Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
ludvig

Post by ludvig »

Propast1 wrote: Pa prijatelju moj, prema onome sto sam ja procitao o Semovim istrazivanjima, sve je povezano.

Atlantida - Semir vjeruje da Visocica ima veze sa piramidom.
:lol: Koji samo zlonamjernik, Hajde nadji nam tu negovu izjavu?
Propast1 wrote:
Naravno da ovo nema veze ni sa cim, isto kao sto Bosanska piramida sunca nema veze ni sa cim - jer zapravo je to obicno brdo.
Definitivno ti je vrijeme da odes na Visocicu i da se uvjeris da to nije OBICNO brdo :-)
Propast1 wrote: ja bi te zamolio da odes na alternativnu historiju i da procitas djela Sema the firera (nevjerujem da bi se neko od vas ljutio na nadimak firer=vođa)
pa da se uvjeris na osnovu kakve pozadine je on skontao da se radi o Bosanskoj piramidi sunca.
Po tebi Artur KlarK vjeruje u Ramu :-) ? Svojim cuvenim teleskopom osmatra nebo ne bi li je ugledao :-) Logika ti nije jaca strana :-)

Propast1 wrote: Posto ja nisam sve detaljno procitao, jer me inace gluposti nerviraju, kad sve pregledas javi nam kako je dosao na ideju da se piramida zove bas Bosanska?
Smeta ti naziv BOSANSKA? A-ha. :shock: Pa vjerovatno zbog toga sto se podrucje nalazi u Bosni? :? Zasto li se meksicke piramide zovu meksicke? :?
Propast1 wrote: Jer da je drugacije, trebalo bi Semira pitati sto u Egiptu ne zovu Keopsovu piramidu - Egipatska piramida sunca ili cega vec ne?
:-) :-)
Propast1 wrote: A sto se tice moderatora, neznam sta bi to ti: Da se samo ovde pise o cijenama suvenira iz Visokog?
Da se pise o temi : BOSANSKA PIRAMIDA SUNCA! :bih:
korto_malteze

Post by korto_malteze »

ne razumijem odakle dolazi taj jed i strah da 'će nam se neko smijati'. naročito danas, kada smo svjesni da nas nešto previše i ne vole u okruženju (a i šire, što bi rekao radišić) i da smo upućeni na sebe, da će nam se smijati i kada bi u svakom selu imali harvard, jer to nije podsmijeh već cerenje lica iskrivljenih mržnjom. zašto ne možemo biti zadovoljni onim što jesmo i pokušati malo pozitivnije gledati stvari oko sebe?

čitava prašina koja se podigla oko piramida u visokom je POZITIVNA razbibriga, nekome obećanje da će bez znoja doći do lagodnog života, nekom prilika da vidi kako obični ljudi u ovoj zemlji po prvi put gledaju na nešto sa zajedničke tačke gledišta ('super bi bilo da postoje, ali i ako ne postoje sve je to skupa dobra zajebancija'), nekom prilika da djeci ponudi mističnu priču o 'našim piramidama' pred spavanje a nekom da sjedi u prikrajku, ispija kafe i dobacuje 'jah, ku.ac cete moj iskopati!'. nema rizika da ce semir osmanagic unistiti neko nase nacionalno blago. tog rizika nema, koliko god nas plasili vajni strucnjaci koji ce reci kako su kameni blokovi do sada iskopani 'ostaci trga sredjevjekovnog grada koji je tu postojao'. pa super! eto, otkopao semir srednjvjekovni trg koji mi ne bismo nikada jer nam za taj posao treba 18 miliona eura kako bi mogli uhljebiti sve koji nam padnu na pamet. samo bosanac moze biti gnjida pa srociti saopstenje poput onog u kojem se citava prica o piramidama vezuje za 'muslim warlords', kako bi se jos malo posrali po svima nama.

elem, da ne kakim i ja previse, imam konkretno pitanje: zna li ko kako da se dodje do visocice, hocu djecu da vodim tamo sutra? gdje doci autom, gdje se parkirati? trebaju li gumene cizme, je li blato?
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

