ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

huble2007

#1 ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by huble2007 »

evo jedan od primjera zbog kojih bh telecom propada polako ali sigurno:

BH TELECOM ULTRA START PAKET 10 KM

USP sadrzi 7 KM na vašem Ultra računu
Prema dva izabrana BH Mobile broja telefonirajte i šaljite SMS 50% jeftinije!

MREZA HALOO ERONET 4 KM

Vrijeme skupih poziva je prošlo.
Ukoliko budete dovoljno brzi, još uvijek stignete za 4 KM kupiti haloo start paket s dvije SIM kartice. Na jednoj SIM kartici dobijete 4 KM na računu, a na drugoj 1 KM na računu, tako da jedan haloo broj možete pokloniti kome Vi želite i pričati besplatno unutar haloo mreže.

M:TEL FREND PAKET 4 KM

Startni paketi po cijeni od 4 KM!
FREND startni paket sada košta 4 KM, sa 4 KM na računu koje su vam na raspolaganju za korišćenje kao početni bonus, a extra bonus je dodijeljen kao 500 SMS poruka prema svim mrežama i 500 MB mobilnog interneta.

Da bi najbolje komunicirali, svi FREND korisnici koji koriste tarifni model HIT imaju priliku da iz m:tel mreže izaberu tri broja sa kojima mogu razgovarati po cijeni od 0 KM/min
talić

#2 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by talić »

M:Tel zvuči najbolje ali kad se sjetim da dobit M:Tel-a završava u Srbiji a jednim djelom vjerovatno i džepovima nekih "Biznismena" koji su rušili Bosnu onda ću radije ostati na BH telekomu i živjeti sa činjenicom da je 110 miliona dobiti završilo u budžetu Federacije BiH.
Kupujmo domaće !
Urban B.

#3 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by Urban B. »

Jal zavrsilo u rukama lopava iz Srbije il Bosne meni bas svejedno:D

Trenutno imam telekomovu ultru al bi htio da uzmem jos jednu karticu za moju hanumu i mene :D
Mozel neko preporucit sta je najbolje?imal kakva opcija da se mogu slati besplatne poruke? :D
talić

#4 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by talić »

Urban B. wrote:Jal zavrsilo u rukama lopava iz Srbije il Bosne meni bas svejedno:D

Trenutno imam telekomovu ultru al bi htio da uzmem jos jednu karticu za moju hanumu i mene :D
Mozel neko preporucit sta je najbolje?imal kakva opcija da se mogu slati besplatne poruke? :D
znači tebi je svejedno da li završi u džepovima onih koji su plaćali ubijanje i rušenje Bosne ili u plaćama naših profesora, policajaca, vojnika,... :shock:
casanova123

#5 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by casanova123 »

talić wrote:
Urban B. wrote:Jal zavrsilo u rukama lopava iz Srbije il Bosne meni bas svejedno:D

znači tebi je svejedno da li završi u džepovima onih koji su plaćali ubijanje i rušenje Bosne ili u plaćama naših profesora, policajaca, vojnika,... :shock:
A sta je sa politicarima, "direktorima" i "managerima" telekoma, te raznim drugim peracima novca?
svakako su svi na minimalcu. profesoru 800 km plata. pa gdje dalje :D
policajac riskira zivot na ulici za isto toliko.

a svakako svima nama uzima "drzava" porezom. Zar nije bolje da se ustedi na kartici telefonskoj nego da "pomognemo" ovim nasim lopovima.

Kako god okrenes ide "losim" ljudima novac. ISto ti je telekom ili halloo ili eronet, ili mtel..
mozda su to neke moje predrasude, ako se ne slazes, nema veze.

Pozz
talić

#6 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by talić »

casanova123 wrote:
talić wrote:

A sta je sa politicarima, "direktorima" i "managerima" telekoma, te raznim drugim peracima novca?
svakako su svi na minimalcu. profesoru 800 km plata. pa gdje dalje :D
policajac riskira zivot na ulici za isto toliko.

a svakako svima nama uzima "drzava" porezom. Zar nije bolje da se ustedi na kartici telefonskoj nego da "pomognemo" ovim nasim lopovima.

