Imatutku wrote:Mene interesuje ima li u Dobrim Vodama igdje borovine, posto mi se ne cvari pod suncobranima i slicno, a vidim u ulcinju ima ...
Ulcinj
- Saraba
#76 Re: Ulcinj
-
tutku
#77 Re: Ulcinj
Možeš li objasniti gdje pa da mogu naći, hvala !Saraba wrote:Imatutku wrote:Mene interesuje ima li u Dobrim Vodama igdje borovine, posto mi se ne cvari pod suncobranima i slicno, a vidim u ulcinju ima ...
-
Kleopatra8
#79 Re: Ulcinj
Pitaj mještane, sigurno će ti rećitutku wrote:Možeš li objasniti gdje pa da mogu naći, hvala !Saraba wrote:Imatutku wrote:Mene interesuje ima li u Dobrim Vodama igdje borovine, posto mi se ne cvari pod suncobranima i slicno, a vidim u ulcinju ima ...
- Lider u regionu
#80 Re: Ulcinj
Ja mislim da ima
- dzeno123
#81 Re: Ulcinj
Ne znam gdje da ovo pitanje postavim a ne otvara mi se nova tema.
Sutomore, je li neko bio, zanima me sta je sa bankama, da li postoji makar jedna poslovnica Unicredita? hvala
Sutomore, je li neko bio, zanima me sta je sa bankama, da li postoji makar jedna poslovnica Unicredita? hvala
-
ocammog
#82 Re: Ulcinj
Zavisi o kojem dijelu Ulcinja govorimo i koliko poznajes Ulcinj.P308 wrote:Tacno je ovo za prljavstinu. Nisam bio nekoliko godina, ali cujem da se po tom pitanju nista nije promijenilo.
Npr. one privatne plaze u sklopu velike (pjescane) plaze su ciste i sredjene, a voda je samo takva.
Jedan dio iza Borića je isto tak prelijep (stjenovita obala).
A stari grad mi se također svidja.
Nije loša ni plaža Valdanos.
Naravno, ona tzv. "mala plaža" u gradu je za očekivat nagužvanija, pa samim tim nije ni očekivat neku posebnu higijenu tu ( isto ko u nas u onim gradskim plažama u Neumu)...
Znači sve zavisi od toga koliko poznaješ Ulcinj, a ovo drugo, opet zavisi od toga koliko su Ulcinjani marketinški i organizacijski sposobni.
Occam
-
Metzgermeister
#83 Re: Ulcinj
Pozdrav,
Ja sam iz Ulcinja i reci cu vam par stvari. Ulcinj je grad gdje je vecina populacije albanske nacionalnosti. Svi, ali bas svi stanovnici ovog grada znaju da pricaju crnogorski. Neko losije, a neko bolje (izuzev djece i jos nekih pojedinaca). Osobe koje ne znaju crnogorski jezik su uglavnom doseljenici iz Albanije, Kosova ili Makedonije. A takvih ima dosta. U skoli se uci i albanski i crnogorski jezik. Pa pobogu, Ulcinj je grad u Crnoj Gori, a zvanicni jezik je crnogorski. Naravno da ce se u skolama uciti crnogorski jezik. Odjeljenja koja odrzavaju nastavu na albanskom jeziku su takodje obavezna da uce crnogorski jezik. Sa time je prica zavrsena. E sad, mnogi Albanci ovdje su skepticni kada su turisti u pitanju. Cesto ne zele da komuniciraju na drugom jeziku jer zele da daju do znanja da albanski jezik 'vlada' ovim gradom. To je uglavnom u slucajevima kada su Srbi u pitanju. Ali, nisu svi takvi naravno. Ovo vam govorim kao stanovnik Ulcinja jer sam i ja Albanac.
Sto se tice ljetovanja, ovaj gradic moze da bude dobar izbor. Ima mnogo plaza. Ako ne volite pjescane, mozete poci na kamenite i sl. Mala Plaza je u samom centru grada i ona je stoga najprometnija. Ponekad ne mozete naci mjesto da 'ubodete' suncobran.
A prometnost znaci i raznolikost, a raznolikost znaci i prljavstina. Jednostavno, turisti koji dolaze na ovu plazu se tako ponasaju (cast izuzecima) - bacaju papirice, flase, plasticne case, ostavljaju opuske u pijesku i dr. Ostale plaze su znatno cistije. Ja bih vam preporucio da obavezno posjetite Valdanos koji je, pored plaze, i prelijepo mjesto za izletiste. On je od sezone 2013 i zvanicno otvoren za turiste, plaza je uredjena, otvoren je kafic ... Ljetovati u Ulcinju, a ne posjetiti neku od plaza u sklopu Velike Plaze bila bi steta. Ja preporucujem Sarandu, Copacabanu, Miami ... Naravno tu su i brojne stjenovite plaze u blizini Male Plaze, kao i plaza ispod Starog Grada ili Liman 1,2 ...
