gradove bi trebalo zvati onako kako ih zovu ljudi koji zive u njemu, ali malo se ko drzi toga. Ovaj grad se zove - Schdroosburicyprus wrote:Arsene Wengerbasta sljezove boje wrote:U Alzasu i Loreni i danas vecina ima prezimena njemackog porijeklarodio se u Strazburu (Strasbourg).
Ulica: Čarli Čaplina 39
-
basta sljezove boje
- Jara
Po čemu to? Niko se ne drži toga...basta sljezove boje wrote:gradove bi trebalo zvati onako kako ih zovu ljudi koji zive u njemu, ali malo se ko drzi toga. Ovaj grad se zove - Schdroosburicyprus wrote:Arsene Wengerbasta sljezove boje wrote:U Alzasu i Loreni i danas vecina ima prezimena njemackog porijeklarodio se u Strazburu (Strasbourg).
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
ma nemoj, skontaj sad tog haosabasta sljezove boje wrote:gradove bi trebalo zvati onako kako ih zovu ljudi koji zive u njemu, ali malo se ko drzi toga. Ovaj grad se zove - Schdroosburicyprus wrote:Arsene Wengerbasta sljezove boje wrote:U Alzasu i Loreni i danas vecina ima prezimena njemackog porijeklarodio se u Strazburu (Strasbourg).
-
SijuksA
darius_maximus wrote:Eh evo mene opet, isao da jedem, sorry...debela wrote:ovo je francuski pretpostavljam. i kako sad ja, koja ne poznajem francuski, da znam kako se ovi nazivi izgovaraju ako ih ostavis ovako?darius_maximus wrote:Evo nekih naziva iz jednog prevoda koji ja trenutno radim...
Pouilly-Fuisse
Chateaubriand
Chateau Lafite Rothschild
Gledaj, ja sam ranije napisao da ja vise volim da ostavim izvorni naziv, nego da ga mijenjam, iz cistog razloga sto mislim da je bolje ako ne znas sta je da imas izvorni naziv koji mozes potraziti onda negdje (enciklopedija, internet...)
Sad kada bih ja ovo trebao transkribovati, bilo bi to nekako ovako:
1. Puali Fuis - PUJI
2. Šatobrian
3. Šato Lafit Rotšild
E sad bi ti trebala znati francuski da ih transkribujes i potrazis, a ne u izvornom, po meni barem...
Sto se tice pisanja u zagradama, to u ovom slucaju, nazalost, nije moguce, tako da ostajem pri izvornom...
-
SijuksA
Sve totalno netacno. Ukratko,Bea_Trix wrote:koliko ja znam, y je u francuskom uvijek J - Yives (jiv) i ovo se cita Troje, jer se samoglasnik na kraju potpuno izgovara ako ide suglasnik iza njega (koji se ne cita)cyprus wrote:Mersi.darius_maximus wrote: Koliko ja znam cita se Troa, nesto kao broj "trois", ali potpuno drugacije...
Engleska transkripcija je izgleda /trwä/...![]()
P.S. Nego, jel se otkrilo kako se zove onaj reis rikardo![]()
. Armen?
![]()
![]()
Troyes se izgovara Troa,
Ajaccio - Azhaksio na francuskom
Ajatjo na korzikanskom
pa kako vam drago.
- Irm@
ja koliko znam francuski.. a znam poprilicno... za ovu rijec josh ne znam... ustvari crno se tako izgovararikardoreis wrote: a tek Ajaccio? fanu fudbalski![]()
ucio sam francuski i jedino sto znam reci je:
vule - vu kuše avek noar se soar..i to na nasem napisat'
![]()
@down, samo ti zovi...skidam kapu zbog dobrih pokusaja
![]()
nisam ni Maltese (Corto)... mada mi lutanje u krvi
![]()
@pici, nije derry city drzava...i losa ti aluzija u vezi brace