Kako god okrenes ide "losim" ljudima novac. ISto ti je telekom ili halloo ili eronet, ili mtel..
mozda su to neke moje predrasude, ako se ne slazes, nema veze.

Pozz
Ta logika nas uništava. U Zenici trgovine propadaju a u Vitezu cvjetaju. Zeničani idu u Vitez u kupovinu i novac koji uštede (ako šta uštede) potroše na gorivo do Viteza i nazad. Bolje je telekomu platiti i 50% skuplje i na taj način ostaviti novac da se tu vrti nego dozvoliti da istog trena završi na računu u BL tj. Srbiji. ;-)
Urban B.

#7 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by Urban B. »

Joj talicu sta se palis ba,tema je : ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi, i libo me za sve te nacionalisticke price i jebena poredjenja!
hurmasica

#8 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by hurmasica »

Ja sa svojim cojkom odnedavno razgovaram preko Hallo broja. Nama je isplativo, jer je uspostava poziva izmedju nas 9 feninga a mozes da pricas koliko hoces.
Samo je problem sto kada napunis 5km to ti vazi samo 15 dana, tako da u tih 15 dana i ne uspijem potrositi tih 5km.

S tim da je jako skupo zvati sa tog broja druge mobilne mreze, poruke su prema svim brojevima i mrezama 11 feninga, tj i prema ovom prijatelj broju.
burekodsira

#9 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by burekodsira »

nama treba ili odluka RAKa ili suda da su operateri duzni da ostave kredit dostupan zauvjek... ko njima daje pravo nas kredit (bolje receno pare) da ukine nakon 15 dana iako sam ga regularno uplatio. Ako misle ogranicavati onda neka to bude na godinu dana pa nakon toga da uvedu neku dadzbinu od 10ak maraka za troskove reaktivacije npr...
Halcyon

#10 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by Halcyon »

Tarifni modeli ERONET-a, m:tel-a i BH Moble-a (za prepaid) su identični cijenama. Razlike su +/- 0,01 KM, te eventualno u obračunskoj jedinici.

Ono što m:tel (a od skora i ERONET) izdvaja jesu povremene akcije tipa besplatne minute, poruke i sl. Ali ni to se ne isplati ukoliko niste okruženi korisnicima tih mreža, tj. besplatne minute se mogu koristiti samo unutar tih mreža.

Tako da ne vidim neku isplativost u prelasku sa Ultre na prepaid usluge druge dvije mreže.
Urban B.

#11 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by Urban B. »

Ja sam kontao uzeti drugi broj za djevojku i sebe,i interesuje me sta mi je najbolje!ova halo varijanta otpada jer poruke su preskupe i ne isplati se!
starii

#12 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by starii »

najbolje da svako koristi ono sto mu najvise paše...ja sam koristio bhtelecom fiksini za pozive sa tuzlom,medutim skupi su i presao na eronet 1000min dzabe...do sada sam ustedio dosta,onda kad mi eronet bude skup precu na nekog drugog operatera...vremena patriotizma su davno prosla..dok su neki izasli iz rata bez ruku i nogu drugi su izasli sa dzipovima, vikendicama, kucama..etc ali to je za neku drugu temu..
johnny_blazze

#13 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by johnny_blazze »

meni hallo najbolji ako ti treba za djevojku ili nesto tako,9kf i pricaj do zore uzmes neki stari mob i koristis ga ja ustedim dosta na taj nacin
StupskaBitanga

#14 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by StupskaBitanga »

biće svega sada u BH Mobile pa ćete vidjeti
neki

#15 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by neki »

Od 1.januara 2012. godine na svim prodajnim mjestima BH Telecoma i kod ovlaštenih distributera moći ćete kupiti NOVI Ultra start paket BH Telecoma, po cijeni od 5 KM, sa uključenih 5 KM na računu za obavljanje razgovora i korištenje drugih usluga.

http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M55cdda57ec8.html
zateznistub

#16 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by zateznistub »

neki wrote:Od 1.januara 2012. godine na svim prodajnim mjestima BH Telecoma i kod ovlaštenih distributera moći ćete kupiti NOVI Ultra start paket BH Telecoma, po cijeni od 5 KM, sa uključenih 5 KM na računu za obavljanje razgovora i korištenje drugih usluga.

