Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Često prolazim ovom ulicom i uvijek imam utisak kao da je rat tek stao...Ulica na Marin Dvoru, strogi centar grada, od Skenderije 100njak metara. Sve kuće i zgrade u ruševnom stanju, jedino što radi je autopraona i parkinzi
Zna li neko u čemu je fol sa ovom ulicom i zašto je u takvom stanju? Čudno mi je u ovoj pomami izgradnje, da svi zaobilaze ovu ulicu koja je na dobroj lokaciji
Ako neko ne zna, to je bivša Gundulićeva, od Suadinog mosta do Irisove zgrade...
U potpuno si upravu! Cula sam da su mnogi investitori bili zainteresovani da grade od javnih garazi, preko hotela, shoping centara, stambenih zgrada i svega sto ude uz to, upravo u toj ulici, ali su na kraju odustajali, ne znam zbog cega...A ulica je na extra lokaciji i ono je sramota za jedan glavni grad!
zato sto je taj dio pod zastitom drzave i postoje uslovi koje jednostavno nisu pogodne za mnoge investitore koji su zainteresovani i danas za tu lokaciju
a sama firma sama nije u stanju uraditi puno
nera18 wrote:zato sto je taj dio pod zastitom drzave i postoje uslovi koje jednostavno nisu pogodne za mnoge investitore koji su zainteresovani i danas za tu lokaciju
a sama firma sama nije u stanju uraditi puno
A zašto je pod zaštitom države?
Firma bi mogla prodati/iznajmiti, pa se izvući iz gabule...
pa od znacaja je historijskog majku mu
elektrana valter peric za pocetak arhitektura, fazoni...
uglavnom, ono sto se moze izdati tamo, izdaje se i firma se tako finansira
a da se prodaje, prodaje se, vec par oglasa je objavljeno s njihove strane na tu temu
Ambrozija wrote:.A ulica je na extra lokaciji i ono je sramota za jedan glavni grad!
ima i puno gorih stvari u glavnim i velikim gradovima...
nema se i sta...ja slabo i obracam paznju na to.
gore mi je ono oko hotela zagreb :S wtf.
Naravno, ali ono je gotovo strogi centar grada, pa dosita predstavlja ruglo...Ali razliciti smo pa stoga i imamo razlicite poglede na to...Tebi se svidja meni ne...
alica.k wrote:gore mi je ono oko hotela zagreb :S wtf.
Jest i ono gadno, ali je samo jedna zgrada, nešto ko Olomanka, pa mogu shvatiti da ima nekih imovinsko-pravnih razmirica...ovdje čitava ulica izgleda ko da je 96
a tako se znaci zove ta uvijek kad kazem gunduliceva raja gleda kao gdje je to
pa vjerovatno kao sto rece za olomanku nerijeseni problemi
i ovdje je samo u citavoj ulici nerijeseni problemi
ako je vecina vlasnistvo irisa pametni su jer im direktor ili ko vec nece prodati za marku (a u dzep pitaj boga koliko) da bi niknula jos neka nebuloza koja bi kroz pola godine zjapila prazna
pa makar bila i onako razrusena ulica
Ambrozija wrote:Naravno, ali ono je gotovo strogi centar grada, pa dosita predstavlja ruglo...Ali razliciti smo pa stoga i imamo razlicite poglede na to...Tebi se svidja meni ne...
nisam rekla da mi se svidja, ni slucajno.
i ja bi najradije da nam je glavni grad ko new york al nazalost realnost je drugacija.
Ambrozija wrote:Naravno, ali ono je gotovo strogi centar grada, pa dosita predstavlja ruglo...Ali razliciti smo pa stoga i imamo razlicite poglede na to...Tebi se svidja meni ne...
nisam rekla da mi se svidja, ni slucajno.
i ja bi najradije da nam je glavni grad ko new york al nazalost realnost je drugacija.
Kada su gradili zgradu Izvršnog vijeća SRBiH, što ju je nedavno Grčka obnovila, a koja je u blizini Kotromanićeve ulice izvadili su nekoliko stećaka. Bio sam svjedokom, a mislim da sada ti stćci stoje ispred Filozofije. Nemaju veze sa postavkom Zemaljskog muzeja i stećcima ispred Muzeja.
Ne bih ja dao tamo nikome da kopa bez stručnjaka Zavoda za zaštitu spomenika BiH ili kako se već zove nadležna institucija!