Ulcinj
-
Kleopatra8
#1 Ulcinj
Odlučili smo ove godine ipak ljetovati u Crnoj Gori - Ulcinj.
Pa sam malo skeptična po pitanju smještaja jer naime mi smo malo čačkali i našli da centrotrans svaki dan vozi do Ulcinja iz Sarajeva. Eh, odlučili smo kupiti kartu+povratna i naći smještaj tamo jer centrotrans u ponudi ima smještaj ali u pitanju je jedan od najgotivnijih hotela,e zamislite sad cijenu istog.
Šta mislite hoće bit problem naći smještaj kad dođemo , a da se kreće negdje oko 10-15€ noć? S obzirom da stižemo oko 5h ujutro bojim se da ćemo sa koferima proći čitav Ulcinj tražeći smještaj..
Ako je već neko posjetio može li mi reći kakve su cijene hrane i pića, kakva je ponuda? Plaže? Znam da ima ta poznata Velika plaža , a da li se plaćaju ležaljke i suncobrani?
I da, pročitala sam da slabo ko govori crnogorski, svi pričaju na engleskom i albanskom o.O to mi je malo...weird.
Hvala unaprijed.
Pa sam malo skeptična po pitanju smještaja jer naime mi smo malo čačkali i našli da centrotrans svaki dan vozi do Ulcinja iz Sarajeva. Eh, odlučili smo kupiti kartu+povratna i naći smještaj tamo jer centrotrans u ponudi ima smještaj ali u pitanju je jedan od najgotivnijih hotela,e zamislite sad cijenu istog.
Šta mislite hoće bit problem naći smještaj kad dođemo , a da se kreće negdje oko 10-15€ noć? S obzirom da stižemo oko 5h ujutro bojim se da ćemo sa koferima proći čitav Ulcinj tražeći smještaj..
Ako je već neko posjetio može li mi reći kakve su cijene hrane i pića, kakva je ponuda? Plaže? Znam da ima ta poznata Velika plaža , a da li se plaćaju ležaljke i suncobrani?
I da, pročitala sam da slabo ko govori crnogorski, svi pričaju na engleskom i albanskom o.O to mi je malo...weird.
Hvala unaprijed.
-
mrAdil
#2 Re: Ulcinj
U svaka doba ces naci ljude koji nude apartmane, sobe... Nikakav problem sto dolazis u ta doba.
Jedino moze biti vise guzve, jer sada je masa kosovara na feriju, njihove dijaspore koji tradicionalno pucaju u Ulcinj.
I Ulcinju svi znaju i pricaju i pored Albanskog cg jezik. Nemas nikakav problem sa tim.
Jedino moze biti vise guzve, jer sada je masa kosovara na feriju, njihove dijaspore koji tradicionalno pucaju u Ulcinj.
I Ulcinju svi znaju i pricaju i pored Albanskog cg jezik. Nemas nikakav problem sa tim.
-
bez_suplje
#3 Re: Ulcinj
U ulcinj i ja imam namjeru ici ove godine prvi put ,neke informacije koje sam dobio od prijatelja koji je neki dan dosao iz ulcinja su:
-nocenje 10eura po osobi i do dosta luksuznija soba
-cijena dvije lezaljke i suncobran 5 eura (cijeli dan)
-hrana i pice u supermakretu jeftinije nego u Sarajevu (ne isplati se nista nositi)
-puno albanaca,ali je i veliki prilic nas BiH turista kojima je dosta deranja od strane hrvata za smjestaj i sve ostalo
lijep pozz
-nocenje 10eura po osobi i do dosta luksuznija soba
-cijena dvije lezaljke i suncobran 5 eura (cijeli dan)
-hrana i pice u supermakretu jeftinije nego u Sarajevu (ne isplati se nista nositi)
-puno albanaca,ali je i veliki prilic nas BiH turista kojima je dosta deranja od strane hrvata za smjestaj i sve ostalo
lijep pozz
-
Klitemnestraaa
#4 Re: Ulcinj
Mislim da neće, moći ćeš se snaći, nije skup Ulcinj.
- Critty Bo
#5 Re: Ulcinj
Ja ne volim Ulcinj, par negativnih iskustava sa ljudima i higijenom i nisam dugo bila.Moji dole imaju kuću, mama često ide. Bila je u junu i mogu prenijeti njena iskustva. Cijene više nisu niže nego u Sarajevu, sada su malo skuplji nego Sa. I dalje je prljavo. Albanci slabo govore naški, ali ima ih dosta s kojima se možeš sporazumjeti. Suncobrani i ležaljke se svuda plaćaju do 6 eura dnevno. Ne idi na Malu plažu, ona je očajno prljava, ali imaju neke plažice kad prođeš Malu, pa se popneš pored hotela Galeb i zapičiš ulicom. Tu ima i Ženska plaža koja je prelijepa. Velika plaža je srednja žalost, ima par lijepih dijelova. A smještaj možeš naći u svako doba i obavezno se cjenkaj.
