Ulica: Čarli Čaplina 39
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
fino Dzenana ustane i kaze: Hi, I'm Where's Grandma, and you?danas wrote:ma to je nista...debela wrote:ovo je francuski pretpostavljam. i kako sad ja, koja ne poznajem francuski, da znam kako se ovi nazivi izgovaraju ako ih ostavis ovako?darius_maximus wrote:Evo nekih naziva iz jednog prevoda koji ja trenutno radim...
Pouilly-Fuisse
Chateaubriand
Chateau Lafite Rothschildnego kad dodjes na posao, a ti DZENANA, a kolega ti XIAO... pa se gledate, a nijedno da bekne
![]()
![]()
- danas
pa sta ces, otkud iko ovdje zna da je DZ jedno slovo... nego izgovore D pa Z... i sou budedawn_upon_dawn wrote:fino Dzenana ustane i kaze: Hi, I'm Where's Grandma, and you?danas wrote:ma to je nista...debela wrote: ovo je francuski pretpostavljam. i kako sad ja, koja ne poznajem francuski, da znam kako se ovi nazivi izgovaraju ako ih ostavis ovako?nego kad dodjes na posao, a ti DZENANA, a kolega ti XIAO... pa se gledate, a nijedno da bekne
![]()
![]()
inace, meni su nasa imena sa dz oduvijek bila lijepa a uniste ih na zapadu
a ni "J" nije za odbacit, to su sve boDZani i deDZani sad
jadni mi...
Last edited by danas on 19/08/2007 20:01, edited 1 time in total.
- darius_maximus
Eh evo mene opet, isao da jedem, sorry...debela wrote:ovo je francuski pretpostavljam. i kako sad ja, koja ne poznajem francuski, da znam kako se ovi nazivi izgovaraju ako ih ostavis ovako?darius_maximus wrote:Evo nekih naziva iz jednog prevoda koji ja trenutno radim...
Pouilly-Fuisse
Chateaubriand
Chateau Lafite Rothschild
Gledaj, ja sam ranije napisao da ja vise volim da ostavim izvorni naziv, nego da ga mijenjam, iz cistog razloga sto mislim da je bolje ako ne znas sta je da imas izvorni naziv koji mozes potraziti onda negdje (enciklopedija, internet...)
Sad kada bih ja ovo trebao transkribovati, bilo bi to nekako ovako:
1. Puali Fuis
2. Šatobrian
3. Šato Lafit Rotšild
E sad bi ti trebala znati francuski da ih transkribujes i potrazis, a ne u izvornom, po meni barem...
Sto se tice pisanja u zagradama, to u ovom slucaju, nazalost, nije moguce, tako da ostajem pri izvornom...
- darius_maximus
Koliko ja znam cita se Troa, nesto kao broj "trois", ali potpuno drugacije...cyprus wrote:E, kad već imamo francuza ovdje, imam jedno pitanje: kako se čita Troyes? Na TV-u sam čuo bar 5 različitih varijanti (Troj, Trojez, Troja, Troje, Troa...)
Engleska transkripcija je izgleda /trwä/...
P.S. Zamisli ja sad u prevodu nekom napisem Troa, kako bi neko skontao odakle je?
Last edited by darius_maximus on 19/08/2007 20:34, edited 1 time in total.
- Fratris
E vidis sad, problem transkripcije je da ja koji govorim francuski ne mogu tebi objasniti jer 30 slova kojih nasa abeceda ima nije dovoljno. A tek problem sto je Rothschild Askenazi(Jidis) prezime pa i nije francuskog porijekla.debela wrote:ovo je francuski pretpostavljam. i kako sad ja, koja ne poznajem francuski, da znam kako se ovi nazivi izgovaraju ako ih ostavis ovako?darius_maximus wrote:Evo nekih naziva iz jednog prevoda koji ja trenutno radim...
Pouilly-Fuisse
Chateaubriand
Chateau Lafite Rothschild
- cyprus
Mersi.darius_maximus wrote:Koliko ja znam cita se Troa, nesto kao broj "trois", ali potpuno drugacije...cyprus wrote:E, kad već imamo francuza ovdje, imam jedno pitanje: kako se čita Troyes? Na TV-u sam čuo bar 5 različitih varijanti (Troj, Trojez, Troja, Troje, Troa...)
Engleska transkripcija je izgleda /trwä/...
P.S. Nego, jel se otkrilo kako se zove onaj reis rikardo
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
koliko ja znam, y je u francuskom uvijek J - Yives (jiv) i ovo se cita Troje, jer se samoglasnik na kraju potpuno izgovara ako ide suglasnik iza njega (koji se ne cita)cyprus wrote:Mersi.darius_maximus wrote:Koliko ja znam cita se Troa, nesto kao broj "trois", ali potpuno drugacije...cyprus wrote:E, kad već imamo francuza ovdje, imam jedno pitanje: kako se čita Troyes? Na TV-u sam čuo bar 5 različitih varijanti (Troj, Trojez, Troja, Troje, Troa...)
Engleska transkripcija je izgleda /trwä/...![]()
P.S. Nego, jel se otkrilo kako se zove onaj reis rikardo![]()
. Armen?
![]()
![]()
Last edited by Bea_Trix on 19/08/2007 20:41, edited 1 time in total.
