Ulaz u Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mickyK

#1 Ulaz u Sarajevo

Post by mickyK »

Zar ne mislite da je krajnje vrijeme da se postavi tabla na ulazu u Sarajevo, na kojoj bi pisalo npr. "Dobrodosli u Sarajevo" ili nesto slicno. Mislim da jedan glavni grad treba definitivno to imati. Sta vi mislite?
Last edited by mickyK on 10/05/2006 09:21, edited 1 time in total.
edu

Post by edu »

mozda bi bolje bilo da se ocrtaju trake..tako nam je veca sansa da stignemo zivi u sarajevo.. :D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

Trebalo bi ......postaviti .......prijavnicu za primopredaju :oops: oružja . :D :D
mickyK

#4 Re: Ulaz u Sarajevo

Post by mickyK »

A wrote:
mickyK wrote:Zar ne mislite da je krajnje vrijeme da se postavi tabla na ulazu u Sarajevo, na kojoj bi pisalo npr. "Dobrodosli u Sarajevo" ili nesto slicno. Mislim da jedan glavni grad treba definitivno to imati. Sta vi mislite?
Zato ima tabla "Dobrodosli u Crbcko Capajebo" u sred sume, tamo negdje iza Visegrada :D
:-) O tome ti govorim!
Qler

Post by Qler »

mislim da jos nisu definisane granice grada pa zato nema... kao da sam nesto na tu temu gledao na TV... nisam siguran...
lejlasa

Post by lejlasa »

edu wrote:mozda bi bolje bilo da se ocrtaju trake..tako nam je veca sansa da stignemo zivi u sarajevo.. :D :D :D
I da napokon fino asfaltiraju ulaz na autoput iz Blazuja, da ne lomimo auta stalno vozeci slalom :roll:
mickyK

Post by mickyK »

Dobro bi bilo da postave veliki billboard na nadvoznjaku pri ulazu u Sarajevo. Nesto slicno ima kad se ulazi u Zagreb.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Ama...na izlazu kod Rajlovca treba staviti...Dobrodosli u Visoko... :D .
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

manijak1 wrote:Trebalo bi ......postaviti .......prijavnicu za primopredaju :oops: oružja . :D :D
Ma jok...treba staviti kasicu prasicu(kravicu, da se ne uvrijedi neko :D) i natpis "Dobrodosli josh brzhe otishli"... :D
paul

Post by paul »

Ma nemojte zajebavati! Imate toga bruku... ovih spraypaintova što su vojnici crtali ili pisali po ruševinama: Welcome to Sarajevo ili još bolje Welcome to Hell! :D
Edin H.

Post by Edin H. »

A sto ne stave tablu

BUJRUM :shock:

CUVAJTE BUDZELARE
bpsang

Post by bpsang »

ja jeste vi neki !!!

zar ne bi bilo bolje na poslednjem nadvoznjaku autoputa postaviti svijetleci pano, na kojem bi pisalo dobrodosli u Sarajavo, uz obavjestenje o trenutnoj temperaturi i putokazu pravca kretanja tj kilometrazi do uzeg centra grada.

hvala na citanju :) :-)
68847

Post by 68847 »

- Koliko se sjecam, tabla za Srpsko Sarajevo stoji odmah poslije Ustiprace.
- S druge strane je tabla za isto takvo Gorazde.
- Velika sarajevska tabla je desetljecima bila u Blazuju.
To bjese nekoliko podataka.
mickyK

Post by mickyK »

100_KA wrote:ja jeste vi neki !!!

zar ne bi bilo bolje na poslednjem nadvoznjaku autoputa postaviti svijetleci pano, na kojem bi pisalo dobrodosli u Sarajavo, uz obavjestenje o trenutnoj temperaturi i putokazu pravca kretanja tj kilometrazi do uzeg centra grada.

:faraon1: Odlican prijedlog!
Stitch__

Post by Stitch__ »

Hellcome to Najnoviji Pazar :D :D
meatoverhere

Post by meatoverhere »

mickyK wrote:
100_KA wrote:ja jeste vi neki !!!

