Umjetnost flertovanja...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply

Uzivate li u flertovanju?

Crkao/la bih bez njega
15
47%
Flert???? Sta je to???
1
3%
U umjerenim kolicinama
8
25%
Boli me neka stvar za flert
0
No votes
Uzivao/la bih ja da znam kako se to radi :)
5
16%
Samo kad neko drugi prvi pocne
3
9%

Total votes: 32

anais_nin

#1 Umjetnost flertovanja...

Post by anais_nin »

Ali stvarno UMJETNOST...ko zna zna...ko ne zna, nek uci, valja ce mu u zivotu :D Jedna od najprijatnijih malih, sporednih stvari, koje i vama a i sparing partneru u flertovanju mogu dan popraviti...

Da li ste savladali umjetnost flertovanja? Ili ste rodjeni sa prirodnim talentom za tu aktivnost? Da li flertujete? Koliko cesto? S kim? :D

Meni su najdrazi oni neseksuValni flertovi....sa starim cika postarom, ili nekim klincem koji radi u obliznjoj trafici...bas bez ikakvih zadnjih motiva i skrivenih namjera...bezazleno i prijatno :D haj sad da cujem vas...
Stari

Post by Stari »

Postar...mljekar...elektricar....hm znao sam da sam protracio mladost radeci pogresne poslove al to fakat niko nije znao ljepse formulisati od ovog curetka.

Hej Anais_nin ...kad bi se covjek sad pod stare dane prekvalifikovao za postara ili mljekara...bil se mogao nadati nekom barem i sporadicnom nesexualnom flertu...ja to vidis, za ovo godina sto pozivjeh, nikad nisam dozivio ...ili je bio sexualan (a to je bilo davno) ili ga nije ni bilo(e taj fenomen je novijeg datuma).
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Pojma ne znam šta je to :D Stari de mi onako direktno objasni :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Stari wrote: Hej Anais_nin ...kad bi se covjek sad pod stare dane prekvalifikovao za postara ili mljekara...bil se mogao nadati nekom barem i sporadicnom nesexualnom flertu...ja to vidis, za ovo godina sto pozivjeh, nikad nisam dozivio ...ili je bio sexualan (a to je bilo davno) ili ga nije ni bilo(e taj fenomen je novijeg datuma).
recimo samo da moj postar odbija da ode u penziju zbog mene :lol: :D
Stari

Post by Stari »

Flert ...da ti objasnim...uh

Pa u moje doba je to bilo ono kad ti se smjesi nepoznata cura i srdacno cvrkuce s tobom poput slavuja u Nazorovim pjesmama...i taman kad budes 1/1 riesen da nesto poduzmes...u pogledu razjasnjavanja razloga njene extremne srdacnosti....desi se jedno ogromno medjutim

Ne znam kako je to danas.
manijak1

Post by manijak1 »

Ne znam kako je to Danas. :D
Ma skoro nikako :D :D nema je :D :D
SaInga

Post by SaInga »

Flertovanje je kao onaj slatki kolačić koji pojedes nakon dobrog ručka! Mmmmmmmm :-)

Al' naravno "neduzni" flert...saljudima koji su oko tebe kada si u nocnom zivotu, dopodnevnoj kafici... bezazleni

Vjerujem da nam je to svima nekakva dusevna hrana. Znas da nisi jos za odbacit!! Da bez obzira imas li ili nemas partnera znas da si atraktivan i zanimljiv suprotnom polu... A sa druge strane i sam uzivas/testiras svoje sposobnosti?! Zar ne?

barem ja tako mislim :dance:
manijak1

Post by manijak1 »

Flertovanje je kao onaj slatki kolačić koji pojedes nakon dobrog ručka! Mmmmmmmm
E pa ovo mmmmmmmmmmm mi sliči da ne nedostaje realizacije :D :D a to je najčešća loša posljedica .......očijukanja :D :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Meni je flert jednom bio preveden kao sarmiranje. "Pa ti sve sarmiras tamo"!!! takav je bio komentar na moje kurcenje po forumu :D :D

Za mene je flert vise vjezba dikcije nego nesto konkretno. I obozavam to raditi (kao i Brazzo, to nam je u familiji :D).
Sto rece ova(J) Salinga "Znas da nisi jos za odbacit!! " -upravo to. Jer ma koliko mi znali ko smo ipak nam s vremena na vrijeme treba neki cvrst dokaz.

