Ulazak u Hrvatsku

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
splinter

#1426 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by splinter »

Naslovnica wrote: 04/05/2021 15:29
LongDong wrote: 04/05/2021 15:27
Naslovnica wrote: 29/04/2021 13:53

Da, ali bez bilo kakvog zaustavljanja.
Ako ti pukne guma moraš pozvati neki broj, da ih obavijestiš.
Ako te vidi da si se zaustavio - kazna.
Maltene, gledaju vrijeme prolaska.
Ja jučer dobio takvu informaciju, i zvuči mi naprosto nevjerovatno.
bio za 1.maj dole, na ulazu pitaju dokle..neum...teraj

u povratku svratilo se u lidl na nekih pola sata, na granici normala... e jedino što u metkoviću rade cestu pa je zastoj, ali i to murija stoji kod semafora koji reguliše prolaz i vide da se izlazi iz lidla al niko ni mukajet
I ja sam bio.
U odlasku išao preko Svitave, u povratku preko HR.
Tačno, za tranzit kroz Cro do Neuma ne traže ništa samo furaj.
Naslovnica

#1427 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Naslovnica »

splinter wrote: 04/05/2021 15:41
Naslovnica wrote: 04/05/2021 15:29
LongDong wrote: 04/05/2021 15:27
bio za 1.maj dole, na ulazu pitaju dokle..neum...teraj

u povratku svratilo se u lidl na nekih pola sata, na granici normala... e jedino što u metkoviću rade cestu pa je zastoj, ali i to murija stoji kod semafora koji reguliše prolaz i vide da se izlazi iz lidla al niko ni mukajet
I ja sam bio.
U odlasku išao preko Svitave, u povratku preko HR.
Tačno, za tranzit kroz Cro do Neuma ne traže ništa samo furaj.
Ma naravno, ali ja sam prije nekoliko dana dobio priču od čovjeka koji putuje dole na sedmičnoj osnovi, znači bez stajanja, bez LIDL-a, itd.
Da, ali bez bilo kakvog zaustavljanja.
Ako ti pukne guma moraš pozvati neki broj, da ih obavijestiš.
Ako te vidi da si se zaustavio - kazna.
Maltene, gledaju vrijeme prolaska.
Ja jučer dobio takvu informaciju, i zvuči mi naprosto nevjerovatno.
.
Mi imamo običaj stati u LIDL i malo prošnjuhati, kupiti koju prcabocu, ovaj put nismo stajali.
splinter

#1428 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by splinter »

Pa sad sam prolazio i samo pokazao pasoš a oni ti kažu koliko imaš vremena za tranzit i to je to. Ali tako je bilo i prošle godine za tranzit kroz CG samo što se znantno duže vozi tamo pa ti daju više vremena :-D
Naslovnica

#1429 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Naslovnica »

splinter wrote: 04/05/2021 15:51 Pa sad sam prolazio i samo pokazao pasoš a oni ti kažu koliko imaš vremena za tranzit i to je to. Ali tako je bilo i prošle godine za tranzit kroz CG samo što se znantno duže vozi tamo pa ti daju više vremena :-D
I, šta su ti rekli, koliko imaš vremena za prolaz?
Mene samo pitali da li idem u BiH, ja im rekao ma da, samo prolazimo, i to je to. Pribilježili pasoše i sretan put. Niko me nije ništa upozorio.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#1430 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by parappa »

Filadendron96

#1431 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Filadendron96 »

Pitanje za vas koji ste išli u Hrvatsku: kako se tačno zove ta potvrda o prebolovanoj koroni i kome ste se obratili tačno u vezi izdavanja iste (ambulanta, zavod, ministarstvo)? Ja imam rješenje od ministarstva, a jučer sam išao sa kolegama poslovno u Bašku vodu i jedva su nas pustili nakon 20 min čekanja, dok su sve papire pregledali, a moje rješenje navodno ne smatraju validnim jer prema njima ono ne znači da sam prebolovao koronu, već da sam bio u izolaciji. Problem je u tome što sam nekoliko dana čekao i živce izgubio dok sam uspio uopšte poslati zahtjev ministarstvu preko ZJZ KS, a u ambulanti mi izdali samo izvod iz med. dokumentacije jer oni nemaju pojma šta je uopšte ta potvrda i kako se izdaje tj. ne izdaju je oni uopšte jer je ministarstvo nadležno za to. Hvala unaprijed.
Last edited by Filadendron96 on 05/05/2021 14:35, edited 2 times in total.
_deCKarD

#1432 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by _deCKarD »

Znači ne može se otići na dan, tj bez rezervacije, jer bih trebao do aerodroma u Splitu da dođem po nekog, tj Trogiru, a ne bih plaćao rezervaciju samo radi toga :-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1433 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by mk ultra »

pajdo za 40KM antigenskog testa ne isplati se zajebavati sa domaćinima :mrgreen:
AhmetShabo

