ulozicu kucu i imanje...

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#576 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Tomahawk11 »

Evo jedne prognoze za NHL, covjek je ovaj mjesec u debelom plusu, igra samo NHL:

Hokej, NHL
21:00 Philadelphia - Boston 1 @ 2.40
Expekt
Dojma sam da je Philla više pokazala u četvrtfinalnoj seriji od Bostona što se tiče igre, prošli su Buffalo 4-3 u seriji, da im golmani nisu radili pizdarije (sva trojica) i prije bi riješili problem zvan Buffalo jel su igrali jako dobro, odličan forecheck, stvarali mnogo šansi i zabijali dosta golova. Boston je prošao Montreala sa 4-3, bila je to serija u kojoj je Boston napadao a Montreal čekao svoju priliku iz kontri. U ovoj seriji Boston očekuje sasvim drugačiji tip protivnika, Philla igra napadački hokej sa pritiskom u protivničkoj zoni. Obje ekipe vole igrati jako fizički, imaju sličan profil bekova, ne libe se završavati svoje checkove. Faktor umora je podjednak, Philla je imala dan više za odmor što nije presudno, ni Buffalo a pogotovo Montreal nisu izudarali naše današnje sudionike susreta tako da s te strane u podjednakoj situaciji dočekuju susret.

Golman je najslabija točka Philadelphia Flyersa, 3 su ih promijenili za startera, neke golove koje su primili bih i ja u pripitom stanju obranio. Danas starta Boucher, i on je jedan od grešnika, zadnju tekmu je ipak branio kako treba pa se nadam da je stekao samopouzdanje i da smo završili sa kardinalnim greškama kod vratara domaćih. Thomas s druge strane je mnogo bolji vratar, jedan od kandidata za Vezinu, brani je više manje jako dobro cijelu seriju i spašavao često Boston od brzih napadača Montreala, nakon prve dvije tekme nije kriv za golove. Obrane su tu negdje, vratio se Pronger što se odmah osjetilo kod Flyersa, 6. tekmu je samo u PP unitu igrao, 7. je igrao normalno i odmah su Flyersi bolje izgledali. Boston također ima dobre braniče, nešto su defanzivnije orjentirani od onih Flyersa, doveo Boston Kaberlea za drugog puck moving beka uz Charu ali taj za sada nije opravdao niti centa uloženog u taj trade, s druge strane Flyersi imaju Prongera, Timonena, Meszarosa koji su nešto produktivniji u napadu, ali bekovi Bostona su također pouzdani u obrani, s napadom možda ipak nešto malo manje dobro stoje od bekova Flyersa. Napad Phille je bolji od napada Bostona, imaju možda i najbolji napad istoka, širok spekrat igrača razno raznih profila, Briere i Giroux su brzi, Richards i Hartnell se ne libe igrati čvrsto uz ogradu, tu su još van Riemsdyk koji odlično igra ovaj playoff, pa Versteeg, Zherdev, odlični Leino, možda im se čak i Carter vrati. S druge strane Boston ipak nema takvu silu naprijed, Horton, Bergeron i Krejci jesu dobri, Marchand je mlad igrač koji možda najbolje igra u Bostonu ovo doigravanje, imaju vremešnom Recchija i Rydera ali to nije toliko dobro kao ovo što Fylersi imaju.

