiš ugodno sa korisnim
u ovom slučaju .......biće i edukacije ......sa katarzom

-
tigris
to mi je jedna od prvih knjiga koje sam procitala
i gadno mi se ide na predstavu...inace zadnje sto sam vise puta pokusala pogledati je tvrdjava i nikad ne nadjem karte....pokusala rezervisati jope nisam uspjela
mozda sa legendom budem imala vise srece
-
tigris
to mi je jedna od prvih knjiga koje sam procitala
i gadno mi se ide na predstavu...inace zadnje sto sam vise puta pokusala pogledati je tvrdjava i nikad ne nadjem karte....pokusala rezervisati jope nisam uspjela
-
FortunaBela
Ja gledala, reprizu....manijak1 wrote:Sada jeste ..........maloprije nije ..........ali ja što mislim
tako i uradim
![]()
..........Fojtuna........
![]()
biće repriza metar samo da akteri budu zdravi
![]()
- Irm@
mah ne da sam odusevljena predstavom i vishe od toga
uistinu cak i oni koji nisu procitali knjigu su bili zadovoljni...ekipa glumaca izvanredna...iako ne volim prokletinju
od Kupusovica... ovo je fino odradio...
mada bih ja uzela drugog glumca za ulogu Alije onak vishe korpulentnog ali et
ko nije gledao...toplo preporucujem
uistinu cak i oni koji nisu procitali knjigu su bili zadovoljni...ekipa glumaca izvanredna...iako ne volim prokletinju
mada bih ja uzela drugog glumca za ulogu Alije onak vishe korpulentnog ali et
ko nije gledao...toplo preporucujem
-
broj1
Predstava je vrlo dobra.....prica je takva da nije ni trebalo biti vecih fula...scenografija je zanimljivo rijesena...ja sam bio prijatno iznenadjen..
Ipak pricu nosi nekoliko glumaca ( prema mom skromnom misljenju)....ali to nije Ali-pasa, vec Mula-Hasan dedo, i Ismet ( kojeg glumi E.Sijamija) ...pa recimo i Meho ( u liku J.Pejakovica)....
Zaista mi se svidio i sejtan na kanafi (M.Drmac)....
eto, toliko.....fina lagana prica koja je more bit' bila, il' mozda ipak nije....
Ipak pricu nosi nekoliko glumaca ( prema mom skromnom misljenju)....ali to nije Ali-pasa, vec Mula-Hasan dedo, i Ismet ( kojeg glumi E.Sijamija) ...pa recimo i Meho ( u liku J.Pejakovica)....
Zaista mi se svidio i sejtan na kanafi (M.Drmac)....
eto, toliko.....fina lagana prica koja je more bit' bila, il' mozda ipak nije....
-
FortunaBela
Gojer reče za Ali pašu da je scenska sehara nezaborava....
I jeste jedna divna razglednica teatarskog smjera okrenuta jednom toplom osjećaju, jednom spomenaru sarajevskih uspomena, jednoj izgubljenoj, a tako nama dragoj atmosferi....Sarajevu...
I jeste jedna divna razglednica teatarskog smjera okrenuta jednom toplom osjećaju, jednom spomenaru sarajevskih uspomena, jednoj izgubljenoj, a tako nama dragoj atmosferi....Sarajevu...
-
mamica papucarka
Kad vec raspravljate o Ali pasi, da vas pitam nesto
Kakav je utisak na vas ostavila Almasa?
Onako, kako je pisac opisao njen karakter, uopce mi se nije svidjela.
A knjiga je odlicna. Procitala sam je pet puta
Kakav je utisak na vas ostavila Almasa?
Onako, kako je pisac opisao njen karakter, uopce mi se nije svidjela.
A knjiga je odlicna. Procitala sam je pet puta
-
FortunaBela
Almasa hm...Sve govori to da je njena ljubav ya Lepirom postala stvarna onog časa kad je saznala za njegovu perobrazu u visokog dostojanstvenika...(da je znala za njegovu ljubav dok je bio hamal samo bi se podsmjehnula), i to valjda sve govori.... 
-
mamica papucarka
A sto je onda Lepir, onaj dobricina, nju htio????FortunaBela wrote:Almasa hm...Sve govori to da je njena ljubav ya Lepirom postala stvarna onog časa kad je saznala za njegovu perobrazu u visokog dostojanstvenika...(da je znala za njegovu ljubav dok je bio hamal samo bi se podsmjehnula), i to valjda sve govori....
I Lepir se povrsno zaljubio
Jos uvijek osjetim smrad Hasan -dedine kuce