Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
sebilj

#1 Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Post by sebilj »

Iako je u pitanju Cesaria Evora ovo je previse. Malo sam pretrazio cijene ulaznica za koncerte po svijetu i to za neke zvijezde vece od nje ( moje misljenje) i jeftinije su punooooooooo s obzrom na prosjecne zarade. Moje licno misljenje ovo je previse, previseeeeeeeeeeeeeeee !!!!
sabanss

#2 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Post by sabanss »

sebilj wrote:Iako je u pitanju Cesaria Evora ovo je previse. Malo sam pretrazio cijene ulaznica za koncerte po svijetu i to za neke zvijezde vece od nje ( moje misljenje) i jeftinije su punooooooooo s obzrom na prosjecne zarade. Moje licno misljenje ovo je previse, previseeeeeeeeeeeeeeee !!!!
A Seka pjeva 50 metar od Coloseuma i ulaznica ce vjerovatno kostati 10x manje :D
strujnik

#3 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Post by strujnik »

Konacan zakljucak, isplativije je otici na Seku :run:
Ma Bogami nedam pare ni jednoj, ni drugoj, ovoj prvoj, da ona zna s kojom ja mukom zaradim tih 100 KM, pjevala bi tri dana zaredom bez prestanka, a ovoj drugoj, brate, zao mi da mi para usi, ja bih joj platio da se ne krevelji.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#4 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Post by mIRCerka »

sebilj, proguglaj malo prvo
Objavljeno 26.03.2008. u 12:33
Sarajevo: Koncert Cesarie Evore u sklopu kampanje "I ovdje ima gladnih“

Koncert Cesarie Evore, velike zvijezde svjetske muzike, bit će održan 6. aprila u dvorani Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu. Bosonoga diva sa Capo Verdea gostovat će po prvi put u BiH, javljaju iz agencije Linden.

Kupovinom ulaznice za koncert po cijeni od 100 KM, ili pozivom na broj 090 291 014 građani mogu pomoći rad Crvenog krsta Kantona Sarajevo.

Poznata kao "Kraljica Morne” - sjetne i nostalgične muzike laganog tempa, ova pjevačica iza sebe ima desetine albuma, kao i nagradu "Grammy“. Cesaria se ističe svojim melanholičnim pjesmama, kojima je osvojila publiku širom svijeta, čak i onu koja ne razumije ni jednu njezinu riječ.

Koncert Cesarie Evora predstavlja vrhunac kampanje pod nazivom "I ovdje ima gladnih“, čiji je cilj skrenuti pažnju na problem siromaštva i gladi u BiH. Kupovinom ulaznice za koncert po cijeni od 100 KM, ili pozivom na broj 090 291 014 građani mogu pomoći rad Crvenog krsta Kantona Sarajevo.

Prema podacima agencija UN-a, oko 19,5 procenata stanovnika naše zemlje (više od 500.000 građana) živi ispod granice siromaštva, a procjene su da još približno toliko građana živi na samoj granici bijede. Ovaj problem posebno dolazi do izražaja zbog opšteg poskupljenja životnih namirnica, čemu svjedočimo u posljednje vrijeme.

Kampanja "I ovdje ima gladnih“ mali je, ali važan korak na putu ka rješavanju ovog problema. Korak koji treba da pomogne u skretanju pažnje na ovaj problem, ali i pokaže kako svi mi, unutar sopstvene zajednice, možemo dati doprinos ublažavanju posljedica siromaštva i borbi protiv gladi.

(Sarajevo-x.com)
zgembo_sa

#5 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Post by zgembo_sa »

Ili ti ga: "Ja pjevam samo za bogate"...
sixfingersatellite

#6 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Post by sixfingersatellite »

Zašto bi iko htio ići na koncert ove smijurije? :zoka: :?
Better Man

#7 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Post by Better Man »

sixfingersatellite wrote:Zašto bi iko htio ići na koncert ove smijurije? :zoka: :?
Niko te ne tjera da ideš! Ti slobodno izvoli i idi na Seku, Cecu i ostalu turbofolk gamad. A o tome da je koncert Cesaria Evore smijurija može reći samo neko ko nema blage veze sa muzikom.
sixfingersatellite