Suludo mozda zvuci ali cesto "krenem pricu" samo do odredjene tacke tj. do tacke kada sam siguran da je mala "pala". Poslije toga gledam kako se pece na laganoj vatri (mucitelj :D).

E kad sam u vezi onda je to skroz drukcije, onda nema pecenja ali htjeo ili ne priznati i tada nesvjesno flertujem (sto je bio razlog moljih mnogih raskida).

Vidi kako sam fin momak jebo te, koja me to ne bi pozelila :D :D
Stari

Post by Stari »

Slozio bih se sa Manijakom .... i nastavljajuci istom terminologijom dodao. Centarfor se izgleda lose postavlja u guzvama oko kaznenog prostora ...otud slaba realizacija... :D ... uprkos prividnoj terenskoj inicijativi....vratar je uvijek nepogresivo postavljen , kako god krilni centrira....opet nista.

Da li je greska do taktike, loseg centarfora, kupljenog sudije ili neocekivano dobrog golmana...nikad nisam uspio skontati.
Eshek

Post by Eshek »

Auuu...slatki su mi ti neseksuvalni flertovi, ali kada tražim da me adrenalin kickne, okrećem se seksualnom flertu. Problem je kada to postane ozbiljno i na stol pada ponuda koja prevazilazi flert, a to me ne zanima.

Imam jubav koja je također mnooogo jaka u tim poslovima(prirodni talenat), pa jedno drugom prepričavamo događaje i razmjenjujemo iskustva. Ja nisam rođen s tim, morao sam to naučiti, pa su nam metode mnogo drugačije.

Mnogo je volem, ali nijesam ljubomoran na njene flertove. Čak mi je drago zbog nje. (Am I a sicko :? ) :D

Mislim da flert godi samopouzdanju i gledam na to vrlo pozitivno, pod uslovom da imaš postavljene granice i znaš gdje ne želiš ići, jer to više ne bi bio flert.

Inače smatram da dobar flert mora biti suptilan, to mu daje nešto posebno i prevazilazi kliše. I da treba koristiti adute koje neko ima. Moja draga npr. povuče donju usnicu (pali, pali :x ), to je slatko i ona je toga svjesna. Zato to i koristi, ali izgleda nenamjerno... Ja stisnem usne i vilicu kada se smijem, jer mi se stvaraju rupice na obrazima (slatki su, ccc), i smijem se tako da mi se stvaraju bore oko očiju. Svi mi imamo nešto takvo...

Ali je za mene definitivno najvažniji kontakt očima pri flertu. Ne smije se buljiti, ali mora biti direktnog eye-to-eye kontakta.

Ja šta sve nasrah...a zaboravio da je SA-X pun vukova... :roll:
Last edited by Eshek on 14/09/2005 10:24, edited 1 time in total.
manijak1

Post by manijak1 »

Da li je greska do taktike, loseg centarfora, kupljenog sudije ili neocekivano dobrog golmana...nikad nisam uspio skontati.
Rastužićeš me :D :D a bio sam :) :) a sada sam :( :( :( :( :( spoznao istinu ..........do nas je uvijek Stari :D :D one kada hoće nema sile :D :D koja može izostaviti realizaciju.
horns&drums

Post by horns&drums »

manijak1 wrote: one kada hoće nema sile :D :D koja može izostaviti realizaciju.
1000% tacno
novalic

Post by novalic »

fakat :D

sada me to podsjeti na nesto.. stari.. sigurno se i ti toga sjecas.. uprkos godinama i kopreni sjecanja...

flert.. kada znas da ce poslije nesto biti, ne mora biti sexsualno.. nego moze biti samo mazenje... ili poljubac... oni trenuci kada znas.. da je neizbjezno.. zato sto zelis.. da osjetis i da znas.. da li dodir uzbudjuje isto toliko kao i masta.. prvi dodir... koze.. miris.. onaj prvi tren kada se usne dodirnu.. zatvorene oci... i kada tones... i kada ti treba sva koncetracija da ne potones...

