Trebam li mjenjati ulje ako je na nivou i veoma je cisto?
Kupljeno je auto i ne znam ka dje ulje mjenjanno, al sam nasao papir da je prije 10k mjenjano full sinteticko. Ne znam jel iza toga ili ne, kazem opet, veoma je cisto ulje i na nivou je.
Ulje
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
lenanimra
#2 Re: Ulje
ako si Ti postao vlasnik toga automobila promjeni radi sebe,jedino ako vidiš da nije crno,jer onda ne znaš koliko je prevalilo km sa tim uljem,inace ulje krene crnit jako brzo nakon izmjene tako da ako je još čisto nemaš potrebu za tim,Tuzla111 wrote:Trebam li mjenjati ulje ako je na nivou i veoma je cisto?
Kupljeno je auto i ne znam ka dje ulje mjenjanno, al sam nasao papir da je prije 10k mjenjano full sinteticko. Ne znam jel iza toga ili ne, kazem opet, veoma je cisto ulje i na nivou je.
-
Tuzla111
#3 Re: Ulje
Da znam, u drugog auta vrlo brzo se ulje zaprlja. Dok kod ovog kad sam provjerio, isto kao da je tek nasuto. Nemoguce da je tako nakon 10k km.lenanimra wrote:ako si Ti postao vlasnik toga automobila promjeni radi sebe,jedino ako vidiš da nije crno,jer onda ne znaš koliko je prevalilo km sa tim uljem,inace ulje krene crnit jako brzo nakon izmjene tako da ako je još čisto nemaš potrebu za tim,Tuzla111 wrote:Trebam li mjenjati ulje ako je na nivou i veoma je cisto?
-
lenanimra
#4 Re: Ulje
Možda je taj stiker ostao od prije,nije skinut ili nije mjenjano ulje u servisu pa tako nije ni stavljen novi.
- Bakir1
#5 Re: Ulje
nece se kod tog velikog benzinca nikad zacrniti, jos ako ima plin.
sipaj novo ulje i opusti se.
trosak 100 maraka plafon
trosak 100 maraka plafon
-
Tuzla111
#6 Re: Ulje
Bakir1 wrote:nece se kod tog velikog benzinca nikad zacrniti, jos ako ima plin.
trosak 100 maraka plafon