Očekujem da će Philla stiskati, igraju taj agresivan forecheck na bekove, zbog brzine i skilla igrača često ukradu pak u neutralnoj zoni i sjure se u protivničku trećinu, protiv Buffala su to odlično radili i Boston će morati jako malo griješiti u predaju paka. Igrajući protiv Montreala Boston je praktično trebao paziti na 3 napadača Montreala (Plekanec, Cammalleri, Gionta) pa su im oni stvarai velike probleme brzinom, Philla ne da ima 3 opasna napadača nego ih ima 9, čak i 4. linija Betts-Carcillo-Powe zna zaprijetiti i tu leži snaga Phille u ovom susretu, s druge strane Thornton, Campbell i Paille teško da će nešto više u napadu napraviti, općenito mislim da će se Boston dosta obrani posvetiti, Boston naravno ima potencijala u napadu, malo brine da im je Montreal pustio pak ali se ti napadači sve skupa i nisu nešto nazabijali, bit će više mjesta protiv Flyersa ali će s druge strane biti i veća potreba da napadači Bostona više igraju obranu jel je Philla u stanju bilo kome dati dosta golova za razliku od Montreala. Philla je protiv Buffala imala G/G 3.00, da nije bilo Millera u dvije tekme bilo bi još i bolje, fenomenalna kreacija, mnogo šansi, za oko lijepa igra i mogao je Buffalo i gore proći. Boston je imao G/G 2.00, igrali sa defanzivno postavljenim protivnikom ali opet su stvorili dosta šansi iz kojih na kraju su relativno malo toga zabili i tu je nekako ta razlika što se napada tiče (Boucher nije Price, ali nije niti da će toliko igrati Boston prema naprijed). Philla je imala GA/G 2.42 zahvaljujući svojim golmanima (nije loš prosjek, ali lagao bih vam kad bih rekao da je od 17 golova barem 10 na duši golmana), Boston je imao identičan GA/G 2.42 uz odlično branjenje Thomasa pa sad vidite koliko je napad Phille jak da su zabijali mnogo golova i vadili se iz grešaka svojih vratara.

Special uniti bi ovdje mogli biti jako važni, Boston je bio jako loš u tom segmentu igre, PP gol nisu uspjeli zabiti (0/22), a niti PK unit se nije iskazao nešto posebno sa 76% (20/26), u zadnje dvije tekme su primili svaki puta po 2 gola sa čovjekom manje, sve skupa vam je to katastrofalna statistika, i komentatori su se čudili da ne pamte kad je neka ekipa sa tako lošim special unitima uspjela proći seriju. Bilo je mnogo kritika na PP da ne samo da ne zabija nego da niti neke akcije ne slaže kako treba. Philla tu bolje kotira, PP se naglo popravio odkad je Pronger stigao (nevjerojatno je koliko taj čovjek znači za ekipu), PP im je 15%, nije neki prosjek ali su zadnje dvije tekme dali 3 PP gola, PK unit je skoro kao i kod Bostona 77%. Prema brojkama se sad čudite zašto sam naveo da je to toliko bitno bolje kod Phille vjerojatno...ovako, povratkom Prongera i PP i PK unit su dobili na kvaliteti, PK golovi koje je Philla primila su dobrim dijelom posljedica lošeg branjenja vratara ili recimo kao zadnju tekmu serije kad su dobili gol kod rezultata 5-1 kad im baš i nije bilo važno hoće li ga primiti, ako krenemo od pretpostavke da će vratar dobro braniti danas onda će i PK unit biti bolji, a i PP Bostona se do sada nije pokazao kao neka prijetnja. S druge strane PP Phille je profunkcionirao zadnje dvije utakmice, oni cijelo vrijeme ga dobro igraju ali ne zabijaju, sad s Prongerom su dobili odličnog udarača sa plave linije koji je ujedno u PP quarterback.

Prva je utakmica, povijest je ovdje takva da su Fylersi prošle sezone napravili pothvat kakav se do tada vidio samo 2 puta u hokeju, okrenuli su Bostonu 3-0 u seriji, bit će ovdje tenzija, udaranja, čvrste igre, ali Philla mi djeluje bolje, nadam se da Boucher neće ništa zeznuti i da će kvalitetan napad Flyersa dovesti do toga da povedu sa 1-0 u seriji, koeficjent kad sve ovo pogledam nije loš s obzirom šta obje ekipe nude i koje su im vrline i mane.
translater

