Gradit će se 35 sportskih terena
VELIKA KLADUŠA - U Starom gradu u petak su potpisani ugovori o financiranju i izvođenju građevinsko-obrtničkih radova u obnovi, izgradnji i opremanju 35 sportskih igrališta u jedanaest gradova BiH. Potpisivanju ugovora s jedanaest načelnika i izvođačima radova prisutan je premijer Federacije BiH Ahmet Hadžipašić i njegov zamjenik Gavrilo Grahovac, federalni ministar kulture i sporta, Safet Daut, direktor Fondacije, i Fejsal Kirlić, direktor projekta. U realizaciji ovog projekta, čija je ukupna vrijednost oko 1,8 milijuna maraka, Federalno ministarstvo kulture i sporta sudjeluje s 350 tisuća maraka, a ostatak Fondacija za održivi razvoj OdRaz i lokalna zajednica. Fondaciju za održivi razvoj OdRaz osnovala je Vlada FBiH radi implementacije više različitih projekata obnove, razvoja i tranzicije koji su u funkciji podrške održivom razvoju FBiH u cjelini. Projekt će se realizirati kroz četiri regionalna projekta za koje su, nakon provedene procedure javnih nabavki, odabrana četiri najpovoljnija izvođača radova. U regiju jedan ušle su općine Velika Kladuša, Ključ i Bosansko Grahovo, a za izvođača radova odabrano je velikokladuško građevinsko poduzeće Grupex koje se obvezalo da će preuzete radove završiti u idućih šest mjeseci. Vrijednost radova na sportskim terenima u ove tri općine je oko 500 tisuća maraka, a u općini Velikoj Kladuši će se graditi gledalište na stadionu Nogometnog kluba Mladost iz mjesne zajednice Vrnograča. Sportski objekti koji će se graditi i u tzv. regiji dva obuhvaćaju općine Konjic, Mostar i Neum, a izvođač radova je HP Investing Mostar, dok regija III obuhvaća općine Sapna i Kladanj, a izvođač radova je Zvornik putovi iz Sapne. Izgradnja sportskih objekata, pod imenom regija IV, planira se i u općinama Pale-Prača, Goražde i Trnovo, a izvođač radova Grakop iz Kiseljaka. Rusmir Karat
Ulaganje u sport
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
savjest
#1 Ulaganje u sport
Koliko se uopste ulaze u sport u RBIH? Danas procitah i oaj clanak, pa me interesuje mogu li se negdje dobiti podaci o ukupnim ulaganjima u sportsku infastrukturu ili o eventualnim projektima?
- uvjek dobar gost
Vidite Republiku Hrvatsku, danas se na Sljemenu vozi trka za Svjetski kup... ejjjj nadmorska visina nesto oko 1000 metara... e to je pristup. Mozemo mi njih tamo volit il ne volit, ali ljudi cuda prave, guraju svoje i postuju svoje. Nema tu izmisljanja tople vode, neke stvari samo trebamo podjoniti...
Pa svi nashi talenti odoshe kod susjeda, teniseri, fudbaleri, kosarkasi, kajakashi, skijashi i mnogi drugi... tuga, umjesto da mi meljemo u nekim sportovima, lagano kaskamo za svjetom.
Pa svi nashi talenti odoshe kod susjeda, teniseri, fudbaleri, kosarkasi, kajakashi, skijashi i mnogi drugi... tuga, umjesto da mi meljemo u nekim sportovima, lagano kaskamo za svjetom.
- uvjek dobar gost
NJima preso jedan plivac za arape i jedan bocar za nas , ljudi od toga napravili odmah dramu. Odmah su isfinansirali onu atleticarku iz Splita, jer je i ona htjela zapalit. Pogledaj kod nas kakvih slucajeva ima, odoshe svi a niko nista. Nemoj da me neko pogresno shvati, ja bih igrao bilo koji sport za BiH, samo mi krivo sto gubimo mnogo ....
-
edu
otis'o duje kod muslimana..
..dos'o i on tobe..
ulaganja u sport..pa pitanje je sta bi bilo sa janicom i ivicom..(ovo mi ga dodje k'o ivica i marica..)..da ih njihov stari njije onoliko gurao..haman maltretirao..generalno..svugdje je isti problem..dok ne napravis rezultat nema nikoga da ti pomogne..kad naprasvis "nesto"..eto ih i da ti pomognu i da se slikaju..ruku na srce..postoje drzave koje guraju malo..neke guraju vise..a neke nikako..pretpostavljam da znate u kojoj smo mi skupini...
ulaganja u sport..pa pitanje je sta bi bilo sa janicom i ivicom..(ovo mi ga dodje k'o ivica i marica..)..da ih njihov stari njije onoliko gurao..haman maltretirao..generalno..svugdje je isti problem..dok ne napravis rezultat nema nikoga da ti pomogne..kad naprasvis "nesto"..eto ih i da ti pomognu i da se slikaju..ruku na srce..postoje drzave koje guraju malo..neke guraju vise..a neke nikako..pretpostavljam da znate u kojoj smo mi skupini...
-
savjest
Mislim da si u pravu. Bez nekog plana na srednji ili duzi period nece biti ni nekog veceg rezultata. Iskreno do sada nisam ocekivao nista posebno jer je bilo mnogo precih stvari ali sad bi se trebalo poceti razmisljati i o tome. trebali bi s eugldati na Francusku, koja prema meni za sada ima najbolji model financiranja sporta(njihove skole koje su adaptirane za one koji se bave sportom)davis.ba wrote: reba sistematski rad da bi se nešto postiglo.
Ali i prije agresije u Bosni se ulagalo jako malo.(npr. dovoljno je samo pogledati koliko je bilo bazena).
U vezi ovih sto idu igrati neke druge reprezentacije. Nista strasno. Takvih stvari je uvijek bilo i bit ce ih.