Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
- Ateista
#1 Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
Ovaj clanak se upravo pojavio na vijestima ovog portala, ljudi poginuli zato sto se pilot molio bogu umjesto da reaguje i pokusa da ih spasi.
Ovo je samo jedan grub primjer negativnog uticaja religije na ljude - religija utice na ljude tako da izlaz iz odredjenih situacija traze u vanjskim faktorima, odnosno bodu umjesto da sami pokusaju da rijese problem. Ovakvih primjeraje puno, samo ne sa ovako ozbiljim posljedicama, ovaj je samo jedan od onih puno ozbiljnijih.
Ovo je samo jedan grub primjer negativnog uticaja religije na ljude - religija utice na ljude tako da izlaz iz odredjenih situacija traze u vanjskim faktorima, odnosno bodu umjesto da sami pokusaju da rijese problem. Ovakvih primjeraje puno, samo ne sa ovako ozbiljim posljedicama, ovaj je samo jedan od onih puno ozbiljnijih.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
hamdija
#3 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
Joj ateista sto mozes kakitiAteista wrote:Ovaj clanak se upravo pojavio na vijestima ovog portala, ljudi poginuli zato sto se pilot molio bogu umjesto da reaguje i pokusa da ih spasi.
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#4 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
Ne bih rekla da je ovo primjer loseg utjecaja religije na ljude. Ovo je primjer toga sta se desava kad covjek pocne da panicari u situacijama kada je potrebna hladna glava. Igrom slucaja, ovaj pilot se poceo moliti. Mogao je tako isto da pocne da se histericno smije ili da urla. Jednostavno nije imao to u sebi da hladne glave razmisli sta treba da uradi i da uradi to.
Za razliku od tvog primjera, dosta sam puta slusala iz prve ruke o tako isto nekim opasnim i uznemirujućim događajima (npr u ratu) gdje su zivoti ljudi bili u opasnosti, medjutim, kad su prizvali Njegovo ime u sebi, kazu kako su odjednom osjetili neki mir, i mogli su da razmisljaju kako treba i uradili su po tom ono sto je u tom trenu bilo nabolje i najpametnije.
Znaci nije ovdje u pitanju molitva niti Bog, vec samo kakva si osoba u kriznim situacijama. Da li si panicar ili action-man
A ako si paničar, uvijek ima nesto sto ces uraditi u kriznom momentu- ako nista drugo pasti u nesvijest.
Ali to je samo moje misljenje...
Za razliku od tvog primjera, dosta sam puta slusala iz prve ruke o tako isto nekim opasnim i uznemirujućim događajima (npr u ratu) gdje su zivoti ljudi bili u opasnosti, medjutim, kad su prizvali Njegovo ime u sebi, kazu kako su odjednom osjetili neki mir, i mogli su da razmisljaju kako treba i uradili su po tom ono sto je u tom trenu bilo nabolje i najpametnije.
Znaci nije ovdje u pitanju molitva niti Bog, vec samo kakva si osoba u kriznim situacijama. Da li si panicar ili action-man
Ali to je samo moje misljenje...
- jaza_HZSA
#5 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu

WHERE IS YOUR GOD NOW?
Last edited by jaza_HZSA on 26/03/2009 16:23, edited 21 times in total.
- hepek071
#6 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
Allah je ograničeno svemoćan...ipak je pilot spasio svoju guzicu. Valjda je trebalo i ovih 16 putnika, što su poginuli, da se isto mole. Ovo baš pokazuje koliko je religija privatna stvar pojedinca a ne kolektivna baština.
Mislim da bi pilota trebalo pitati da li se molio samo za sebe ili za sve putnike? Da raščistimo jel ovo funkcioniše ili ne.