Sto se gradske cistoce tice, mogu se sloziti da je u sezonskom periodu dosta prljavo. Ali, to se ne odnosi na sve dijelove grada. Za apartmane mogu reci da to zavisi od njih samih (kvalitet, cijena, lokacija). Postoje apartmani gdje je nocenje i po 3 eura. Mislim, to nisu apartmani, vec dobijete sobu sa krevetom i TV-om i to je to. Tako jeftin smjestaj znaci i losiji kvalitet, kao i higijena (mada nije u svim slucajevima). Dok se oni skuplji apartmani ponasaju profesionalno. Lokali u gradu nisu prljavi. Prvenstveno mislim na restorane i kafice. Sve zavisi sta vi podrazumijevate pod tim 'prljavo'. Recimo, preko dana se cesto moze vidjeti pijesak po podu (u buticima i kaficima koji su u neposrednoj blizini plaze), dok se u restoranima odrzava redovna cistoca.
Nocni zivot je veoma aktivan. Mozete sresti mnogo omladine, a i ljudi svih doba.
Vecina turista je iz Kosova, Svajcarske, Njemacke i Austrije ; mada je to vecina Albanski narod iz dijaspore. Ima dosta naroda i iz BiH. U Ulcinju zivi preko 1.000 Bosnjaka sa crnogorskim pasosem (barem su se tako izjasnili na popisu).
Glavna zanimacija je setanje na tzv. pristanu (Mala Plaza). Tu se (u masovnoj guzvi) prave krugovi: gore-dolje.
Ima veliki broj samoposluga (kafica, restorana, slasticara) u kojima je tesko naci slobodno mjesto. Ja bih preporucio da posjetite slasticaru "Holiday" koja se nalazi na pristanu (a postoji i u ulici 26. novembar). Veoma je ljubazno osoblje, a prozivode koje probate pozeljecete opet sigurno.
Sto se tice nocnih klubova, od velike popularnosti su "H2O", "Studio 55", "Buddha Bar" i dr.
Steta bi bilo doci u Ulcinj a ne prosetati Starim Gradom koji svojom tradicijom i pogledom na more ocarava .. Na njemu se nalaze brojni restorani, muzej, kao i crkva-dzamija koja ukazuje na velike istorijske cinjenice.
Sve u svemu, za mala pare se mozete lijepo provesti na ljetovanju u Ulcinju. Mogu vam reci da je najljepsi period u septembar kada guzva i vrucina nije tako velika, i kada je cistoca u gradu na visocijem nivou.
Ja sam iz Ulcinja i reci cu vam par stvari. Ulcinj je grad gdje je vecina populacije albanske nacionalnosti. Svi, ali bas svi stanovnici ovog grada znaju da pricaju crnogorski. Neko losije, a neko bolje (izuzev djece i jos nekih pojedinaca). Osobe koje ne znaju crnogorski jezik su uglavnom doseljenici iz Albanije, Kosova ili Makedonije. A takvih ima dosta. U skoli se uci i albanski i crnogorski jezik. Pa pobogu, Ulcinj je grad u Crnoj Gori, a zvanicni jezik je crnogorski. Naravno da ce se u skolama uciti crnogorski jezik. Odjeljenja koja odrzavaju nastavu na albanskom jeziku su takodje obavezna da uce crnogorski jezik. Sa time je prica zavrsena. E sad, mnogi Albanci ovdje su skepticni kada su turisti u pitanju. Cesto ne zele da komuniciraju na drugom jeziku jer zele da daju do znanja da albanski jezik 'vlada' ovim gradom. To je uglavnom u slucajevima kada su Srbi u pitanju. Ali, nisu svi takvi naravno. Ovo vam govorim kao stanovnik Ulcinja jer sam i ja Albanac.
Sto se tice ljetovanja, ovaj gradic moze da bude dobar izbor. Ima mnogo plaza. Ako ne volite pjescane, mozete poci na kamenite i sl. Mala Plaza je u samom centru grada i ona je stoga najprometnija. Ponekad ne mozete naci mjesto da 'ubodete' suncobran.