-
rikardoreis
a tek Ajaccio? fanu fudbalskicyprus wrote:E, kad već imamo francuza ovdje, imam jedno pitanje: kako se čita Troyes? Na TV-u sam čuo bar 5 različitih varijanti (Troj, Trojez, Troja, Troje, Troa...)
ucio sam francuski i jedino sto znam reci je:
vule - vu kuše avek noar se soar
@down, samo ti zovi...
nisam ni Maltese (Corto)
@pici, nije derry city drzava
- darius_maximus
I ja sam to mislio, ali onda sam otisao na ovu stranicu, da ne dezinformisem covjeka... 
http://www.answers.com/topic/troyes?cat=travel
a vidite im tek grba finog...
a vidite im tek grba finog...
- Bea_Trix
e hebi ga sta sve ti anglosaksonci nece izmislitidarius_maximus wrote:I ja sam to mislio, ali onda sam otisao na ovu stranicu, da ne dezinformisem covjeka...
- cyprus
Y nije uvjek J, pogotovo ne ako dolazi pored suglasnika. Sylvain, Vichy, Lyon, Pyrinees, Nancy...dawn_upon_dawn wrote:koliko ja znam, y je u francuskom uvijek J - Yives (jiv) i ovo se cira troje, jer se samoglasnik na kraju potpuno izgovara ako ide suglasnik iza njega (koji se ne cita)
A to da se samoglasnik izgovara ako je suglasnik iza njega, mislim da također nije baš tačno: Nantes, Rennes, Limoges...
- darius_maximus
dawn_upon_dawn wrote:e hebi ga sta sve ti anglosaksonci nece izmislitidarius_maximus wrote:I ja sam to mislio, ali onda sam otisao na ovu stranicu, da ne dezinformisem covjeka...
Suti, daleko bih ja izgleda sa svojim znanjem francuskog stigao, crk'o bi od gladi tamo...
Nesto kao u Euro Tripu, kad onaj razgovara na njemackom sa vozacem kamiona...
ON: Vozite li za Berlin?
VOZAČ: Ja da idem u Berlin? Ja tamo više ne idem otkako sam onog izb'o nožem. Ne idem ja nikada više za Berlin.
ON (prijatelju): Dobro je, vozi za Berlin, upadaj. Fin neki covjek...
- cyprus
A fakat, jel Ajačo ili Ažaksio?rikardoreis wrote:a tek Ajaccio? fanu fudbalski![]()
vule - vu kuše avek noar se soar..i to na nasem napisat'
![]()
@down, samo ti zovi...skidam kapu zbog dobrih pokusaja
![]()
nisam ni Maltese (Corto)... mada mi lutanje u krvi
![]()
@pici, nije derry city drzava...i losa ti aluzija u vezi brace
A šta rikardo, nisi Armen?
- darius_maximus
http://www.answers.com/Ajaccio?cat=travelcyprus wrote:A fakat, jel Ajačo ili Ažaksio?rikardoreis wrote:a tek Ajaccio? fanu fudbalski![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Uzdam se u ovaj internet, i kaze zivi bez njega, pih...
-
rikardoreis
jok, bolan... Portugalaccyprus wrote:A fakat, jel Ajačo ili Ažaksio?rikardoreis wrote:a tek Ajaccio? fanu fudbalski![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mislim da je Ažaksio...ili ažaksjoo...ma, ne zna ni Bonaparta tačno reć' kad ga pitaju o'kle je
- Bea_Trix
evo jos za rikarda i ja sepredajem, ne znam vise zemalja majke mi, osim ako nisu drzave USA.
Filip
Aman
Mak
Dzordan
bila sam sigurna da je Timur
-
rikardoreis
dawn_upon_dawn wrote:![]()
![]()
![]()
evo jos za rikarda i ja sepredajem, ne znam vise zemalja majke mi, osim ako nisu drzave USA.
Filip
Aman
Mak
Dzordan
bila sam sigurna da je Timur
Timur (Lenk)
javim ti na pp...zasluzila si zbog mastovitih odgovora
nisam ni Oklahoma Dzek
-
rikardoreis
i meni nesto ova igra godiladawn_upon_dawn wrote:hajd superhem mi dosadno hem volim language games
poslano ime
- cyprus
Evo mojih prijedloga (za rikarda):
Armen
Grč
Kip
Mali
Amer
Emir
Beli
Nik
Kosta
Dominik
Vinsent
Toma
Kristofer (kits)
Per
Venec
Argen
Surin
Andor
Alban
Litvan
Minsk
German
Bug
Roman
Ruslan
Mian
Pakis
Bahro
Oman
Gruz
Azer
Luks
Zam
Zim
Liber
Mar
Niger
Tanzan
Kom
Maur
Kaj
Solomon
Ton
Tahi
Kir
Mikron
Maršal
Marin
Benin
Burk
Čad
Somal
Eri
Džibut
Tadž
Kaza
Turk
Mongo
Kong
Nov
Timor
Afgan
Pjer
Parag
Eto dosta od mene. Nešto od ovoga mora bit.

Armen
Grč
Kip
Mali
Amer
Emir
Beli
Nik
Kosta
Dominik
Vinsent
Toma
Kristofer (kits)
Per
Venec
Argen
Surin
Andor
Alban
Litvan
Minsk
German
Bug
Roman
Ruslan
Mian
Pakis
Bahro
Oman
Gruz
Azer
Luks
Zam
Zim
Liber
Mar
Niger
Tanzan
Kom
Maur
Kaj
Solomon
Ton
Tahi
Kir
Mikron
Maršal
Marin
Benin
Burk
Čad
Somal
Eri
Džibut
Tadž
Kaza
Turk
Mongo
Kong
Nov
Timor
Afgan
Pjer
Parag
Eto dosta od mene. Nešto od ovoga mora bit.