Mislim da bi pilota trebalo pitati da li se molio samo za sebe ili za sve putnike? Da raščistimo jel ovo funkcioniše ili ne.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
uhhh, kako smo samo zlonamjerni...hepek071 wrote:Allah je ograničeno svemoćan...ipak je pilot spasio svoju guzicu. Valjda je trebalo i ovih 16 putnika, što su poginuli, da se isto mole. Ovo baš pokazuje koliko je religija privatna stvar pojedinca a ne kolektivna baština.
kako je ono išao hadis: prvo sveži kamilu, pa se onda zamoli Bogu da se ne otrgne... tako nekako...
ili kako ono bješe: pomozi sebi i Bog će ti pomoći... i ko je sad tu kriv?
pa naravno pilot. da je toliko pod uticajem religije znao bi za ovo što rekoh pa bi spasio ljude... vidiš, možda je on bio neki ateista pa kad je vidio da ide u helać odlučio da nabrzinu postane pobožan, ali nije ovo znao i TRAS...
- HAVANA
#8 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
Slabo je izmolio.
- Sunrise00
#9 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
Bezveze je ovako suditi o nekome. Ne znamo kako bismo se mi ponasali u toj situaciji. Neko bi histericno plakao, neko panicio, neko bi se onesvijestio. Uglavnom, rijetko ko bi ostao priseban..
- Chmoljo
#10 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
pa velim, garant bio ateista, pa se pokajo...HAVANA wrote:Slabo je izmolio.
-
rizo
#11 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
Trebao je prvo da se pomoli Bogu, pa onda uz Njegovu pomoc da pokusa spustiti avion. Ima ona jedna prica is historije islama kada je jedan ucenjak rekao da zali nevjernike jer iako zive za dunjaluk nisu okusili ono najljepse na njemu, a to je vjera u Allaha Milostivog...Ateista wrote:Ovaj clanak se upravo pojavio na vijestima ovog portala, ljudi poginuli zato sto se pilot molio bogu umjesto da reaguje i pokusa da ih spasi.
Pozdrav
- ProS
#12 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
Ma ko ti to baje - e
Ma ko ti to baje - e
Ma ko ti to baje - e
- HAVANA
#13 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
rizo wrote:
Trebao je prvo da se pomoli Bogu, pa onda uz Njegovu pomoc da pokusa spustiti avion.
Pozdrav
Jes lako bit pilot.
-
rizo
#14 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
Nije to bitno, nego je bitno to da mi ne mozemo niti trepnuti bez Allahove dz.s volje i pomoci....HAVANA wrote:rizo wrote:
Trebao je prvo da se pomoli Bogu, pa onda uz Njegovu pomoc da pokusa spustiti avion.
Pozdrav
Jes lako bit pilot.
- BHF_Manijak
#15 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
Samo cu reci:GLUP PRIMJER DOKAZIVANJA NECEGA!!!
nit je meni ovo primjer da vjera necemu losem vodi nit da treba NE vjerovati!!!po meni,jako glup covjek i nsta vise,treba da SVE poduzmes sto je u tvojoj mopci pa da se onda na Gospodara oslonis,a ne izvalit se i gladit muda u avionu a reci ma Allah ce da nas spasi....nije to vjera nit vjera to zahtjeva od tebe....a neko upita za hadis,tacno je,kad je dosao jedan beduin i kad ga je Poslanik upitao jesil svezao devu,on je rekao oslanjam se ja na Allaha, Poslanik odgovara svezi ti devu pa se osloni na Allaha!!ko ima imalo mozga shvatit ce
ovaj pilot,ma koje vjere bio,reci cu da je pogresno interpretiro vjeru i pogresno shvatio neke stvari,nije lose to sto je on molio se Bogu ali lose je sto nista nije poduzeo u toj situaciji da spasi ljude!!!