Ma jok ba, evo @huble kaze propade Telekom k'o zeton :-)
Halcyon

#17 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by Halcyon »

neki wrote:Od 1.januara 2012. godine na svim prodajnim mjestima BH Telecoma i kod ovlaštenih distributera moći ćete kupiti NOVI Ultra start paket BH Telecoma, po cijeni od 5 KM, sa uključenih 5 KM na računu za obavljanje razgovora i korištenje drugih usluga.

Hoće li konačno i nova, sedmocifrena numeracija u prodaju?
neki

#18 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by neki »

Halcyon wrote:

Pa to rekose da ce poceti sa 060..
Dionysios

#19 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by Dionysios »

Ko daje najbolje cijene za poruke prema inostranstvu? Vazi li onaj bhtelecom-ov popust 50% jeftinije i kada se salju poruke prema njihovom broju u inostranstvu?

Hvala!
Halcyon

#20 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by Halcyon »

neki wrote:
Halcyon wrote:

Pa to rekose da ce poceti sa 060..
Pa da, još 2010. godine su od CRA dobili dozvolu za korištenje predbroja 060, a do dan-danas u prodaju nisu puštene SIM kartice sa tim predbrojem. Pa me interesuje planira li se i to od januara?
Halcyon

#21 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by Halcyon »

Dionysios wrote:Ko daje najbolje cijene za poruke prema inostranstvu? Vazi li onaj bhtelecom-ov popust 50% jeftinije i kada se salju poruke prema njihovom broju u inostranstvu?

Hvala!
ERONET, uz tarifu !hej SMSajmo. Cijena poruke je 0,11 KM ali je svaka druga besplatna, kako unutar BiH tako i prema inozemstvu.

edit: A popust vrijedi, nema veze što je broj u inozemstvu, bitno je da je iz mreže BH Mobile. ;)
Utokkha

#22 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by Utokkha »

Ujedinjenje BH Telekoma i HT Mostara?

Ministar prometa i komunikacija Federacije BiH Enver Bijedić rekao je danas da se razmatra mogućnost ujedinjenja dva telekom i poštanska operatera u ovome entitetu od kojih je u telekomu sa sjedištem u Mostaru suvlasnik i T-Hrvatski telekom iz Zagreba.

Imamo dva telekoma i dvije pošte, a ujedinjenjem u jednu dobilo bi se na učinkovitosti, brzini, prihodima, smanjenju administracije, rekao je Bijedić za mostarski Dnevni list.

Po njegovim riječima ujedinjenjem bi se povećala i konkurentnost u odnosu na M-Tel iz Republike Srpske kojega je prije pet godina privatizirao srbijanski telekom i koji od tada povećava tržišni udjel u cijeloj Bosni i Hercegovini.

U Federaciji BiH funkcionira BH Telekom sa sjedištem u Sarajevu i HT Mostar sa sjedištem u Mostaru koji pokrivaju uglavnom većinska bošnjačka i hrvatska područja.

Ministar Bijedić je odbacio mogućnost da vlada u ovoj godini privatizira BH Telekom unatoč brojnim problemima i projiciranom proračunskom deficitu.

"Oko toga još nema govora i mislim da to nije rješenje", dodao je Bijedić.

Suvlasnici HT-a Mostar su Federacija BiH koja ima udjel od 50,10 posto, T-Hrvatski telekom iz Zagreba je vlasnik 39,10 posto udjela, Hrvatska pošta Zagreb 5,23 posto, a mali dioničari imaju 5,57 posto.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by Truba »

nažalost moram reći da je bh telekom najbolji za moje potrebe

koristim kombinaciju M:tela i bh telekoma i odlično se slažu :D

eronet je najgori
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by Truba »

Dionysios wrote:Ko daje najbolje cijene za poruke prema inostranstvu? Vazi li onaj bhtelecom-ov popust 50% jeftinije i kada se salju poruke prema njihovom broju u inostranstvu?

Hvala!
m:tel paket salji je najbolji za poruke
sve poruke 6 ili 12 pf zavisno jel ubutar bih ili van bih
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#25 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi

Post by Entropio »

Je li počela prodaja 060 brojeva?
Post Reply