Umjesto Mustafa dječak dobio ime Željko
- burekodsira
#1 Umjesto Mustafa dječak dobio ime Željko
Komšić mi je spasio suprugu i dijete
Zanimljivosti Vraćajući se sa službenog puta iz Zagreba, Komšić i njegova policijska pratnja na putu oko Maglaja, primijetili su da se nešto neobično događa budući da je automobil koji se ispred njih kretao imao upaljena sva četiri ...
... svjetla i krivudao je cestom. Upitavši kroz prozor vozača što se događa, dobili su odgovor da mu se supruga porađa te da žure u bolnicu u Zenicu. Da bi stigli na vrijeme, s obzirom na lošu cestu i gusti promet, Komšić je s pratnjom upaljenih rotacijskih svjetala vozio ispred bračnog para do bolnice kako bi im probio put.
Zahvaljujući njima, bračni par je na vrijeme stigao do bolnice i dobio zdravog sina, kojemu je ranije namijenjeno ime Mustafa, a koji će sada, kako je jučer novinarima Dnevnog lista potvrdio njegov oduševljeni otac Suad, zvati Željko.
"Upravo se vraćam iz Zenice, supruga i sin se odlično osjećaju zahvaljujući Željku Komšiću. Radilo se o hitnom porodu, iz Tešnja su nas uputili u Zenicu, a kada smo stigli negdje do Maglaja stiglo nas je vozilo u kojem je bio Željko Komšić i policijska pratnja te odatle su nas dopratili do bolnice", rekao je još uvijek uzbuđeni Suad.
Kazao je kako mu je ljubazna gospoda pomogla i iznijeti suprugu iz automobila.
"Jednostavno nemam riječi kojima bih zahvalio Željku Komšiću, koji mi je spasio suprugu i dijete, niti ću to zaboraviti dok sam živ. Prije pet godina događala se slična ovakva situacija i dvadesetpetogodišnja supruga mi je preminula tijekom poroda", priča Suad, koji se nedavno ponovno oženio i započeo život s Jasminkom, a kojemu je rođenje sina i uredan porođaj, zbog spomenutog iskustva, donijelo dodatno olakšanje.
Kazao je kako mu je maleni Željko drugo dijete, jer iz prvog braka ima curicu. Vidno uzbuđeni otac nakon svega, ima još samo jednu želju.
"Da mi je doživjeti da još jednom stisnem Željku ruku, ne mogu vjerovati da takav čovjek postoji", kazao je novinarima Dnevnog lista Suad.
Zanimljivosti Vraćajući se sa službenog puta iz Zagreba, Komšić i njegova policijska pratnja na putu oko Maglaja, primijetili su da se nešto neobično događa budući da je automobil koji se ispred njih kretao imao upaljena sva četiri ...
... svjetla i krivudao je cestom. Upitavši kroz prozor vozača što se događa, dobili su odgovor da mu se supruga porađa te da žure u bolnicu u Zenicu. Da bi stigli na vrijeme, s obzirom na lošu cestu i gusti promet, Komšić je s pratnjom upaljenih rotacijskih svjetala vozio ispred bračnog para do bolnice kako bi im probio put.
Zahvaljujući njima, bračni par je na vrijeme stigao do bolnice i dobio zdravog sina, kojemu je ranije namijenjeno ime Mustafa, a koji će sada, kako je jučer novinarima Dnevnog lista potvrdio njegov oduševljeni otac Suad, zvati Željko.
"Upravo se vraćam iz Zenice, supruga i sin se odlično osjećaju zahvaljujući Željku Komšiću. Radilo se o hitnom porodu, iz Tešnja su nas uputili u Zenicu, a kada smo stigli negdje do Maglaja stiglo nas je vozilo u kojem je bio Željko Komšić i policijska pratnja te odatle su nas dopratili do bolnice", rekao je još uvijek uzbuđeni Suad.
Kazao je kako mu je ljubazna gospoda pomogla i iznijeti suprugu iz automobila.
"Jednostavno nemam riječi kojima bih zahvalio Željku Komšiću, koji mi je spasio suprugu i dijete, niti ću to zaboraviti dok sam živ. Prije pet godina događala se slična ovakva situacija i dvadesetpetogodišnja supruga mi je preminula tijekom poroda", priča Suad, koji se nedavno ponovno oženio i započeo život s Jasminkom, a kojemu je rođenje sina i uredan porođaj, zbog spomenutog iskustva, donijelo dodatno olakšanje.