EXTRA EXTRA

evo josh jedna interesantna vijest

Image

http://www.rtv-visoko.ba/audio/semirsonda4.mp3 komentar osmanagicha , poslusaj
Semir Osmanagić se obratio javnosti novim saopštenjem

Na sjevero-istočnoj strani Visočice, takozvanoj sondi 4, gdje su se do sada otkopale tri sekcije ili podsonde, danas je u potpunosti otkriven jedan od kamenih blokova, poslije čega se došlo do saznanja da je slagan na manje kamene blokove. Upravo taj podatak su istraživači uzeli kao najvrednije otkriće dosadašnjih radova. Planiraju sada sastaviti podsonde da bi vidjeli kompletnu strukturu "platoa". Paralelono sa ovim gosp. Osmanagić se obratio i Visočanima sa željom da u dane vikenda zajedno sa timom istraživača i volontera budu na toj strani Visočice i svojim radom ili jelom i pićem proslave dosadašnji odrađeni posao.
Danas u Visoko nije došla ekipa CNN-a sa Chris Burns-om na čelu, ali će na Bosanskoj piramidi sunca biti u subotu. No, tu su ostale ekipe iz zemlje i svijeta koje "u stopu prate" najveće geoarheološko nalazište u svijetu za 2006.godinu.
Propast1

Post by Propast1 »

Opet sam pogrijesio. Semir misli da Visocica ima veze s atlantidom.

Mislim da ce ti Ludvig ovo pomoci da vidis namjere cuvenog istrazivaca Sema:

Tacno ispod temelja danasnje Piramide Sunca u Meksiku, Atlantidjani su otkrili podzemne pecine. Cetiri postojece komore su prosirili, a svodove ucvrstili teskim kamenim blokovima. Iznad njih, na povrsini zemlje, su podigli prvu, manju piramidu. Znatno pojacano energetsko strujanje su koristili prilikom duhovne inicijacije, prosvijetljenja, omogucavanja dusi da se slobodno krece kroz razlicite dimenzije.

A sad mi mrsko da ti pronalazim vezu sa njegovim izjavama o gradteljima visocice.

Al eto za vise vidi: http://www.alternativnahistorija.com/AH4.htm
Last edited by Propast1 on 21/04/2006 14:38, edited 1 time in total.
Piramidos

Post by Piramidos »

Na pocetku XXI stoljeca “zvanicna” historija se jos uvijek drzi teze da je covjekova civilizacija zapocela sa Sumerom prije 7000 godina i zatim nastavila sa Babilonom, Asirijom, starim Egiptom, Kinom, Indijom, preko anticke Grcke i Rima do moderne tehnoloske civilizacije Zapada.
Nece proci dugo i nasi potomci ce se smijati nasem neznanju i skucenosti.
Isuvise je dokaza o postojanju vrlo razvijenih tehnoloskih i ne-tehnoloskih civilizacija prije 12 000 i 50 000 godina da bi ih mogli ignorirati.
Ova knjiga vodi na uzbudljivo putovanje sirom Planete za koju naivno mislimo da je dobro poznajemo. Pri tome cemo izloziti sasvim konkretne dokaze o onima koji su zivjeli davno prije nas i zauvijek nestali u dubinama kosmicke historije.

AH7.DOC
ludvig

Post by ludvig »

korto_malteze wrote: elem, da ne kakim i ja previse, imam konkretno pitanje: zna li ko kako da se dodje do visocice, hocu djecu da vodim tamo sutra? gdje doci autom, gdje se parkirati? trebaju li gumene cizme, je li blato?
Hm... najbolje je starom cestom prema Kaknju nkih 1-2 km, onda ide skretanje na desno (ima putokaz, a lijevo je ulaz novu zgrade Preventa), jos 1km dolazi se na Ravne , ima ogroman parking, i u izgrdnji stajliste za autobuse. Ima i par restorana. Odatle je najbolje pjeske prema Visocici, ima 1 sat lagane setnje.