kada si duze u paru.. to se rjedje desava.. ali znam da se desava..

joooooj, sada sam se sva uzvrtila :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Novo ja bih tebe rado uzvrtio :D:D:D:D
manijak1

Post by manijak1 »

joooooj, sada sam se sva uzvrtila
:D :D Tu sam :D :D da to potvrdimo :D
manijak1

Post by manijak1 »

kada si duze u paru.. to se rjedje desava.. ali znam da se desava..
Novo ti ništa ne znaš :oops: :D o učinkovitosti učestalosti :D .
Treba ti pomoć :oops: :D
anais_nin

Post by anais_nin »

flertovanje NIJE isto sto i barenje :x :D ja bas iz tog razloga Flert nazvah umjetnoscu...i golemo svi gledaju flert iz SVOJE perspektive, ono da SEBI moral dizu... :lol: :D

ali flert u vecini slucajeva NE VODI nigdje...nikakvoj REALIZACIJI projekta (cast izuzetcima)...on je zadovoljstvo sam po sebi....onako u prolazu, spontano, neplanski, popravis i sebi i onoj drugoj osobi dan...

nekad naravno ima neplaniranih beneficija, tipa besplatan upad na Urbanov koncert, ali to je samo bonus :lol:
Stari

Post by Stari »

manijak1 wrote:
Rastužićeš me :D :D a bio sam :) :) a sada sam :( :( :( :( :( spoznao istinu ..........do nas je uvijek Stari :D :D one kada hoće nema sile :D :D koja može izostaviti realizaciju.
K vragu .sad si mi ga suknuo ...i to ono momacki....sto rece stanoviti B.Stulic.... :D obezvrijedjujes mi logiku :D (a i minuli rad ) ....znaci i ono malo sto sam u zivotu ipak uspio realizovati ...je bilo vec namjesteno - stoce reci ...to se dakle desilo ne mojom licnom zaslugom. Povlacim se u samocu da prostudiram novonastalu spoznaju.
micika

Post by micika »

horns&drums wrote:

Suludo mozda zvuci ali cesto "krenem pricu" samo do odredjene tacke tj. do tacke kada sam siguran da je mala "pala". Poslije toga gledam kako se pece na laganoj vatri (mucitelj :D).

:shock: :shock: :shock: :shock:

gluho bilo i coravo :oops: pu,pu,pu,odoh se napiti vode preko ozega :zzzz: :zzzz:
novalic

Post by novalic »

nije tacno.. flert moze biti i potpuno bez cilja, ili sa ciljem.. ili onako.. sta bude..

cak je najljepsi onaj.. gdje pustis... sva cula da rade onako kako im se hoce. naravno, ako osoba posjeduje minimum morala i samopostovanja.. i ako je uparena.. to utice na cilj flertovanja.. mada, po mome ubjedjenju, flertovanje i cilj.. nikako ne idu zajedno...
novalic

Post by novalic »

horns&drums wrote:Novo ja bih tebe rado uzvrtio :D:D:D:D

kako rece mici...pu pu pu.....
Stari

Post by Stari »

novalic wrote:nije tacno.. flert moze biti i potpuno bez cilja, ili sa ciljem.. ili onako.. sta bude..
cak je najljepsi onaj.. gdje pustis... sva cula da rade onako kako im se hoce. naravno, ako osoba posjeduje minimum morala i samopostovanja.. i ako je uparena.. to utice na cilj flertovanja.. mada, po mome ubjedjenju, flertovanje i cilj.. nikako ne idu zajedno...
Ciao novo

Kojem komentaru je ova replika adresirana?
novalic

Post by novalic »

ovoj tetici anais
anais_nin

Post by anais_nin »

novalic wrote:ovoj tetici anais
ja samo rekoh flert U VECINI slucajeva ne vodi nigdje...sto ne znaci da ne moze prerasti u nesto vise, ali onda to prestaje biti SAMO flert nego postaje barenje...to je bila moja poenta :D
Post Reply