Ulje konoplje-lijek za rak

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

nadžak

#1 Ulje konoplje-lijek za rak

Post by nadžak »

Pozdrav svima.

Da ne bih ja puno bulaznio evo odmah u glavu link za jedan po meni prejak film, sa prevodom naravno, o tipu iz Kanade i njegovom čudesnom ulju od konoplje. Nemam živaca i vremena da pojašnjavam ikome tko ionako neće da mu se pojasni pa bujrum tko hoće neka gleda. Izvinjenje za sve eventualne greške. Ima i link za emisiju "Na rubu znanosti" gdje je ovaj tip gostovao kod urednika emsije. Takođe prejako. Sretno.

evo link i za to iza ovoga prvog.

Last edited by nadžak on 20/09/2014 19:32, edited 1 time in total.
plejka2

#2 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by plejka2 »

Dobar video.Ima li se gdje kod nas uzet to ulje?
Teea

#3 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by Teea »

ljetni_dan wrote:Vidjela sam sinoć da ima u Merkatoru u Alti kupiti ovo ulje, sigurno ima i u drugim. Čini mi se da je cijena oko 19 ili 16 KM (250 ml). Nisam baš sigurna za cijenu i količinu koje sam navela, ali ulje ima sigurno kupiti u dijelu gdje se nalaze ulja...
to nije to ulje, jeste od konoplje ali je iz njega ostranjen THC,ima ga najvise 0,2%. Koji se koristi kao lijek sadrzi 60%-80% THC-a.
XeuX

#4 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by XeuX »

E ne mogu vjerovat da ova tema ima samo 2 odgovora.Daju se stotine hiljada eura za kojekakva "liječenja" raka koja su vrlo često neuspješna a za ovo niko ne zna.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#5 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by Slo Burner »

Nista cudno, Vitadox je Kubanski lijek za rak ali se u Evropi moze kupiti samo u Tirani ?!
http://svemirac.com/slike/2011/07/vitad ... otiv-raka/
AlienBiH

#6 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by AlienBiH »

Slo Burner wrote:Nista cudno, Vitadox je Kubanski lijek za rak ali se u Evropi moze kupiti samo u Tirani ?!

a kako bi drugacije farmaceutske kuce zaradjivale...
"nemo' mi se mesas u biznis"

Bolesne su metode kojima se dolazi do kesa... fakat ljudi jedva cekaju da se neko razboli, da bi oni ubrali kes na kemo terapiji, koja je toliki promasaj, da je to za nepovjerovati. Jadan covjek se hvata za slamku, i spreman je na sve, i to oni vrlo dobro znaju. Pustivsi ovakav lijek na scenu, bi bio poguban ekonomski po njih, i jasno je da je "nepozeljan".
Ja im nebi pruzio to zadovoljstvo odlazeci u kemo, makar mi zadnje bilo. Pronasao bi neki lijek u svijetu, jer sam siguran da postoji. Kad bi ozdravio, ostatak svog zivota bi posvetio parlajuci na sav glas kako, i od cega sam ozdravio. Bar danas to pored neta nije tesko.
GaRGa

#7 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by GaRGa »

makrovita u BBI centru prodaje ulje od kanabisa al je cijena oko 35 KM za 250 ml...
XeuX

#8 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by XeuX »

GaRGa wrote:makrovita u BBI centru prodaje ulje od kanabisa al je cijena oko 35 KM za 250 ml...

Ne može biti tako jeftino.Pravo ulje košta 1000€ za nekih 100ml.To su prevare.
MrBega

#9 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by MrBega »

Ja sam licno pravio ulje od "konoplje", jedna kašikica na hljebu,u kolaču ili kakogod je dovoljno da te voza vazdan, to je THC, ako nemas THC u ulju onda je cijena OK
drug_profi

#10 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by drug_profi »

ako je THC (Tetrahidrokanabinol) kljucni sastojak, onda ga necete legalno naci nigdje posto je to psihoaktivna tvar, narodski - droga. To je ono zbog cega marihuana jeste zabranjena za uzgoj.

Poznato je da se ljudi na samrti i njihovi bliznji hvataju za slamke, i te slamke (vidi cuda), nikad nisu jeftine.
illuminated

#11 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by illuminated »

dobar pokusaj da se uvalja ulje od konoplje...iako degutantan.
hladan.preminger

#12 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by hladan.preminger »

AlienBiH wrote:
Slo Burner wrote:Nista cudno, Vitadox je Kubanski lijek za rak ali se u Evropi moze kupiti samo u Tirani ?!