#1434 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by AhmetShabo »

Filadendron96 wrote: 05/05/2021 08:44 Pitanje za vas koji ste išli u Hrvatsku: kako se tačno zove ta potvrda o prebolovanoj koroni i kome ste se obratili tačno u vezi izdavanja iste (ambulanta, zavod, ministarstvo)? Ja imam rješenje od ministarstva, a jučer sam išao sa kolegama poslovno u Bašku vodu i jedva su nas pustili nakon 20 min čekanja, dok su sve pregledali, a moje rješenje navodno ne smatraju validnim jer prema njima ono ne znači da sam prebolovano koronu, već da sam bio u izolaciji. Problem je u tome što sam nekoliko dana čekao i živce izgubio dok sam uspio uopšte poslao zahtjev ministarstvu preko zjz KS, a u ambulanti mi izdali samo izvod iz zdr. dokumentacije jer oni nemaju pojma šta je uopšte ta potvrda i kako se izdaje tj. ne izdaju je oni uopšte jer je ministarstvo nadležno za to. Hvala unaprijed.
tvoj porodicni ljekar
receno vec 100 puta na ovoj temi
Dzontra_Volta

#1435 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Dzontra_Volta »

Filadendron96 wrote: 05/05/2021 08:44 Pitanje za vas koji ste išli u Hrvatsku: kako se tačno zove ta potvrda o prebolovanoj koroni i kome ste se obratili tačno u vezi izdavanja iste (ambulanta, zavod, ministarstvo)? Ja imam rješenje od ministarstva, a jučer sam išao sa kolegama poslovno u Bašku vodu i jedva su nas pustili nakon 20 min čekanja, dok su sve papire pregledali, a moje rješenje navodno ne smatraju validnim jer prema njima ono ne znači da sam prebolovao koronu, već da sam bio u izolaciji. Problem je u tome što sam nekoliko dana čekao i živce izgubio dok sam uspio uopšte poslati zahtjev ministarstvu preko ZJZ KS, a u ambulanti mi izdali samo izvod iz zdr. dokumentacije jer oni nemaju pojma šta je uopšte ta potvrda i kako se izdaje tj. ne izdaju je oni uopšte jer je ministarstvo nadležno za to. Hvala unaprijed.
Ovako izgleda potvrda porodičnog ljekara:
Spoiler
Show
Image
mayab

#1436 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by mayab »

Naslovnica wrote: 04/05/2021 15:58
splinter wrote: 04/05/2021 15:51 Pa sad sam prolazio i samo pokazao pasoš a oni ti kažu koliko imaš vremena za tranzit i to je to. Ali tako je bilo i prošle godine za tranzit kroz CG samo što se znantno duže vozi tamo pa ti daju više vremena :-D
Mene samo pitali da li idem u BiH, ja im rekao ma da, samo prolazimo, i to je to. Pribilježili pasoše i sretan put. Niko me nije ništa upozorio.
Može li na taj fazon tranzita i pas koji nema sve potrebne budalastine koje inače Hr traži, a uz to i ulaz u Hr samo na određenim prelazima :?:
Naslovnica

#1437 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Naslovnica »

mayab wrote: 08/05/2021 10:31
Naslovnica wrote: 04/05/2021 15:58
Može li na taj fazon tranzita i pas koji nema sve potrebne budalastine koje inače Hr traži, a uz to i ulaz u Hr samo na određenim prelazima :?:
Veze nemam. 🐕
Čudna sorta

#1438 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Čudna sorta »

Zna li neko rade li igdje testove nedjeljom?

Rezervacija mi od ponedjeljka, onda bih u subotu morala raditi test, pa paziti da ne prodje 48 sati...

I da li je dovoljna potvrda o rezervaciji i negativan test, ne prave probleme?
Voltriz

#1439 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Voltriz »

Da li neko zna uslove za Srbiju?

Isao bih tranzitom kroz Hrvatsku ali nisam siguran da li za Srbiju treba test za nas?
Laertes

#1440 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Laertes »

Voltriz wrote: 13/05/2021 12:50 Da li neko zna uslove za Srbiju?

Isao bih tranzitom kroz Hrvatsku ali nisam siguran da li za Srbiju treba test za nas?
Ne treba
edode

#1441 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by edode »

Je li se sta mijenjalo za HR? je li dovoljan pozitivan test iz marta mjeseca? Mora li taj test biti originalan ili moze ona sto viberom šalju samo da se isprinta?
Phoenix_TZ

#1442 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Phoenix_TZ »

Pozdrav svima :)

Ovako, muž i ja trebamo u HR na mote, i nije problem uradit' ćemo PCR test, samo ne znam šta da radimo u vezi ovoga što piše na njihovoj zvaničnoj stranicu da moramo imati potvrdu o uplaćenoj rezervaciji, ili barem avans, a mi idemo već godinama kod starije gospođe koja ima svoju "politiku" da joj turisti plaćaju po dolasku, tako da... Šta raditi u tom slučaju?

