Ulicne borbe u Parizu(opet)
- Alfons Kauders
trazio rizlu ?komi wrote::D:D šta ću kad sam njuškalo
:D:D
![]()
![]()
sve u znanstvene svrhe istraživanja
![]()
-
KrademPoItaliji
Ljudi imaju lep nacin da izbace nervozu iz sebe. Divan hobi.
Lepo izadju na ulicu i zapale 1000 automobila, a ne ko ja .... pecanje.
Pih!
Lepo izadju na ulicu i zapale 1000 automobila, a ne ko ja .... pecanje.
Pih!
-
dinash
komi wrote:bio sam u parizu
smješten u jednoj bjelačkoj obitelji
oboje rade i znaju engleski
brat od žene našeg gazde je bio mirovnjak u bosni
oni su porijeklom poljaci ni riječi poljskog ne znaju...
čeprkajući po njihvim stvarima koje su bile na stolunašao sam izvadak za plaću
:D:D 1500 eura mjesečno... za rad u Pežou...koliko sam skontao ured mu je u kući... ona je profa engleskog u osnovnoj...kolika je jihova plaća ne znam...
nemaju djece... kuća im je solidna...ali je motažna... na 2 kata
vrata ne zaljučavaju i kad izlaze iz kuće...
imaju nekakva 2 pežoa... čisti prosjek
eh mislim da njega ne zanima spoljna politika francuske 4. republike niti vijetnam kao ni alžir
čovjek je pošteno zaadio svoje vozilo i niko NEMA PRAVO DA MU TO ZAPALI...![]()
![]()
![]()
da ne govorimo o slučaju privatnih tvrtki ili nedajbože kućama![]()
ta crnačka furka... o tome da im bijelci nešto duguju zbog godina robovlasništva pada u vodu
majstore rođen si 1982. godine... robovlasništvo si osjetio sam na filmupostoje i siromašni bijelci koji su isto kao i ti moderni robovi u multinacionalnim kompanijama
kad bi svi rješavali probleme nasiljem...
na šta bi ličio svijet
crno bjeli svjet crno bjeeli svjeet ... pojednostavljujes stvari.
baj d vej, ti bijeli kolonizatori duguju SVE ljudima iz svojih bivsih kolonija (i njihovim potomcima).
-
savjest
Nije uopste stvar u tome.komi wrote:
ta crnačka furka... o tome da im bijelci nešto duguju zbog godina robovlasništva pada u vodu
Problem je sto su ti ljudi gurnuti na marginu drustva. Vrlo tesko dolaze do posla... nezaposlenost je velika jos kad vide da si crnac... sanse su ti 10 puta slabije. Slicno je i ako hoce da iznajme stan, cim vide da nije bjelac, odmah ide teze i onda ljudi nemaju izbora moraju ici u te socijalne stanove i tako se vrte u krug.
A upravo veceras gledam reportazu, skrivena kamera... Policajci prolaze X puta ispred nekog fastood-a gdje se skuplja ta olmadina onda poslije 15 prolaza zaustavljaju se i vrse kontrolu... ovaj jedan momak pocinje kao neki dijalog a jedan policajac mu kaze... " pa ovo je za odlicno sto vi radite, bar izlazimo na teren imamo akcije"..
Ministar MUP-a je vrlo ostar tip i hoce silom da rijesi situaciju. gdje je to dovelo vidimo danas.
Na tv kanalu "canal+" imaju jedna vrsta pozorista lutaka.. ustvari maskote putem kojih ismijavaju javne licnosti. evo jednog primjera.
Fudbalski teren, gol, zivi zid .. u zivom zidu stoji desetak arapa i crnaca... neko namjesta loptu da izvede slobodni.... to je Sarkozy(ministar) cuje se pistajlka, Sarkozy izvodi slobodni i pogada loptom u glavu prvog s desna, onda tako ih poskida sve redom...
Onda prikazuju onoga koji je bio sudija a to je niko drugi do Le Pen. NJih dvojica se rukuju a onda poruka. Nemamo isti dres ali ima "ljubav".(ustvari rijec je passion ali trenutno ne mogu da nadem bolji prevod)
poruka vise nego jasna
-
Ina
Mislim ovo je zalosno sto se desava u "demokratskom" dijelu svijeta.A taj val nasilja prijeti da se prosiri i na ostatak Europe...mozda bude i srece pa da i nas po prirodi mazohisticki nastrojen narod, narod sa urodjenom anomalijom, kao sto rece ranije jedan od forumasa udari taj nenadani udar adrenalina
Ma, nije ovdje rijec o nikakvom rasnom raskolu ili slicno nego o klasicnoj cistci imperijalistickog kapitalizma koji ne podnosi one koji nisu u stanju ici u korak sa materijalistickim megalomanizmom toliko nezajazljivim da kao takav prijeti osnovama demokratskih nacela i civilizacije uopce.
Ma, nije ovdje rijec o nikakvom rasnom raskolu ili slicno nego o klasicnoj cistci imperijalistickog kapitalizma koji ne podnosi one koji nisu u stanju ici u korak sa materijalistickim megalomanizmom toliko nezajazljivim da kao takav prijeti osnovama demokratskih nacela i civilizacije uopce.
-
kub lajkan
Samo sto ce kod nas odmah cakija radit'... nista gubljenje vremena na paljenje auta i slicne gluposti...papa wrote:kad cemo mi ko oni dizat nerede..vrijeme je
-
kub lajkan
Naravno, treba i u tim trenucima sacuvati dostojanstvo i postovati red. Prvo stari i iznemogli...Fair Life wrote:Od predsjednistva...kub lajkan wrote:Samo sto ce kod nas odmah cakija radit'... nista gubljenje vremena na paljenje auta i slicne gluposti...papa wrote:kad cemo mi ko oni dizat nerede..vrijeme je
-
savjest
Ovo je samo pocetak
Ko razumije francuski..
http://www.france-echos.com/IMG/swf/int ... france.swf
http://www.f-d-e.com/viewtopic.php?t=11 ... c&start=60
ko ne razumije samo nek prati dalji tok dogadaha...
tek je pocelo
Ko razumije francuski..
http://www.france-echos.com/IMG/swf/int ... france.swf
http://www.f-d-e.com/viewtopic.php?t=11 ... c&start=60
ko ne razumije samo nek prati dalji tok dogadaha...
tek je pocelo
-
kub lajkan
Koju drzavnu funkciju obavlja Le Pen, osim sto je lider ultrasa?savjest wrote: Onda prikazuju onoga koji je bio sudija a to je niko drugi do Le Pen.