korto_malteze wrote:propast, ne mogu a da te ne upitam: odakle dolazi tvoj motiv da napadas iskopavanje kao da, u najmanju ruku, osmanagic otvara konc. logor u visokom?
Znas koji je motiv
U ovoj yebenoj zemlji ima na stotine ljudi koji nastoje motivirati građane da se ukuljuče u akciju/inicijativu da se stvari u ovoj zemlji pocnu kretati nabolje. Da neduzim posljednju takvu akciju je pokrenuo pokret DOSTA.
ovim ljudima, koji od srca zele da svima bude bolje, niko ne poklanja paznju, jer prvo do sada je narod vjerovao mnogim i uvijek su ih ti iznevjerili i samo zloupotrebljavali (citaj pod nacionalne stranke), a drugo njima niko ne poklanja paznju jer je medijima interesantnije da pisu o svakojakim glupostima, ala bosanska piramida.
ovo je samo dio motiva. Nakon sto vrijeme prodje i nakon sto se svi uvjere da je piramida bila cista zajebancija, a narod vec povjerovo (jer svi od predsjednika drzave govore da je visocica piramida), narod ce jos teze vjerovati ljudima koji zaista zele dobro za sve.
I na kraju treci razlog al je i najmanje bitan, nervira me sto zivim u drzavi u kojoj a. djeca uce tri istorije, a b. odrasli vjeruju vise 'alternativnoj historiji' nego zvanicnoj.
I ti sad mene pitas odkud meni motiv da sam protiv da nam zvanicna historija bude atlantida, a da politike da narod uzme lopate u ruke i najtera politicare da rade svoj posao, imamo politiku gdje narod ide u brdo da kopa i trazi piramidu.
Pa to nema nigdje na svijetu.