-
Kleopatra8
#6 Re: Ulcinj
Ja sam se odlučila za Ulcinj iz razloga što je moja ujna upravo došla i moram priznati sa jako lijepim iskustvom.
Ona je imala hotelski smještaj koji ima privatnu plažu gdje nije puno krcato i hrana je odlična.
Ona kaže da cijene variraju i da pomno treba birati gdje kupovati hranu jer albanci sa svojim štandovima i ćevapima bukvalno odraše..
Eh ja sam vas pitala jer je ona rekla stvari koje su uglavnom prisutne gdje god odeš...mene su npr. u Duborvniku opelješili , a nisam svega 5 dana bila
Mislim da nema primorskog grada koji ti dođe toliko jeftin da možeš reći "eh jeftiniji je od sarajeva" jer oni cijene napušu pogotovo u sezoni da je to nevjerovatno,ali šta'š to je njihov biznis, hljeb.
I #bez suplje i ja sam čula da je navala bosanaca jer nas većina nema pasoš pa možemo se švercat sa ličnom..pitam se ako uđe cg u eu kako ćemo onda
enivej, hvala vam svima :-*
Ona je imala hotelski smještaj koji ima privatnu plažu gdje nije puno krcato i hrana je odlična.
Ona kaže da cijene variraju i da pomno treba birati gdje kupovati hranu jer albanci sa svojim štandovima i ćevapima bukvalno odraše..
Eh ja sam vas pitala jer je ona rekla stvari koje su uglavnom prisutne gdje god odeš...mene su npr. u Duborvniku opelješili , a nisam svega 5 dana bila
Mislim da nema primorskog grada koji ti dođe toliko jeftin da možeš reći "eh jeftiniji je od sarajeva" jer oni cijene napušu pogotovo u sezoni da je to nevjerovatno,ali šta'š to je njihov biznis, hljeb.
I #bez suplje i ja sam čula da je navala bosanaca jer nas većina nema pasoš pa možemo se švercat sa ličnom..pitam se ako uđe cg u eu kako ćemo onda
-
Smajic.smajo
#7 Re: Ulcinj
JaoooooKleopatra8 wrote:Ja sam se odlučila za Ulcinj iz razloga što je moja ujna upravo došla i moram priznati sa jako lijepim iskustvom.
Eh ja sam vas pitala jer je ona rekla stvari koje su uglavnom prisutne gdje god odeš...mene su npr. u Duborvniku opelješili , a nisam svega 5 dana bila![]()
I #bez suplje i ja sam čula da je navala bosanaca jer nas većina nema pasoš pa možemo se švercat sa ličnom..pitam se ako uđe cg u eu kako ćemo onda![]()
Znas kako, sad cu ti ja objasnit, ako slucajno cg ode EU, pazi sad ovo, nes vjerovat, izvadit cemo pasose. Ne boli nista, sasvim obicna i normalna stvar, nesto sto treba da ima neko ko putuje van zemlje. Jako jednostavno, podneses zahtjev, uplatis 50km i bude ti gotov za 7 dana. Stvarno ne boli ama bas nista...
-
mrAdil
#8 Re: Ulcinj
I?Critty Bo wrote:Ja ne volim Ulcinj, .
Kakvih iskustava i kojom higijenom?par negativnih iskustava sa ljudima i higijenom i nisam dugo bila.
Zavisi sta kupujes, ali generalno je najjeftnije u Ulcinju.Cijene više nisu niže nego u Sarajevu, sada su malo skuplji nego Sa.
Smjestaji koje dobijes za jeftine pare u Ulcinju je sasvim pristojan i cist. Prljavo je oko drzavnih cesti i puteva za koje je nadlezna gradska zajednica, a koja se vijekovima ( zbog toga sto je albanska) ubija na svaki nacin od raznih velikosrba, crnogoraca... Ali i tome dolazi kraj. Albanci su vrijedan i radana narod koji zna sta hoce i ide i u turizmu naprijed. Taman bi i na hrvatskom primorju pojela sladoled da nije albanaca?. I dalje je prljavo.
Svi zanju CG jezik, koji je i zvanicni u Crnoj gori. Nekada ga ne zele pricati ako osjete srpski naglasak kod gosta.Albanci slabo govore naški, ali ima ih dosta s kojima se možeš sporazumjeti.
