Ulica 25. novembra

Post Reply

Ulica 25. novembra?

Ovo ime dati nekoj ulici na Marindvoru.
3
43%
Ovo ime dati nekoj ulici bliže centru Sa.
2
29%
Definitivno ukinuti ovo ime.
0
No votes
Ostaviti status quo.
0
No votes
U četvrtak, 25.11.2004. grupnjak?
2
29%

Total votes: 7

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1 Ulica 25. novembra

Post by PipiDugaDevetka »

U zapadnom dijelu Sarajeva, na Ilidži, je krajem ljeta i početkom jeseni (pred izbore) obnovljen asfalt, uvedena kanalizacija i osvjetljenje u Ulicu 25. novembra. Dakle, djelimično je ukinut mrak, a valjda su obnovljene i instalacije plina, vode, telefona...

U stvari, to je ćorsokak, slijepa ulica dužine oko 300m.
Od ćoravog dijela ulice vode tri putića. Prvi, na Ulicu Bosanskih gazija, drugi, do jedne privatne kuće i treći, kroz dvorišta privatnih kuća, do Ulice Mithata Hujdura Hujke i dalje, kroz školsko dvorište, do Ulice Nasihe Kapidžić - Hadžić. Ulaz u Ulicu 25. novembra je sa Ulice Željeznička.

Veoma simbolično!

Ja sam za to da se promijeni ime ove ulice, a da se ime Ulica 25. novembra dodijeli nekoj od ulica blizu zgrada državnih organa na Marindvoru ili nekoj "dostojnijoj" ulici.
Ulici na Ilidži bih dao ime Ulica Grada Dejtona ili Ulica Dayton Citi ja.
Last edited by PipiDugaDevetka on 15/11/2004 12:19, edited 2 times in total.
Engram::X

Post by Engram::X »

iz tesko srocenih redova...nadoh samo jedan paznje vrijedan...

kolega..jel se to na ilidzi zivi :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Raspravljajući sa Jekom na forumu neko je primjetio da uvijek daje kratke, zajedljive i omalovažavajuće komentare.

Kad sam prošle godine otvorio temu o brucelozi isto je ovako omalovažavajuće odgovorio postirajući smajlija: :lol: , i u potpisu: expert. Danas svi znamo da muškarci nakon prebolovane bruceloze ostaju "bezazleno"sterilni.

Parola je internet za sve, a forum svašta podnosi.

Nismo kolege jer ja pripadam grupi koja trpi:
siromaštvo + nepravda = bijeda.
Post Reply