#8 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Better Man wrote:
sixfingersatellite wrote:Zašto bi iko htio ići na koncert ove smijurije? :zoka: :?
Niko te ne tjera da ideš! Ti slobodno izvoli i idi na Seku, Cecu i ostalu turbofolk gamad. A o tome da je koncert Cesaria Evore smijurija može reći samo neko ko nema blage veze sa muzikom.
Nisam rekao da ću na Seku. Izvoli ti, bijedniče, kad nemaš sto marona da odeš na Cesariu. Ja sam samo istaknuo činjenicu da ne bih nipošto otišao na njen koncert. A nije mi problem sto maraka. :dance:
Brunello

#9 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Post by Brunello »

pa naravno da je 100 km. to je humanitarni koncert. zamisli da je cijena 10 km , koliko bih ljudi trebalo da posjete koncert da bi se skupilo nesto keka. koncert je za one koji imaju keke i dobru dusu....a ti ako hoces na koncert, naguzi se.....
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#10 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Post by davorf »

zgembo_sa wrote:Ili ti ga: "Ja pjevam samo za bogate"...
Pa naravno da je humanitarni koncert za bogate. Neće pare od sirotinje za sirotinju skupljati. Koja logika... :-)
EliasVeskot

#11 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Post by EliasVeskot »

zgembo_sa wrote:Ili ti ga: "Ja pjevam samo za bogate"...

Pa naravno da je humanitarni koncert za bogate. Neće pare od sirotinje za sirotinju skupljati. Koja logika..
Ionako svi jedva cekaju da budu vidjeni, pa evo im prilika.
Better Man

#12 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Post by Better Man »

sixfingersatellite wrote:
Better Man wrote:
Nisam rekao da ću na Seku. Izvoli ti, bijedniče, kad nemaš sto marona da odeš na Cesariu. Ja sam samo istaknuo činjenicu da ne bih nipošto otišao na njen koncert. A nije mi problem sto maraka. :dance:
Ali ti to ne daje zapravo da koncert Cesaria Evore nazivaš smijurijom.
sixfingersatellite

#13 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Zaista ne bih da zachatavam, a nemam ni potrebe da ti objašnjavam da imam pravo da mislim šta hoću, kao i da nazovem svakoga kako hoću. Ako ti Cesaria ili smijurija nije kakav bliži rod, don't get too fucking excited!
Neelix

#14 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Post by Neelix »

sixfingersatellite wrote:Zaista ne bih da zachatavam, a nemam ni potrebe da ti objašnjavam da imam pravo da mislim šta hoću, kao i da nazovem svakoga kako hoću. Ako ti Cesaria ili smijurija nije kakav bliži rod, don't get too fucking excited!
predvidjam ti ban prije 100tog posta :D
sixfingersatellite

#15 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Neelix wrote:
sixfingersatellite wrote:Zaista ne bih da zachatavam, a nemam ni potrebe da ti objašnjavam da imam pravo da mislim šta hoću, kao i da nazovem svakoga kako hoću. Ako ti Cesaria ili smijurija nije kakav bliži rod, don't get too fucking excited!
predvidjam ti ban prije 100tog posta :D
To i nije teško predvidjeti. Zato si i dobio priliku da nakucaš svojih peešest hiljada postova.Image
Neelix

#16 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Post by Neelix »

ejsssssssssssssss

imam ja i triput vise
ali pod drugim/banovanim nickovima :D

helem, offtopic smo :D
stochar

#17 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Post by stochar »

kazu, od koncerta Crvenom krstu donirano 5.000 KM. lijepa gesta, ali nesto kontam, ako je karta bila 100 KM, BKC ima oko 800 mjesta...
mIRCerka

#18 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Post by mIRCerka »

stochar wrote:kazu, od koncerta Crvenom krstu donirano 5.000 KM. lijepa gesta, ali nesto kontam, ako je karta bila 100 KM, BKC ima oko 800 mjesta...
nije valjda samo 50 ljudi bilo na koncertu?
stochar

#19 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Post by stochar »

mIRCerka wrote:
stochar wrote:kazu, od koncerta Crvenom krstu donirano 5.000 KM. lijepa gesta, ali nesto kontam, ako je karta bila 100 KM, BKC ima oko 800 mjesta...
nije valjda samo 50 ljudi bilo na koncertu?
nemam pojma... mozda je ostatak novca razdijeljen na druge kuhinje...