Kazu da je 5 € eura, dvije lezaljke i suncobran za ovu sezonu. Ne mogu garantovati, jer cu dole, aBd, nakon Ramazana.. Suncobrani i ležaljke se svuda plaćaju do 6 eura dnevno.
Velika plaza je najduza plaza Jadrana, tako da mi nije jasno gdje ti mama ima stan. Da nisi pobrkala grad.Ne idi na Malu plažu, ona je očajno prljava, ali imaju neke plažice kad prođeš Malu, pa se popneš pored hotela Galeb i zapičiš ulicom. Tu ima i Ženska plaža koja je prelijepa. Velika plaža je srednja žalost, ima par lijepih dijelova. A smještaj možeš naći u svako doba i obavezno se cjenkaj.
-
Smajic.smajo
#9 Re: Ulcinj
Fahro ma jesil to ti? Sad mi je jasno 
- area51
#10 Re: Ulcinj
Meni je Ulcinj peksinli iako imaju najljepše plaže na CG primorju
-
mrAdil
#11 Re: Ulcinj
Nisam jarane.Smajic.smajo wrote:Fahro ma jesil to ti? Sad mi je jasno
Ali mi glupo kad mi pocnu srati na jedinom mjesto gdje sa svojom platom mogu otici sa familiom i klopati cevape, a da nisu svinjski.
- Critty Bo
#12 Re: Ulcinj
Detaljna analiza mog posta, nema šta. Tražena su iskustva i ja sam dala iskustvo, a to što se tvoje viđenje razlikuje je drugi par cipela. Konstatacija da je prljavo nije se ni odnosila na smještaj nego na grad generalno. Ležaljke i suncobrani, napisala sam, DO 6 eura po danu. Napisala sam da Velika plaža ima lijepih dijelova, i da je osrednje ljepote sve u svemu, ne da je duga, kratka ili šta već. I ne, ne govore svi naš jezik, valjda umijem shvatiti da me neko ne razumije, ali kako sam napisala, većinom, da, ili se bar možeš sporazumjeti s njima.mrAdil wrote:I?Critty Bo wrote:Ja ne volim Ulcinj, .
Kakvih iskustava i kojom higijenom?par negativnih iskustava sa ljudima i higijenom i nisam dugo bila.
Zavisi sta kupujes, ali generalno je najjeftnije u Ulcinju.Cijene više nisu niže nego u Sarajevu, sada su malo skuplji nego Sa.
Smjestaji koje dobijes za jeftine pare u Ulcinju je sasvim pristojan i cist. Prljavo je oko drzavnih cesti i puteva za koje je nadlezna gradska zajednica, a koja se vijekovima ( zbog toga sto je albanska) ubija na svaki nacin od raznih velikosrba, crnogoraca... Ali i tome dolazi kraj. Albanci su vrijedan i radana narod koji zna sta hoce i ide i u turizmu naprijed. Taman bi i na hrvatskom primorju pojela sladoled da nije albanaca?. I dalje je prljavo.
Svi zanju CG jezik, koji je i zvanicni u Crnoj gori. Nekada ga ne zele pricati ako osjete srpski naglasak kod gosta.Albanci slabo govore naški, ali ima ih dosta s kojima se možeš sporazumjeti.
Kazu da je 5 € eura, dvije lezaljke i suncobran za ovu sezonu. Ne mogu garantovati, jer cu dole, aBd, nakon Ramazana.. Suncobrani i ležaljke se svuda plaćaju do 6 eura dnevno.
Velika plaza je najduza plaza Jadrana, tako da mi nije jasno gdje ti mama ima stan. Da nisi pobrkala grad.Ne idi na Malu plažu, ona je očajno prljava, ali imaju neke plažice kad prođeš Malu, pa se popneš pored hotela Galeb i zapičiš ulicom. Tu ima i Ženska plaža koja je prelijepa. Velika plaža je srednja žalost, ima par lijepih dijelova. A smještaj možeš naći u svako doba i obavezno se cjenkaj.
I za kraj, nisam napisala ništa kontra Albanaca, ne znam gdje si to uspio pročitati i tema nije ovdje da ti razapinješ moje riječi od kojih si dosta umislio nego da postavljaču/ici prenesemo iskustva.
-
sandokann
#13 Re: Ulcinj
Nisam bio, ali po reakciji raje koja je isla dole cujem da je jeftino i dobro.
Niske cijene, vruce, dobra klopa, toplo more... Sta vise treba?