Bolesne su metode kojima se dolazi do kesa... fakat ljudi jedva cekaju da se neko razboli, da bi oni ubrali kes na kemo terapiji, koja je toliki promasaj, da je to za nepovjerovati. Jadan covjek se hvata za slamku, i spreman je na sve, i to oni vrlo dobro znaju. Pustivsi ovakav lijek na scenu, bi bio poguban ekonomski po njih, i jasno je da je "nepozeljan".
Ja im nebi pruzio to zadovoljstvo odlazeci u kemo, makar mi zadnje bilo. Pronasao bi neki lijek u svijetu, jer sam siguran da postoji. Kad bi ozdravio, ostatak svog zivota bi posvetio parlajuci na sav glas kako, i od cega sam ozdravio. Bar danas to pored neta nije tesko.

De bolan ne lupaj gluposti.
Zelim ti da u zivotu nikad ne budes morao tražiti lijek za rak.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#13 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by JoseMujica »

imate ovog lika kanađanina na facebooku...uvijek redovno objavljuje gdje gostuje, kako se ulje pravi, rezulate u liječenju i u od koga ga možete kupiti u kojoj zemlji
AlienBiH

#14 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by AlienBiH »

hladan.preminger wrote:
AlienBiH wrote:

De bolan ne lupaj gluposti.
Zelim ti da u zivotu nikad ne budes morao tražiti lijek za rak.

hvala na lijepim zeljama. :thumbup:
ali pricao sam samo... sbb kbb
GaRGa

#15 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by GaRGa »

XeuX wrote:
GaRGa wrote:makrovita u BBI centru prodaje ulje od kanabisa al je cijena oko 35 KM za 250 ml...

idi lijeci se...

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid= ... &_from=R40
XeuX

#16 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by XeuX »

GaRGa wrote:
XeuX wrote:

idi lijeci se...

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid= ... &_from=R40

To je ulje od lažne industrijske konoplje koja sadrži malo ili nikako THCa i nije ljekovita.Prodaja ulja od cannabis indice je ilegalna u većini država,osim u Nizozemskoj gdje košta od od 800 do 1500€ po bočici.
http://drzivkov.blogspot.com/2010/11/ul ... oplje.html
GaRGa

#17 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by GaRGa »

To je ulje od lažne industrijske konoplje koja sadrži malo ili nikako THCa i nije ljekovita.Prodaja ulja od cannabis indice je ilegalna u većini država,osim u Nizozemskoj gdje košta od od 800 do 1500€ po bočici.
http://drzivkov.blogspot.com/2010/11/ul ... oplje.html[/quote]

Polupo si loncice
experiment

#18 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by experiment »

Molio bih forumaše, ako neko koristi pravo ulje, da mi se javi.
smasma

#19 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by smasma »

ovo sam gledao davno, i fakat sam ostao začuđen viđenim

Maybach

#20 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by Maybach »

Sve odgledano sto ima o tome.Ako je vjerovati svjedocenjima,radi se o necemu sto zaista pomaze.ako ima neko ko je koristio i ima pozitivna ili negativna iskustva sto se tice lijecenja neke od bolesti,molim neka napise.koristit ce svakome ko trazi nacin za izljecenje sebe ili nekoga koga poznaje.koliko shvatam,samo ono koje sadrzi thc je ono koje lijeci.ulja bez thc se daju oboljeloj djeci.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#21 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by Truba »

ma što nju ništa ne spasi

http://www.imdb.com/name/nm0716106/?ref_=nmbio_sp_1

imali su pare i moćne prijatelje u holivudu
ja nisam ja

#22 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by ja nisam ja »

Zna li neko gdje se moze kupiti ulje konoplje u Sarajevu?
radiša

#23 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by radiša »

imas u svakoj "biljnoj" apoteci.
ja nisam ja

#24 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by ja nisam ja »

Znam to ali ima li ono pravo,ljekovito? Usput ne znam ko mi rece da ulje konoplje "umrtvi"organizam.Kako onda moze biti lijek za MS i misicnu distrofiju kada tim bolestima treba da Aktivira misice na bolji rad? Treba jednoj bliskoj osobi
sumirprimus

#25 Re: Ulje konoplje-lijek za rak

Post by sumirprimus »

a baska sto ima tema o thc ulju vec ihahaj...
Post Reply