Gumene cizme...hm...pa zavisi od vremena, ako bude suho i suncano ne trebaju. Uzivaj i ti i tvoja djeca :thumbup:
ludvig

Post by ludvig »

Piramidos wrote: spamanje trolanja, spamanje, trolanje,
Molim moderatore da trolove uklone sa ove teme.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

stani malo bolan , pa kad vidim kako oni provociraju sto i ja necu

nazivaju, talibanima, vehabijama, i svim i svacim, pukne i meni film onda :x
ludvig

Post by ludvig »

Propast1 wrote:Opet sam pogrijesio.
A to kao nesto novo?
Piramidos

Post by Piramidos »

ludvig wrote:
korto_malteze wrote: elem, da ne kakim i ja previse, imam konkretno pitanje: zna li ko kako da se dodje do visocice, hocu djecu da vodim tamo sutra? gdje doci autom, gdje se parkirati? trebaju li gumene cizme, je li blato?
Hm... najbolje je starom cestom prema Kaknju nkih 1-2 km, onda ide skretanje na desno (ima putokaz, a lijevo je ulaz novu zgrade Preventa), jos 1km dolazi se na Ravne , ima ogroman parking, i u izgrdnji stajliste za autobuse. Ima i par restorana. Odatle je najbolje pjeske prema Visocici, ima 1 sat lagane setnje.

Gumene cizme...hm...pa zavisi od vremena, ako bude suho i suncano ne trebaju. Uzivaj i ti i tvoja djeca :thumbup:
i onda platis fino 1 km po satu na parkingu
e visocani ko vas nezna na ranu bi vas previo hihihihi
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

dajte malo se opustite, sta ste napeti ko nuklearna elektrana...

evo, nadjeno je bezivotno tijelo Oca prvog bosanskog faraona Amona Ba, Tutanhamona...

Image
black

Post by black »

po ko zna koji put vas upozoravam da pazite sta pisete..zamolio bih vas bez uvreda i postiranja suvisnih slika koje nisu vezane za temu..ovo su upozorenja pred ban za pojedince
dexcox

Post by dexcox »

Image

ahahaahaha
Kwaheri

Post by Kwaheri »

black wrote:po ko zna koji put vas upozoravam da pazite sta pisete..zamolio bih vas bez uvreda i postiranja suvisnih slika koje nisu vezane za temu..ovo su upozorenja pred ban za pojedince
hajde kad s te mogli edua i manijaka :? mozete vala i ove :x uvrede sipaju :x

Mirci, jel ono KTK? :D :D
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

zena wrote:
black wrote:po ko zna koji put vas upozoravam da pazite sta pisete..zamolio bih vas bez uvreda i postiranja suvisnih slika koje nisu vezane za temu..ovo su upozorenja pred ban za pojedince

jeste...
imaju vec i papuce, aladinke, sa vezenom Piramidom Sunca...
Meni su Visocaci kraljevi definitivno...bilo ne bilo piramide oni vjeruju, rade volonterski sto ce im se na kraju i isplatiti...
ako bude bilo saMse, ja idem volonterski da kopam, berem korov, sta god, makar na jedan dan i kad jednog dana bude otkriveno STA GOD DA JE POD ZEMLJOM, moci cu se busati u prsa i govoriti OVE RUKE SU OTKOPAVALE sta god...

bilo-ne-bilo piramide, meni je drago da se ovoliko ljudi interesuje za nesto sto nije folk koncert, derbi ili nacio prepucavanje (ako ignorisemo nek pojedince)...
Propast1

Post by Propast1 »

ludvig wrote:
Propast1 wrote:Opet sam pogrijesio.
A to kao nesto novo?

To znas prokomentarisati.

A zaboravis odgovor na tvoje postavljeno pitanje.

jeste li bas svi vi piramidasi balavci nekakvi ili se meni samo cini?