Kazao je kako mu je maleni Željko drugo dijete, jer iz prvog braka ima curicu. Vidno uzbuđeni otac nakon svega, ima još samo jednu želju.
"Da mi je doživjeti da još jednom stisnem Željku ruku, ne mogu vjerovati da takav čovjek postoji", kazao je novinarima Dnevnog lista Suad.
- nebojeplavo
Svaka cast
Cestitam sretnim roditeljima!
Cestitam sretnim roditeljima!
-
kub lajkan
Majstore, opravdavas svaki glas koji si dobio! 
-
Pearl
ma jaFair Life wrote:Zasto nije naisao u tom trenutku Haris ili Safet Halilovic... ili barem Mirnes, ha ?? Nije... jer je ovo sve namjesteno.
Vidi se iz aviona...
zvali su oni harisa, kaze nije mogao... nastavlja borbu na odbrani BIH
(od posljednje emisije "60 minuta" ne mogu da se prestanem smijati na ovu patriotsku izjavu jedinoh nam harisa).. moj idol....
- van Basten
lijepo je vidjeti da jos ima ljudskosti kod pojedinaca
Željki svaka čast
- seln
Ma nije to...dok bi Christian, agilan kakav jeste, stigao do bolnice....zena bi se porodila i jos jednom zatrudnila.Sogan wrote:ili jos gore Visoki predstavniktempora wrote:Sreca pa nije Ceric naisao.pa da se bebica, nesudjeni Mustafa, zove Christian Ibrahimovic
- Edin H.
Zeljko bi ovdje morao postaviti sebi pitanje zasto ova familija nije bila u mogucnosti da zovne Hitnu Pomoc koja bi suprugu prevezla u bolnicu i da utvrdi "vrijeme potrebno da se odgovori na poziv" u raznim dijelovima BiH.
Ukoliko se utvrdi da potrebno vrijeme nije zadovoljavajuce da predlozi nacine za rjesenje ovoga problema.
Ukoliko se utvrdi da potrebno vrijeme nije zadovoljavajuce da predlozi nacine za rjesenje ovoga problema.
-
Vingo
Edin H. wrote:Zeljko bi ovdje morao postaviti sebi pitanje zasto ova familija nije bila u mogucnosti da zovne Hitnu Pomoc koja bi suprugu prevezla u bolnicu i da utvrdi "vrijeme potrebno da se odgovori na poziv" u raznim dijelovima BiH.
Jelde da se zayebavas? Jelde?
- R2D2_SA
Isli su jer su bili u BL , susreli se se princom i Chamilom:)...a Zeljko ne zeli da se vozika avionom kao Dodik kad se vec vozi u Skodi. Ma king je majke mi...mIRCerka wrote:Ne znam, iskreno, bilo je prelijepo vidjeti nas zuti trokut u sred Zagreba....
Nije mi jasno sto su isli autima, ali zbog ovog slucaja, neka su....
a nece se valjda Zeljko baviti i uredjenjem Hitne pomoci u BiH, ali svakako ti je opaska na mjestu, samo ne na pravu adresu
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Sve je to stvar kucnog odgoja u kojem se ako je sve normalno djeca uce da pomognu svakome u nevolji. Zeljkov otac je radio u Socijalnom a isto tako na centrali je u Socijalnom radio jedan slijepi covjek. Zeljkov otac ga je svako jutro vodio na posao i to je trajalo godinama. dakle imao je od koga da pokupi tu humanost. Bravo majstore, jer sta god da si u zivotu najvaznije je da si prvo covjek.
- seljak_cojek
Ne kontam ko ti je ovaj ĆamilR2D2_SA wrote:Isli su jer su bili u BL , susreli se se princom i Chamilom:)...a Zeljko ne zeli da se vozika avionom kao Dodik kad se vec vozi u Skodi. Ma king je majke mi...mIRCerka wrote:Ne znam, iskreno, bilo je prelijepo vidjeti nas zuti trokut u sred Zagreba....
Nije mi jasno sto su isli autima, ali zbog ovog slucaja, neka su....
Željko je još jednom pokazao da još ima ljudi, nisu izumrli iako su ugrožena vrsta.