- area51
#14 Re: Ulcinj
Prljavo,po ulicama,apartmanima,lokalima...tamo gdje je cijena relativno pristupačne.S druge strane gdje je malo luksuznije(skuplje) tamo je oksandokann wrote:Nisam bio, ali po reakciji raje koja je isla dole cujem da je jeftino i dobro.
-
Kleopatra8
#15 Re: Ulcinj
Ja to nisam znala, ovaj upravo sam doživjela prosvjetljenje, hvala ti puno.Smajic.smajo wrote:Kleopatra8 wrote:Ja sam se odlučila za Ulcinj iz razloga što je moja ujna upravo došla i moram priznati sa jako lijepim iskustvom.
Eh ja sam vas pitala jer je ona rekla stvari koje su uglavnom prisutne gdje god odeš...mene su npr. u Duborvniku opelješili , a nisam svega 5 dana bila![]()
I #bez suplje i ja sam čula da je navala bosanaca jer nas većina nema pasoš pa možemo se švercat sa ličnom..pitam se ako uđe cg u eu kako ćemo onda![]()
Jaooooo
Znas kako, sad cu ti ja objasnit, ako slucajno cg ode EU, pazi sad ovo, nes vjerovat, izvadit cemo pasose. Ne boli nista, sasvim obicna i normalna stvar, nesto sto treba da ima neko ko putuje van zemlje. Jako jednostavno, podneses zahtjev, uplatis 50km i bude ti gotov za 7 dana. Stvarno ne boli ama bas nista...
A sad bez sarkazma, ne znam gdje živiš ali pasoš nema šanse da dobiješ za 7 dana i ja lično imam pasoš al' većina ljudi nema iz razloga što je ovo sve bilo na vrat, na nos i nismo se generalno pripremili za ulazak Hr u eu
-
Naslovnica
#16 Re: Ulcinj
Toliko dug put i da se razočaram, mislim da su slabe šanse da odem u Ulcinj.
Kakve su DOBRE VODE?!
Kakve su DOBRE VODE?!
-
Smajic.smajo
#17 Re: Ulcinj
Kleopatra8 wrote:Ja to nisam znala, ovaj upravo sam doživjela prosvjetljenje, hvala ti puno.Smajic.smajo wrote:Kleopatra8 wrote:Ja sam se odlučila za Ulcinj iz razloga što je moja ujna upravo došla i moram priznati sa jako lijepim iskustvom.
Jaooooo
A sad bez sarkazma, ne znam gdje živiš ali pasoš nema šanse da dobiješ za 7 dana i ja lično imam pasoš al' većina ljudi nema iz razloga što je ovo sve bilo na vrat, na nos i nismo se generalno pripremili za ulazak Hr u eu( Ne boli možda vađenje pasoša ali def. boli kada ljetuješ negdje gdje nisi poželjan i gdje smatraju da prljaš more i bacaš smeće
)
Pasos se mogao izvaditi i prije nego je usla hrvatska u EU, medjutim to nema veze s tovjim genijalnim komentarom o tom sta cemo kad i CG ode u EU, ja sam svoj pasos cekao tacno 7 dana, nazvali me da mi kazu da je gotov.
I da u tom je stvar, propaganda, preseravanje, ne zele nas tamo. Nevidjena glupost, ne zele idiote i papke isto ko i bilo gdje drugo a ako nisi idiot il papak onda nemas sta da se brines, uglavnm kako sam i mislio tema je vezana za to a ne za to da se nekom stvarno ide u Ulcinj, sto je sasvim ok, nek ljetuje gdje ko hoce... No vec ima tema za to sve...
- P308
#18 Re: Ulcinj
Tacno je ovo za prljavstinu. Nisam bio nekoliko godina, ali cujem da se po tom pitanju nista nije promijenilo.
- Havatar
#19 Re: Ulcinj
Po apartmanima i po lokalima nije a za ulice neznam. Ulcinj je najbolje mjesto za ljetovanje od blizih destinacija a ako hoces pravi odmor onda ides u Tursku.area51 wrote:Prljavo,po ulicama,apartmanima,lokalima...tamo gdje je cijena relativno pristupačne.S druge strane gdje je malo luksuznije(skuplje) tamo je oksandokann wrote:Nisam bio, ali po reakciji raje koja je isla dole cujem da je jeftino i dobro.
-
mrAdil
#20 Re: Ulcinj
Ma ja, zapocni post rijecima JA MRZIM Ulcinj, pa nam onda argumentovano daj analizu kako je u Ulcinju.Critty Bo wrote:
Detaljna analiza mog posta, nema šta. Tražena su iskustva i ja sam dala iskustvo, a to što se tvoje viđenje razlikuje je drugi par cipela. Konstatacija da je prljavo nije se ni odnosila na smještaj nego na grad generalno. Ležaljke i suncobrani, napisala sam, DO 6 eura po danu. Napisala sam da Velika plaža ima lijepih dijelova, i da je osrednje ljepote sve u svemu, ne da je duga, kratka ili šta već. I ne, ne govore svi naš jezik, valjda umijem shvatiti da me neko ne razumije, ali kako sam napisala, većinom, da, ili se bar možeš sporazumjeti s njima.