Eto, ako neko ima iskustva ili savjet, bila bih zaista zahvalna 🙏

Srdačan pozdrav :)
milejovic1971

#1443 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by milejovic1971 »

Phoenix_TZ wrote: 28/05/2021 07:03 Pozdrav svima :)

Ovako, muž i ja trebamo u HR na mote, i nije problem uradit' ćemo PCR test, samo ne znam šta da radimo u vezi ovoga što piše na njihovoj zvaničnoj stranicu da moramo imati potvrdu o uplaćenoj rezervaciji, ili barem avans, a mi idemo već godinama kod starije gospođe koja ima svoju "politiku" da joj turisti plaćaju po dolasku, tako da... Šta raditi u tom slučaju?

kad idete ??? ako idete u julu i kasnije do tada ce se i to promijeniti, stalno mijenjaju
Dzontra_Volta

#1444 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Dzontra_Volta »

Pa možete na foru, pa možda prođete. Bilo je takvih slučajeva, pisali su ovdje.
A možete i gospođi reci da promijeni "politiku" u skladu sa stanjem, čitav svijet se promijenio zbog korone, pa bi i ona mogla.
Fino vam da podatke, uplatite npr. preko western uniona neki dio, a ostatak joj date "na ruke".
I ako ćete ostati do 10 dana, onda vam je povoljniji antigenski test od PCR.
hava123

#1445 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by hava123 »

Zašto plaćati pcr test kad se može i sa brzim antigenskim testom :?
Uplatite na račun te gospodje npr. 30 eura da imate dokaz o uplati avansa. Nazovite gospodju i objasnite joj situaciju. Možda žena nije upoznata.
Phoenix_TZ

#1446 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Phoenix_TZ »

milejovic1971 wrote: 28/05/2021 07:09

kad idete ??? ako idete u julu i kasnije do tada ce se i to promijeniti, stalno mijenjaju
U junu idem, tako da je problem :(
Phoenix_TZ

#1447 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Phoenix_TZ »

Ma sad' mi je najmanji problem koji ću test raditi, nego šta i kako dogovoriti sa ženom koja ima 70+ godina, i koja je navikla da joj turisti po dolasku plaćaju, lakše turistima, lakše njoj... Ali, sada ovaj zakon, tačnije floskula sve remeti...
Čitala sam i ovdje, a i čula sam od bliskih ljudi da je ovih dana baš dosta naroda prelazilo granicu, iako su boravili i po nekoliko dana, neki su prošli bez problema, neke su upozorili da "ubuduće bi trebali" imati tu potvrdu o rezervaciji, pa de ti sad' Bože znaj, hoćeš li i ti tako "lagano" proći ili ćeš nabasati na nekoga ko je ustao na lijevu nogu i ko te neće pustiti bez svakog' mogućeg i potrebnog papira :?
Haman je najbolje praviti se "glupim bosancem" i reći da nisi znao za to, ne znam, nisam pametna šta raditi... :roll:
BijesniPuz

#1448 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by BijesniPuz »

Nazovi zenu i razgovaraj sa njom... Uplati joj za 2 dana boravka.. ostalo uplati kao i inace i to je to..

Ili... u nekom slucaju, nadji neki smjestaj gdje je moguce otkazivanje i povrat novca... rezervises na 2 dana, uplatis.. isprintas sebi to da si rezervirala.. i onda kad krenes otkazes tu rezervaciju, a uz sebe nosis papir koji si vec isprintala kad si rezervirala..
spree

#1449 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by spree »

gdje najjeftiniji antigenski u sarajevu koji ce priznati hrvati?
MensurM

#1450 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by MensurM »

Phoenix_TZ wrote: 28/05/2021 15:36 Ma sad' mi je najmanji problem koji ću test raditi, nego šta i kako dogovoriti sa ženom koja ima 70+ godina, i koja je navikla da joj turisti po dolasku plaćaju, lakše turistima, lakše njoj... Ali, sada ovaj zakon, tačnije floskula sve remeti...
Čitala sam i ovdje, a i čula sam od bliskih ljudi da je ovih dana baš dosta naroda prelazilo granicu, iako su boravili i po nekoliko dana, neki su prošli bez problema, neke su upozorili da "ubuduće bi trebali" imati tu potvrdu o rezervaciji, pa de ti sad' Bože znaj, hoćeš li i ti tako "lagano" proći ili ćeš nabasati na nekoga ko je ustao na lijevu nogu i ko te neće pustiti bez svakog' mogućeg i potrebnog papira :?
Haman je najbolje praviti se "glupim bosancem" i reći da nisi znao za to, ne znam, nisam pametna šta raditi... :roll:
Išao sam prije par dana u Zagreb. Od nas 40 iz busa, vratili su osmero koji nisu imali potvrdu o rezervaciji.
Post Reply