Sto se gradske cistoce tice, mogu se sloziti da je u sezonskom periodu dosta prljavo. Ali, to se ne odnosi na sve dijelove grada. Za apartmane mogu reci da to zavisi od njih samih (kvalitet, cijena, lokacija). Postoje apartmani gdje je nocenje i po 3 eura. Mislim, to nisu apartmani, vec dobijete sobu sa krevetom i TV-om i to je to. Tako jeftin smjestaj znaci i losiji kvalitet, kao i higijena (mada nije u svim slucajevima). Dok se oni skuplji apartmani ponasaju profesionalno. Lokali u gradu nisu prljavi. Prvenstveno mislim na restorane i kafice. Sve zavisi sta vi podrazumijevate pod tim 'prljavo'. Recimo, preko dana se cesto moze vidjeti pijesak po podu (u buticima i kaficima koji su u neposrednoj blizini plaze), dok se u restoranima odrzava redovna cistoca.
Nocni zivot je veoma aktivan. Mozete sresti mnogo omladine, a i ljudi svih doba.
Glavna zanimacija je setanje na tzv. pristanu (Mala Plaza). Tu se (u masovnoj guzvi) prave krugovi: gore-dolje.
Steta bi bilo doci u Ulcinj a ne prosetati Starim Gradom koji svojom tradicijom i pogledom na more ocarava .. Na njemu se nalaze brojni restorani, muzej, kao i crkva-dzamija koja ukazuje na velike istorijske cinjenice.
Sve u svemu, za mala pare se mozete lijepo provesti na ljetovanju u Ulcinju. Mogu vam reci da je najljepsi period u septembar kada guzva i vrucina nije tako velika, i kada je cistoca u gradu na visocijem nivou.
- Erzsebet
#85 Re: Ulcinj
Sve se slažem, brate!Metzgermeister wrote:Pozdrav,
Sto se tice ljetovanja, ovaj gradic moze da bude dobar izbor. Ima mnogo plaza. Ako ne volite pjescane, mozete poci na kamenite i sl. Mala Plaza je u samom centru grada i ona je stoga najprometnija. Ponekad ne mozete naci mjesto da 'ubodete' suncobran.A prometnost znaci i raznolikost, a raznolikost znaci i prljavstina. Jednostavno, turisti koji dolaze na ovu plazu se tako ponasaju (cast izuzecima) - bacaju papirice, flase, plasticne case, ostavljaju opuske u pijesku i dr. Ostale plaze su znatno cistije. Ja bih vam preporucio da obavezno posjetite Valdanos koji je, pored plaze, i prelijepo mjesto za izletiste. On je od sezone 2013 i zvanicno otvoren za turiste, plaza je uredjena, otvoren je kafic ... Ljetovati u Ulcinju, a ne posjetiti neku od plaza u sklopu Velike Plaze bila bi steta. Ja preporucujem Sarandu, Copacabanu, Miami ... Naravno tu su i brojne stjenovite plaze u blizini Male Plaze, kao i plaza ispod Starog Grada ili Liman 1,2 ...
Nocni zivot je veoma aktivan. Mozete sresti mnogo omladine, a i ljudi svih doba.Vecina turista je iz Kosova, Svajcarske, Njemacke i Austrije ; mada je to vecina Albanski narod iz dijaspore. Ima dosta naroda i iz BiH. U Ulcinju zivi preko 1.000 Bosnjaka sa crnogorskim pasosem (barem su se tako izjasnili na popisu).
Glavna zanimacija je setanje na tzv. pristanu (Mala Plaza). Tu se (u masovnoj guzvi) prave krugovi: gore-dolje.Ima veliki broj samoposluga (kafica, restorana, slasticara) u kojima je tesko naci slobodno mjesto. Ja bih preporucio da posjetite slasticaru "Holiday" koja se nalazi na pristanu (a postoji i u ulici 26. novembar). Veoma je ljubazno osoblje, a prozivode koje probate pozeljecete opet sigurno.
Sto se tice nocnih klubova, od velike popularnosti su "H2O", "Studio 55", "Buddha Bar" i dr.
Ja nikad nisam doživio da neko ne želi pričati sa mnom naš jezik, a ljetujem tamo svake godine.