#577 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by translater »

i na kraju ja potonu samo na Flyersima.... :x :x
Ajatolah_

#578 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Ajatolah_ »

Evo za kuće i imanja:

17:00 Granada - Tenerife 1 @1.65
Granadi hitno trebaju bodovi da bi igrali play-off za Primeru. Tenerife je već praktički van lige i nemaju šanse za spas. Uz to su u očajnoj formi: u posljednjih kola osvojili su tek jedan bod, dok je na drugoj strani Granada u solidnoj formi. Poklon kvota.
Ajatolah_

#579 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Ajatolah_ »

Može li se ta registracija u Wwinu odraditi bez lične karte i debitne/kreditne kartice? I vidim da se pri registraciji traži kućna adresa, pristiže li na nju išta? :D Ako ne, znači li da ja pri registraciji mogu dati da se zovem Ljabud Kvrc na adresi Edina Džeke 114? :D
Dalje s pitanjima, postoji li neki minimalni početni depozit? Znam da je u ovim svjetskim obično 10 eura ili funti. Ima li bonusa? Moram li uvijek podizati novac u istoj poslovnici i postoje li neka vremenska ograničenja za to?
Kakva je ponuda parova?

P.S. Prođe mi Granada za koju bih sigurno uplatio singl od, recimo, 20KM. Ali eto, nisam mogao do kladionice i da sam imao otvoren račun ovdje sad bih bio bolji za 15-ak KM.
Last edited by Ajatolah_ on 02/05/2011 18:38, edited 1 time in total.
Arma-Sarma

#580 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Arma-Sarma »

EdoI wrote:Može li se ta registracija u Wwinu odraditi bez lične karte i debitne/kreditne kartice? I vidim da se pri registraciji traži kućna adresa, pristiže li na nju išta? :D Ako ne, znači li da ja pri registraciji mogu dati da se zovem Ljabud Kvrc na adresi Edina Džeke 114? :D
Dalje s pitanjima, postoji li neki minimalni početni depozit? Znam da je u ovim svjetskim obično 10 eura ili funti. Ima li bonusa? Moram li uvijek podizati novac u istoj poslovnici i postoje li neka vremenska ograničenja za to?
Da.
Ne.
Da.
Ne.
Ne.
Ne.
Ajatolah_

#581 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Ajatolah_ »

@Arma-Sarma, da vidim jesam li pohvatao:

1. Ne treba lična.
2. Ne može bez kreditne.
3. Povremeno pristiže nešto na adresu.
4. Depozit kakav hoću.
5. Nema bonusa.
7. Mogu po pare kad hoću i gdje hoću.
Arma-Sarma

#582 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Arma-Sarma »

EdoI wrote:@Arma-Sarma, da vidim jesam li pohvatao:

1. Ne treba lična.
2. Ne može bez kreditne.
3. Povremeno pristiže nešto na adresu.
4. Depozit kakav hoću.
5. Nema bonusa.
7. Mogu po pare kad hoću i gdje hoću.
:D
Ajatolah_

#583 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Ajatolah_ »

Može bez kreditne, a nikad ništa ne pristiže na adresu. Aha. :D

Hvala, a ja ću gledati da otvorim račun čim prije, dok skontam gdje mi je najbliža Williams poslovnica. :-D
awekenings

#584 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by awekenings »

Veceras na Vankuver ... kp 2 ... bet live 1.75 ... sigurica ...
SKAFISKAFNJAK

#585 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by SKAFISKAFNJAK »

Dzontra Volta wrote:
EdoI wrote:Može bez kreditne, a nikad ništa ne pristiže na adresu. Aha. :D