Donaciju u vrijednosti od 5.000 KM, što je profit ostvaren realizacijom koncerta Cesarije Evora uručit će Mare Vanbrabant, prvi savjetnik Delegacije Evropske komisije u Bosni i Hercegovini.

Kompanija „Carlsberg BH" uručit će Javnoj kuhinji Crvenog križa Kantona Sarajevo iznos od 2.000 KM, ostvaren prodajom „Carlsberga" na koncertu Cesarije Evora, što je još jedan u nizu dokaza da odgovornost prema zajednici predstavlja integralni dio principa poslovanja ove firme, saopćeno je.

Građani Sarajeva su tokom marta pozivom na broj 090 291 014 donirali 546 KM, pa je dosad na taj način prikupljeno 7.546 KM.

:? :? :?
mIRCerka

#20 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Post by mIRCerka »

Cesaria Evora nastupila u Sarajevu

Bosonoga diva Cesaria Evora sinoć je nastupila pred prepunom dvoranom u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru, a sav prihod od koncerta bit će doniran Javnoj kuhinji Crvenog križa u Sarajevu.

Poznata kao „kraljica morne“- bluesa sa Capo Verdea, otoka koji se nalazi tik uz zapadnu obalu Afrike, na koncertu u Sarajevu nastupila je u svom stilu - bosonoga, ozbiljna, skoro bez pokreta, i s magijskim glasom.

I nakon 1,5 sat pjevanja, publika ju je vratila na bis, nakon čega je 67- godišnja Cesaria otpjevala još dvije pjesme. Jedna od njih bila "Besame Mucho" za koju, kao i sve njene pjesme nije potrebno razumjeti ni jednu riječ. Muzika koja se osjeća i koju vole milioni ljudi širom svijeta.

Sinoćnji, prvi koncert Cesarie u Sarajevu bio je vrhunski muzički doživljaj, koji je upriličen na Dan Grada Sarajeva. Tim povodom dogradonačelnik Sarajeva Jospi Jurišić uručio joj je medaljon glavnog Grada BiH, nakon čega je ona otpjevala još jednu pjesmu, a publika je u ritmu njene pjesme i osmočlane muzičke pratnje oduševljeno zaigrala i dugim aplauzom izrazila oduševljenje koncertom.

Koncert Cesarie Evora organiziran je kao finale kampanje pod nazivom „I ovdje ima gladnih“, čiji je cilj skrenuti pažnju na problem siromaštva i gladi u BiH. Prema podacima agencija UN-a, oko 19,5 procenata stanovnika naše zemlje (više od 500.000 građana) živi ispod granice siromaštva, a procjene su da još približno toliko građana živi na samoj granici bijede.

Do sada je Cesaria objavila deset studijskih albuma, četiri kompilacije i dva DVD-a. Njen posljednji album “Rogamar” (Molitva moru), objavljen 2006., sniman je u njenom studiju, koji se nalazi u Cesarijinom rodnom gradu Mindelu.

Prvi je album “La diva aux pieds nus” (Bosonoga diva), objavila tek 1988., u 47 godini života. Uspjeh postiže sa četvrtim albumom “Miss Parfumado”, objavljenim 1992. godine. Dobitnica je muzičke nagrade “Grammy”.

Objavljeno 07.04.2008. u 10:30
saim_adka

#21 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 22:10, edited 1 time in total.
stochar

#22 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Post by stochar »

800x100=80.000

znaci, ispadne da su guzovaca karte, pressice, honorar, smjestaj, najam dvorane i struja kostali 75.000KM. nidje veze...
pljuskavice

#23 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Post by pljuskavice »

Najgore je sto su organizatori (Linden) ubjedjivali javnost da je koncert humanitarne prirode i da "bosonoga diva" nastupa besplatno.

Sramota ! :oops:
van Basten

#24 Re: Ulaznica 100 KM ! Sramota !!!!

Post by van Basten »

i ovaj koncert je, nažalost, pokazao zbog čega izbjegavam sve manifestacije koje organizuju naši veliki dušebrižnici pod motom "humanitarnih aktivnosti".
100Km karta a oni serbez predadoše 5.000KM Crvenom krstu i još s ponosom zovnuše sve medije na primopredaju... kao da niko od nas ne zna tablicu množenja. Neka im je na sramotu
Post Reply