Halo treba reci ovima na FTV da stave te Zvjezdane staze, bar ce djeca nesta edukativno nauciti.
korto_malteze

Post by korto_malteze »

propast, ne mogu a da te ne upitam: odakle dolazi tvoj motiv da napadas iskopavanje kao da, u najmanju ruku, osmanagic otvara konc. logor u visokom?
Macuser

Post by Macuser »

El-bosniaco wrote:
http://www.stormfront.org

To su, ako se ne varam, a ne varam se, neonacisti. Sta i ocekivati od nekoga sa prefiksem EL?
Last edited by Macuser on 21/04/2006 15:03, edited 1 time in total.
black

Post by black »

mIRCerka wrote:
zena wrote:

jeste...
Meni su Visocaci kraljevi definitivno...bilo ne bilo piramide oni vjeruju, rade volonterski sto ce im se na kraju i isplatiti...
ako bude bilo saMse, ja idem volonterski da kopam, berem korov, sta god, makar na jedan dan i kad jednog dana bude otkriveno STA GOD DA JE POD ZEMLJOM, moci cu se busati u prsa i govoriti OVE RUKE SU OTKOPAVALE sta god...

bilo-ne-bilo piramide, meni je drago da se ovoliko ljudi interesuje za nesto sto nije folk koncert, derbi ili nacio prepucavanje (ako ignorisemo nek pojedince)...
svaka cast mirci..
radeljas

Post by radeljas »

nakon odlicnog teskta ivana lovrenovica u feralu pod naslovom:
"semirovi viseci vrtovi", mislim da svi koji nekriticki podrzavaju osmanagica i prekopavanje srednjevjekovnog grada trebaju otici tamo i lupati glavom o ono kamenje koje je izrovio.
a svi koji nemaju argumenata, pa nesto kao ruze, etiketiraju ivana lovrenovica su pokazali koliki su primitivci i koliko im cinjenice, argumenti, nauka i istorija ne znace nista ...

http://feral.mediaturtle.com/look/weekl ... rSection=1

citajte i obrazujte se ... a ne vjerujte avazu i semiru i njegovoj medijskoj kampanji prodaje lijepih zelja ...
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

To su, ako se ne varam, a ne varam se, neonacisti. Sta i ocekivati od nekoga sa prefiksem EL?
pa sta , video nije od njih, nego ga je neko nashao i postirao cccc

ti isti neonacisti se vishe raduju pronalasku piramide nego neki bosanci , tuzno ali tako je :-?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

mIRCerka wrote:
zena wrote:

jeste...

I upravo ov je poenta svakog normalnog razmisljanja. Mirci svaka cast!!!!
Propast1

Post by Propast1 »

korto_malteze wrote:propast, ne mogu a da te ne upitam: odakle dolazi tvoj motiv da napadas iskopavanje kao da, u najmanju ruku, osmanagic otvara konc. logor u visokom?
Znas koji je motiv

U ovoj yebenoj zemlji ima na stotine ljudi koji nastoje motivirati građane da se ukuljuče u akciju/inicijativu da se stvari u ovoj zemlji pocnu kretati nabolje. Da neduzim posljednju takvu akciju je pokrenuo pokret DOSTA.

ovim ljudima, koji od srca zele da svima bude bolje, niko ne poklanja paznju, jer prvo do sada je narod vjerovao mnogim i uvijek su ih ti iznevjerili i samo zloupotrebljavali (citaj pod nacionalne stranke), a drugo njima niko ne poklanja paznju jer je medijima interesantnije da pisu o svakojakim glupostima, ala bosanska piramida.

ovo je samo dio motiva. Nakon sto vrijeme prodje i nakon sto se svi uvjere da je piramida bila cista zajebancija, a narod vec povjerovo (jer svi od predsjednika drzave govore da je visocica piramida), narod ce jos teze vjerovati ljudima koji zaista zele dobro za sve.

I na kraju treci razlog al je i najmanje bitan, nervira me sto zivim u drzavi u kojoj a. djeca uce tri istorije, a b. odrasli vjeruju vise 'alternativnoj historiji' nego zvanicnoj.

I ti sad mene pitas odkud meni motiv da sam protiv da nam zvanicna historija bude atlantida, a da politike da narod uzme lopate u ruke i najtera politicare da rade svoj posao, imamo politiku gdje narod ide u brdo da kopa i trazi piramidu.

Pa to nema nigdje na svijetu.
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

mIRCerka wrote: jeste...

Zovi kada krenes da i ja povedem malog sa kanticom i lopaticom, da se dijete izigra... :D
Locked