I za kraj, nisam napisala ništa kontra Albanaca, ne znam gdje si to uspio pročitati i tema nije ovdje da ti razapinješ moje riječi od kojih si dosta umislio nego da postavljaču/ici prenesemo iskustva.
- Critty Bo
#21 Re: Ulcinj
Opet izmišljaš, probaj pročitati moj post ponovo i ne pretvaraj ga u nešto što nije. Koji je tvoj problem? Rođen dole? Izdaješ apartmane dole? Albanac pa se uspio naći uvrijeđenim i prikačiti mi mržnju i prema njima? To što meni Ulcinj ne odgovara a tebi odgovara je normalno i uredu, jer svi imamo različite prohtjeve i percepciju. Ja sam napisala iskustvo. Ti si imao bolje - super, idi opet, ja neću i iznijela sam zašto neću i nemaš pravo ni razlog da me napadaš zbog toga.mrAdil wrote:Ma ja, zapocni post rijecima JA MRZIM Ulcinj, pa nam onda argumentovano daj analizu kako je u Ulcinju.Critty Bo wrote:
Detaljna analiza mog posta, nema šta. Tražena su iskustva i ja sam dala iskustvo, a to što se tvoje viđenje razlikuje je drugi par cipela. Konstatacija da je prljavo nije se ni odnosila na smještaj nego na grad generalno. Ležaljke i suncobrani, napisala sam, DO 6 eura po danu. Napisala sam da Velika plaža ima lijepih dijelova, i da je osrednje ljepote sve u svemu, ne da je duga, kratka ili šta već. I ne, ne govore svi naš jezik, valjda umijem shvatiti da me neko ne razumije, ali kako sam napisala, većinom, da, ili se bar možeš sporazumjeti s njima.
-
Kleopatra8
#22 Re: Ulcinj
A da li zna neko kakav je noćni život? Ja sam gledala slike i nigdje ne vidim da imaju neko šetlište,ustvari više mi djeluje kao neka cesta sa štandovima
a plaže su mi predivne 
- area51
#23 Re: Ulcinj
E jbga sad,znam i ja da je Antalija ok ali ne meRe se svake godineHavatar wrote:Po apartmanima i po lokalima nije a za ulice neznam. Ulcinj je najbolje mjesto za ljetovanje od blizih destinacija a ako hoces pravi odmor onda ides u Tursku.area51 wrote:Prljavo,po ulicama,apartmanima,lokalima...tamo gdje je cijena relativno pristupačne.S druge strane gdje je malo luksuznije(skuplje) tamo je oksandokann wrote:Nisam bio, ali po reakciji raje koja je isla dole cujem da je jeftino i dobro.
- P308
#24 Re: Ulcinj
Ma pusti ga, sve sto si napisala je tacno i nikoga nisi uvrijedila.Critty Bo wrote:
Opet izmišljaš, probaj pročitati moj post ponovo i ne pretvaraj ga u nešto što nije. Koji je tvoj problem? Rođen dole? Izdaješ apartmane dole? Albanac pa se uspio naći uvrijeđenim i prikačiti mi mržnju i prema njima? To što meni Ulcinj ne odgovara a tebi odgovara je normalno i uredu, jer svi imamo različite prohtjeve i percepciju. Ja sam napisala iskustvo. Ti si imao bolje - super, idi opet, ja neću i iznijela sam zašto neću i nemaš pravo ni razlog da me napadaš zbog toga.
- Critty Bo
#25 Re: Ulcinj
P308 wrote:Ma pusti ga, sve sto si napisala je tacno i nikoga nisi uvrijedila.Critty Bo wrote:
Opet izmišljaš, probaj pročitati moj post ponovo i ne pretvaraj ga u nešto što nije. Koji je tvoj problem? Rođen dole? Izdaješ apartmane dole? Albanac pa se uspio naći uvrijeđenim i prikačiti mi mržnju i prema njima? To što meni Ulcinj ne odgovara a tebi odgovara je normalno i uredu, jer svi imamo različite prohtjeve i percepciju. Ja sam napisala iskustvo. Ti si imao bolje - super, idi opet, ja neću i iznijela sam zašto neću i nemaš pravo ni razlog da me napadaš zbog toga.