Hvala, a ja ću gledati da otvorim račun čim prije, dok skontam gdje mi je najbliža Williams poslovnica. :-D
Majkemi zaraza :-) nema vise jutarnje, popodnevne i vecerasnje listice igrati...Sada kupis one koji igraju u 12, 13, 14... 23, 00,01.... :-) Cim ti gubi par odigras "popravni" ...to mi je iskustvo u ova 2 dana kako sam se prikljucio na wwin :lol:
ja sam im´o na bwin, interwetten i bet-at-home account i to tri na bet-at-home :mrgreen: . jarane u 50 dana sam obrn´o preko hiljadu eura i na kraju bio u plusu 350 eur. zaraza. jos nba sezona bila u toku. 2-3 utakmice i cenera. i tako u nedogled. ni sam ne znam koliko listica sam odigr´o. nadam se nikad vise. samo da dodam da cu obnavljati godinu :run:
Ajatolah_

#586 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Ajatolah_ »

Strah je i mene da se ne navučem, ali dosad sam uvijek bio disciplinovan i mogao sam prekinuti kad god sam htio.
Uostalom, OK je sve dok sam u plusu. A to sam osigurao tako što je novac koji ću sutra dati u depozit u potpunosti dobijen na kladionici prošle sedmice, dakle plus je dok ne dostignem nulu.
lester burnham

#587 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

Dzontra Volta wrote: Majkemi zaraza :-) nema vise jutarnje, popodnevne i vecerasnje listice igrati...Sada kupis one koji igraju u 12, 13, 14... 23, 00,01.... :-) Cim ti gubi par odigras "popravni" ...to mi je iskustvo u ova 2 dana kako sam se prikljucio na wwin :lol:
... :D
...upratis 4-5 sigurica dnevno, ako tri od pet pogodis, na svom si, i sa dva pogodtka vadis dobar dio uloga... :)
SKAFISKAFNJAK wrote: ja sam im´o na bwin, interwetten i bet-at-home account i to tri na bet-at-home :mrgreen: . jarane u 50 dana sam obrn´o preko hiljadu eura i na kraju bio u plusu 350 eur. zaraza. jos nba sezona bila u toku. 2-3 utakmice i cenera. i tako u nedogled. ni sam ne znam koliko listica sam odigr´o. nadam se nikad vise. samo da dodam da cu obnavljati godinu :run:
:) ...potreban je jak karakter i disclipina, naravno i money management, banka mora uvjek biti stabilna, likvidna,
ulog je glavna kvaka u cijeloj prici, ne bi smio preci vise od 5% banke.

niz od 12 pogodjenih dobro napuni banku,
...ajde dajte te sigurice da se uzme lova... :) ;-)
Arma-Sarma

#588 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Arma-Sarma »

Evo da vas poguram sa sutrašnjim zicerima.

Soderling
Berdych
Murray
Melzer
SKAFISKAFNJAK

#589 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by SKAFISKAFNJAK »

Invernes - Celtic 2

Lakers - Dallas 1x
Tomahawk11
Globalni moderator

#590 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Tomahawk11 »

Danska-Letonija 2 1,85 Hokej SP Danska bez NHL-ovaca...slabu ekipu imaju na ovom SP.
awekenings

#591 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by awekenings »

SKAFISKAFNJAK wrote:Invernes - Celtic 2

Lakers - Dallas 1x
ode ti i kuca i imanje ... :lol:
Spajz

#592 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Spajz »

I premier ima internet kladjenje,postoji li razlika izmedju wiliamsa i premiera ili nekih drugih *?!?!?!
Ima li koja kladionica kakvih prednosti ili mana sto se tice internet kladjenja ?
Ima li live utkamica i kakve su u pitanju ?
ProbuseniDolar

#593 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by ProbuseniDolar »

Ja se kladim online preko Premier kladionice. Mana je sto nema live kladjenja, i sto se znam zadesiti da igram i po 5-6 popravnih :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#594 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Tomahawk11 »

Spajz wrote:I premier ima internet kladjenje,postoji li razlika izmedju wiliamsa i premiera ili nekih drugih *?!?!?!
Ima li koja kladionica kakvih prednosti ili mana sto se tice internet kladjenja ?
Ima li live utkamica i kakve su u pitanju ?
Probaj tipico (preko milenium kladionice) ako te zanima live kladjenje. Meni su ok, i za live i za obicno kladjenje.
lester burnham