:faraon1: Odlican prijedlog!
Izgledalo bi kicerski, papanski i autohtono isto kao i svijetleci sebilj.
bpsang

Post by bpsang »

zar izgleda papanski na svakom kilometru Auto Bana po NJemackoj
svjetleci pano koji obavjestava o trenutnoj vremenskoj prognozi, pada li kisa ili snijeg, trenutno upozoravanje o brzini kretanja i priblizavanja,naseljenom mjestu,

sve je to izgleda papanski sem nas samih, nismo mi za toga nismo mi za modernog doba,
da se ja pitam isli bi mi u skolu KULTURE PONASANJA NE CESTAMA pa tek onda na polaganja vozackih ispita.

Hajde kazite mi koliko je kulturno izbaciti punu pepeljaru cigaret opusaka na semaforu dok cekate zeleno svijetlo...

Da ste u Evropskoj uniji ne bi vam vise palo napamet da vozite automobil u narednu godinu dana a kamoli sta drugo...

Hvala na citanju.
jacika

Post by jacika »

pa kako to sarajlijice da ne mate table na ulazu u grad,jao sramote pa sela imaju a sarajevo ko glavni grad nema ha,ha :P
wels

Post by wels »

jacika wrote:pa kako to sarajlijice da ne mate table na ulazu u grad,jao sramote pa sela imaju a sarajevo ko glavni grad nema ha,ha :P

Imaju bona ali ne maju svjetlecu :oops:
jacika

Post by jacika »

wels wrote:
jacika wrote:pa kako to sarajlijice da ne mate table na ulazu u grad,jao sramote pa sela imaju a sarajevo ko glavni grad nema ha,ha :P

Imaju bona ali ne maju svjetlecu :oops:

ooooo,bolan ti ispricavam se a sto se sarajlijice odma ljute :lol:
branimir_s

Post by branimir_s »

Pa tabla i nije potrebna jer se po ulicama i zgrdama vidi da je u pitanju glavni grad države za razliku od nekih drugih mjesta gdje je potrebna i tabla i još poneko obrazloženje
mickyK

Post by mickyK »

Po prognozi za ovo ljeto se u Sarajevo (i u BiH), ocekuje ogroman broj turista, tako da jednostavno moraju uraditi billboard na ulazu u Sarajevo. Ovo sto je neko gore predlozio za temperaturu i ostalo, to je super prijedlog.
rewritable

Post by rewritable »

A ona pijaca nedjeljom na Stupu, bas onako reprezentativno izgleda. Ubilo se za prvog dojma na ulazu u jedan glavni grad. :-)
meatoverhere

Post by meatoverhere »

100_KA wrote:zar izgleda papanski na svakom kilometru Auto Bana po NJemackoj
svjetleci pano koji obavjestava o trenutnoj vremenskoj prognozi, pada li kisa ili snijeg, trenutno upozoravanje o brzini kretanja i priblizavanja,naseljenom mjestu,

sve je to izgleda papanski sem nas samih, nismo mi za toga nismo mi za modernog doba,
da se ja pitam isli bi mi u skolu KULTURE PONASANJA NE CESTAMA pa tek onda na polaganja vozackih ispita.

Hajde kazite mi koliko je kulturno izbaciti punu pepeljaru cigaret opusaka na semaforu dok cekate zeleno svijetlo...

Da ste u Evropskoj uniji ne bi vam vise palo napamet da vozite automobil u narednu godinu dana a kamoli sta drugo...

Hvala na citanju.
Mislim da se slazemo. Nemamo auto ban, kultura je u minusu. Svijetleci natpisi iznad propalih cesti bi mogli samo obavjestavat o novim rupama. "Predjite u srednju traku ako vam nije zao amortizera".
branimir_s

Post by branimir_s »

rewritable wrote:A ona pijaca nedjeljom na Stupu, bas onako reprezentativno izgleda. Ubilo se za prvog dojma na ulazu u jedan glavni grad. :-)
Ima i drugih metropola čiji pristup ne izgleda nimalo reprezentativnije od China Town-a. Ruzno jest ali nije najruznije
Post Reply