nit je meni ovo primjer da vjera necemu losem vodi nit da treba NE vjerovati!!!po meni,jako glup covjek i nsta vise,treba da SVE poduzmes sto je u tvojoj mopci pa da se onda na Gospodara oslonis,a ne izvalit se i gladit muda u avionu a reci ma Allah ce da nas spasi....nije to vjera nit vjera to zahtjeva od tebe....a neko upita za hadis,tacno je,kad je dosao jedan beduin i kad ga je Poslanik upitao jesil svezao devu,on je rekao oslanjam se ja na Allaha, Poslanik odgovara svezi ti devu pa se osloni na Allaha!!ko ima imalo mozga shvatit ce
ovaj pilot,ma koje vjere bio,reci cu da je pogresno interpretiro vjeru i pogresno shvatio neke stvari,nije lose to sto je on molio se Bogu ali lose je sto nista nije poduzeo u toj situaciji da spasi ljude!!!
-
ate
#16 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
A mozemo li pociniti haram bez njegove dozvole (da ne kazem volje i pomoci)rizo wrote: Nije to bitno, nego je bitno to da mi ne mozemo niti trepnuti bez Allahove dz.s volje i pomoci....
- illuminated
#17 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
ja imam jedan drugi fol kad se molim.
Kazem: " Boze, pomozi jos sad i nemoj vise..."
Vazda upali
Kazem: " Boze, pomozi jos sad i nemoj vise..."
Vazda upali
-
rizo
#18 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
Kao sto rekoh, ne mozemo nista...ate wrote:A mozemo li pociniti haram bez njegove dozvole (da ne kazem volje i pomoci)rizo wrote: Nije to bitno, nego je bitno to da mi ne mozemo niti trepnuti bez Allahove dz.s volje i pomoci....
-
donBeton
#19 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
PA, @Ateista, šta nam je raditi?
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#20 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
Mozemo :donBeton wrote:šta nam je raditi?
a) postirati sve slike srusenih aviona kojima su upravljali ateisti
b) uvesti IQ test prilikom pristupa forumu
c) nadati se da ce tema uskoro biti zakljucana
Nadam se da ce pobijediti c ) opcija.
- Chmoljo
#21 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
ili opcija d) odakle dolazi tolika plemenitost ateista da nas upućuju na pravi put...Latina wrote:Mozemo :donBeton wrote:šta nam je raditi?
mislim, oni ionako kažu da ćemo poslije zadnjeg izdisaja svi završiti na istom mjestu... ih, da sam ja ateista ko da bih se ja natezao sa zadojenim ovčicama.
'vako, nejma mi druge, nego u stado i mekeći...
-
rizo
#22 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
Chmoljo wrote:ili opcija d) odakle dolazi tolika plemenitost ateista da nas upućuju na pravi put...Latina wrote:Mozemo :donBeton wrote:šta nam je raditi?
mislim, oni ionako kažu da ćemo poslije zadnjeg izdisaja svi završiti na istom mjestu... ih, da sam ja ateista ko da bih se ja natezao sa zadojenim ovčicama.
'vako, nejma mi druge, nego u stado i mekeći...
- kurty
#23 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
Desila se poplava u nekom selu...I Mujo je bio vjernik...poceo da se moli da ga Bog spasi...Naiso Haso sa camcem i zove Muju da uskoci...A Mujo njemu "necu, mene ce Bog spasiti"...I mujo nastavio da se moli kad nakon nekog vremena naidje Suljo sa nekim camcem i zove Muju ...kaze Mujo "Necu, mene ce Bog spasiti"...i ceko Muju ceko u ugusio se...I kad je preselio na drugi Svijet dosao pred Boga i pita on Boga "pa Boze, sto me ne spasi ...bio sam vjernik cijeli zivot, i moli se da me spasis a vidi sad sam mrtav"....A Bog ce njemu "pa poslo sam ti Hasu- nisi htjeo da se spasis, pa sam ti poslao Sulju-opet nisi htjeo...ne znam zasto se bunis sada"
PILOT=MUJO
PILOT=MUJO
-
nigdje.nikog
- Gaia
#25 Re: Umjesto da spusti avion, pilot se molio bogu
poginulima je istekao "ugovor", a pilotu nije. jednostavno!