#595 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

eto, racun otvoren u williamsu, pa cu o utiscima kroz nekoliko dana... :)
lester burnham

#596 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

CZECH REPUBLIC: Pohar CMFS
18:30h
Slavia Prague - Sigma Olomouc
tip 1@2,30

polufinale ceskog kupa, prva utakmica... kup je jedina sansa domacima da izadju u evropu poslije katastrofalne sezone, u kojoj i nisu pruzali tako lose partije kako rezultati govore. u dobroj su formi i njihov trener je izjavio da je ovaj dvomec za njih utakmica sezone.

1. Plzen 26 18 6 2 62:24 60
2. Sparta Prague 26 18 2 6 43:17 56
3. Jablonec 26 15 5 6 54:25 50
4. Sigma Olomouc 26 12 5 9 42:25 41
5. Ml. Boleslav 26 11 7 8 43:34 40
6. Bohemians 1905 26 11 6 9 30:26 39
7. Liberec 26 11 6 9 39:29 39
8. Hradec Kralove 26 10 7 9 24:31 37
9. Teplice 26 10 6 10 37:43 36
10. Slavia Prague 26 7 11 8 32:31 32

gosti poprilicno hendikepirani neigranjem 4-5 standardnih prvotimaca, njihov trener najavio je defanzivnu taktiku. nalaze se u seriji od tri vezana poraza. tradicija im ne ide u korist jer u Pragu imaju pravo los ucinak, u 17 medjusobnih duela dobili su tek dva...

-Czech 1st Gambrinus liga 2010/2011
Slavia Prague - Sigma Olomouc 1:1

-Czech 1st Gambrinus liga 2009/2010
Slavia Prague - Sigma Olomouc 1:2

-Czech 1st Gambrinus liga 2008/2009
Slavia Prague - Sigma Olomouc 3:0

-Czech 1st Gambrinus liga 2007/2008
Slavia Prague - Sigma Olomouc 0:0

-Czech 1st Gambrinus liga 2006/2007
Slavia Prague - Sigma Olomouc 3:0

-Czech 1st Gambrinus liga 2005/2006
Slavia Prague - Sigma Olomouc 2:1

-Czech 1st Gambrinus liga 2004/2005
Slavia Prague - Sigma Olomouc 3:2

-Czech 1st Gambrinus liga 2003/2004
Slavia Prague - Sigma Olomouc 3:1

-Czech 1st Gambrinus liga 2002/2003
Slavia Prague - Sigma Olomouc 1:0

mislim da ce domaci iskoristiti prednost domaceg terena i ostvariti trijumf pred revans mec 1/2 finala kupa, protiv gostiju koji su u losoj formi i pri tom su oslabljeni neigranjem nekolicinom standardnih prvotimaca...

GL ;-)
lester burnham

#597 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

ROMANIA: Liga I
20:30h
Otelul - U. Craiova
tip 1@1,45

ovo bi trebalo da je tip dana da nisu u pitanju rumuni, oteul kuci 10-5-0 25:10, u trci je za titulu i ono sto mi uliva dodatnu sigurnost da odigram na njega jeste da mu se najveci konkurenti medjusobno sastaju veceras pa bi sa pobjedom omogucio bolju poziciju pred zavrsni rasplet oko sampiona
a uz malo srece cak i preuzeo vodecu poziciju od timisoara...
od 18:30h sastaju se Vaslui - FC Timisoara

1. FC Timisoara 30 15 14 1 54:33 59
2. Otelul 30 17 7 6 39:22 58
3. Vaslui 30 16 9 5 44:24 57
4. Rapid Bucharest 31 14 10 7 39:20 52
5. Dinamo Bucharest 30 14 8 8 61:45 50
15. U. Craiova 30 7 8 15 32:41 29

dobro se placaju i vrijedi pokusati i tipove:
1-1 @ 2,15
3+ @1,75

GL ;-)
lester burnham

#598 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

evo malo i basketa da prosaramo...