Dodao bih još da nigdje nema tako lijepog pijeska kao u Ulcinju. I ove godine ću barem 15 dana tamo provesti, ako Bog da
-
Metzgermeister
#86 Re: Ulcinj
Drago mi je da imas jedno pozitivno iskustvo iz Ulcinja. Moram reci da Budva ili Bar nije nista naspram ulcinjskih plaza. Jos zamislite kada bi crnogorska vlada investirala malo vise u razvoj ovog grada, a ne da nas zapostavlja zato sto je vecinski dio stanovnistva albanske nacionalnosti i zato sto vladajuca partija ima status totalne opozicije.Erzsebet wrote:Sve se slažem, brate!Metzgermeister wrote:Pozdrav,
Sto se tice ljetovanja, ovaj gradic moze da bude dobar izbor. Ima mnogo plaza. Ako ne volite pjescane, mozete poci na kamenite i sl. Mala Plaza je u samom centru grada i ona je stoga najprometnija. Ponekad ne mozete naci mjesto da 'ubodete' suncobran.A prometnost znaci i raznolikost, a raznolikost znaci i prljavstina. Jednostavno, turisti koji dolaze na ovu plazu se tako ponasaju (cast izuzecima) - bacaju papirice, flase, plasticne case, ostavljaju opuske u pijesku i dr. Ostale plaze su znatno cistije. Ja bih vam preporucio da obavezno posjetite Valdanos koji je, pored plaze, i prelijepo mjesto za izletiste. On je od sezone 2013 i zvanicno otvoren za turiste, plaza je uredjena, otvoren je kafic ... Ljetovati u Ulcinju, a ne posjetiti neku od plaza u sklopu Velike Plaze bila bi steta. Ja preporucujem Sarandu, Copacabanu, Miami ... Naravno tu su i brojne stjenovite plaze u blizini Male Plaze, kao i plaza ispod Starog Grada ili Liman 1,2 ...
Nocni zivot je veoma aktivan. Mozete sresti mnogo omladine, a i ljudi svih doba.Vecina turista je iz Kosova, Svajcarske, Njemacke i Austrije ; mada je to vecina Albanski narod iz dijaspore. Ima dosta naroda i iz BiH. U Ulcinju zivi preko 1.000 Bosnjaka sa crnogorskim pasosem (barem su se tako izjasnili na popisu).
Glavna zanimacija je setanje na tzv. pristanu (Mala Plaza). Tu se (u masovnoj guzvi) prave krugovi: gore-dolje.Ima veliki broj samoposluga (kafica, restorana, slasticara) u kojima je tesko naci slobodno mjesto. Ja bih preporucio da posjetite slasticaru "Holiday" koja se nalazi na pristanu (a postoji i u ulici 26. novembar). Veoma je ljubazno osoblje, a prozivode koje probate pozeljecete opet sigurno.
Ja nikad nisam doživio da neko ne želi pričati sa mnom naš jezik, a ljetujem tamo svake godine.
Dodao bih još da nigdje nema tako lijepog pijeska kao u Ulcinju. I ove godine ću barem 15 dana tamo provesti, ako Bog da.
Da ne bude da okrecem na politiku, turisti su ovdje veoma dobrodosli i drago nam je da imamo prirodne resurse da ponudimo.
- Kal El
#87 Re: Ulcinj
Bio sam u Sutomoru, ove godine možda u Ulcinj aBd!
Imali Albanske kuhinje?
Imali Albanske kuhinje?
- Krizzia
#89 Re: Ulcinj
Ciganijaskafiskafsnjak wrote:Kakva je situacija sada
-
benuni
#90 Re: Ulcinj
Ovo ljeto Ulcinj u planu pa da vidim.. iskustva sa plazama na toj Velikoj plazi? Cijene lezaljki, mogucnost unosa dodatnog suncobrana, hrane, vode?
-
babanovac
#91 Re: Ulcinj
Koliko se sjecam, a bio sam prije 4 godine, placas lezaljku i to je to. Nemas tu neke ograde, sa nekom kontrolom koja ce ti reci- ovo moze, a ovo ne. Isao sam na plazu Mojito, na VP. Dobra muzika, dobri kokteli. Planiram i ove godine. U Ulcinju je mediteranska atmosfera. Klima, ljudi... U medjuvremenu, bio sam na Kipru, Izraelu, dvaput u Cro... Istok, ili volis, ili ne volis. U Cro, previse je betona. Izbetonirase obalu bezveze. VP je divljina, kad se okrenes prema obali, nevidis niti jednu kucu. Meni odgovara.benuni wrote:Ovo ljeto Ulcinj u planu pa da vidim.. iskustva sa plazama na toj Velikoj plazi? Cijene lezaljki, mogucnost unosa dodatnog suncobrana, hrane, vode?
- Edin H.
#92 Re: Ulcinj
Krizzia wrote:Ciganijaskafiskafsnjak wrote:Kakva je situacija sada