SPAIN: ACB

20:00h
Lagun Aro - Zaragoza
tip 1@ 1,55
utakmica koja nema rezultatski znacaj, san sebastian mnogo bolje igra nego sto to rezultati pokazuju, pogotovo kuci gdje su padale i mnogo jace ekipe od prosjecne zaragose... po mom misljenju poklon @1,55...

21:30h
Valladolid - Fuenlabrada
tip 1@ 1,55
ove sezone samo su tri ekipe napustile dvoranu Polideportivo osvojivsi dva boda, valladolid sjajan kuci. utakmica velikog znacaja za obje ekipe jer pobjednika ceka mjesto u play off-u.
obzirom na partije koje je u dosadasnjem dijelu prvenstva pruzala fuenlabrada u gostima, mislim da ovdje nemaju sta da traze...

GL ;-)
lester burnham

#599 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

EUROPEAN CUPS: Europa League
21:05h
Villarreal - FC Porto
tip gg @1,55
(oba daju gol)

rezultat prve polufinalne utakmice omogucava i jednima i drugima rasterecenost u revansu. postoji mogucnost da zuta podmornica dodje do pirove pobjede, to je veoma jaka ekipa i sigurno je da ce i pored loseg rezultata iz prvog duela imati silnu podrsku na el madragalu.
medjutim, sa druge strane, druzina koju predvodi najtalentovaniji trener evrope, andre vilas-boas fascinantna je po mnogo cemu, izmedju ostalog i po cinjenici da je na poslijednjoj 31 zvanicnoj utakmici u gostima postigla makar jedan gol. sada rastereceni porto, moze da se nadigrava sa spancima, zbog cega gg djeluje kao odlican izbor, tim prije sto samo jedan od poslijednjih deset meceva zmajeva nije donio taj tip.

Stadion El Madrigal (25.000)

Villareal 4-4-2:
d.lopez -gaspar, musacio, marcena, katala -kani, borha valero, b.sorijano, kazorla -rosi, nilmar
FC Porto 4-3-3:
helton -sapunaru, rolando, otamendi, a.pereira -guarin, fernando, mutinjo -hulk, falkao, k.rodrigez

GL ;-)
lester burnham

#600 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

prati li ko ove rezultate... ?!
Evo ga opet 100% ovaj put 6-6... sta smo to danas sve predvidjeli... :)
lester burnham wrote:CZECH REPUBLIC: Pohar CMFS
18:30h
Slavia Prague - Sigma Olomouc
tip 1@2,30
prekid @1,00
lester burnham wrote:ROMANIA: Liga I
Otelul - U. Craiova
tip 1@1,45

FT 2:1
Otelul - U. Craiova
tip 1-1 @ 2,15

FT 2:1 (2:0)
Otelul - U. Craiova
tip 3+ @1,75

FT 2:1
lester burnham wrote: SPAIN: ACB
20:00h
Lagun Aro - Zaragoza
tip 1@ 1,55

FT 84:71
lester burnham wrote: SPAIN: ACB
21:30h
Valladolid - Fuenlabrada
tip 1@ 1,55

FT 72:68
lester burnham wrote:EUROPEAN CUPS: Europa League
21:05h
Villarreal - FC Porto
tip gg @1,55
(oba daju gol)

FT 3:2

prvi utisci net kladjenja, odlicno izgleda, banka je u startu fino napunjena,
pored singlicha po euro, dva, prodje cak i jedan tiket sa pet parova (jedan prekid) sa takodje simbolicnom uplatom... eto :)

p.s.
lester burnham wrote:postoji mogucnost da zuta podmornica dodje do pirove pobjede...

:lol: :lol:

GL ;-)
Post Reply